Beste verfspuiten (airless en HVLP)

Een overzicht van de beste verfspuiten. Kijk hier voor je beste elektrische verfspuit of handmatige verfspuit.

Beste verfspuit test Wagner

Heb je grote oppervlakken te schilderen? Een verfspuit is dan een interessant stuk gereedschap. Niet alleen bespaar je met een goede verfspuit 40% van de tijd, ook krijg je bij het verven een veel gelijkmatiger en mooier resultaat. 

Één enkele laag verf geeft met een goede verfspuit al een mooi dekkend resultaat en vervelende hoekjes en randjes zijn veel makkelijker en mooier te schilderen met een verfspuit. Hier de beste verfspuiten.

Overzicht beste verfspuiten

Het gaat daarbij om verfspuiten die een hoge waardering van 4 of 5 sterren hebben gekregen. Dat is een klein deel van het grote aanbod aan verfspuiten, zowel professionele (en helaas prijzige) elektrische verfspuiten als goede goedkope verfspuiten voor wie af en toe wat te verven heeft. 


Binnen dit overzicht met beste verfspuiten kun je op diverse selectie criteria selecteren en zo je persoonlijk beste verfspuit vinden. Hieronder wat tip betreffende deze keuzemogelijkheden voor het vinden van je beste verfspuit.


Bosch HVLP verfspuit test

Bosch HVLP verfspuit

HVLP verfspuit of airless verfspuit?

Elektrische verfspuiten heb je in twee soorten. Je hebt HVLP verfspuiten en airless verfspuiten. 

HVLP verfspuit

Bij een HVLP verfspuit (High Volume, Low Pressure) wordt de verf doormiddel van luchtdruk uit het verfpistool gespoten. Dit zijn eenvoudig te gebruiken verfspuiten die echter minder geschikt zijn voor echt grote verfklussen. Een HVLP verfspuit wordt vooral gebruikt voor kleine verfklussen zoals het verven van een stoel of een enkel muurtje. 

Zijn wat grotere broer (de XVLP verfspuit) kan wat meer aan. De X in XVLP verfspuit staat voor eXtra.

Airless verfspuit

Een airless verfspuit gebruikt, zoals de naam al aangeeft, geen lucht. Dit zijn over het algemeen wat duurdere verfspuiten. Een airless verfspuit geeft echter wel een mooier (gladder) resultaat en is beter geschikt als je hele muren of kamers wilt schilderen. Een airless verfspuit geeft namelijk mee verfnevel.

Je kunt stellen dat een airless verfspuit gemiddeld genomen voor het mooi en strak verven van grote oppervlakken beter is dan een HVLP verfspuit of XVLP verfspuit. Maar een met een goede krachtige HVLP verfspuit zoals de hier boven afgebeelde Bosch verfspuit kun je ook goed grote verfklussen aan. En met een goede XVLP verfspuit helemaal.Powerplus verfpistool

Powerplus elektrisch verfpistool


Direct verven uit de emmer?

De meeste verfspuiten beschikken over een reservoir waarin je de verf giet voor je aan de slag gaat. Dit reservoir kan zich op het verfpistool zelf bevinden (waardoor het het moet tillen) of op de grond zodat je alleen de spuitkop in de hand hoeft te houden. Dat laatste is vooral bij professionele verfspuiten het geval.

Er zijn ook verfspuiten waarbij je via een slang direct uit de verfemmer kan spuiten. Al deze verschillende soorten verfspuiten vind je in het bovenstaande overzicht met beste verfspuiten.


Bosch verfspuit

Bosch verfspuit met verfreservoir en houder


Voor welk soort verf is een verfspuit geschikt?

In het bovenstaande overzicht met beste verfspuiten kun je aangeven wat voor soort verf je wilt gebruiken. Dat is een heel belangrijke selectiemogelijkheid, want niet iedere verfspuit is voor ieder soort verf geschikt. Lees daarom goed de beschrijving voor je een verfspuit koopt. 

Goede verfspuit merken

Er zijn diverse fabrikanten die goede verfspuiten maken. Wagner is het beste verfspuit merk, deze Duitse fabrikant is helemaal gespecialiseerd in verfspuiten. Wagner verfspuiten zijn er voor consumenten, maar vooral voor professionals. Als je een professionele verfspuit zoekt heb je bij Wagner een ruime keuze uit vele professionele verfspuiten.

Maar er is concurrentie. Voor een professionele verfspuit kun je ook terecht bij de verfspuiten en verfspuitmachines van HBM, Sata en Graco.

Als consument / particulier klusser zoek je waarschijnlijke meer bescheiden (en meer goedkope) verfspuit. In plaats van een Wagner verfspuit kun je dan ook kiezen voor een Ferm verfspuit, Bosch verfspuit., Powerplus verfspuit of Einhell verfspuit. En anders zijn er nog goedkope verfspuiten voor thuis van Vonroc, Parkside, Scheppach,  Graco en Batavia. Er valt dus veel te kiezen.


Bij het bovenaan genoemde overzicht met beste verfspuiten vind je alle goede verfspuiten (minimaal 4 sterren).Foto bovenaan: Wagner verfspuit

Samenvatting:
Met een verfspuit kun je gelijkmatiger, mooier en ook zuiniger verven dan met de hand. En een goede verfspuit kost niet veel. Je hebt het snel terugverdiend via de bespaarde verf, en je hebt nog mooier schilderwerk ook. Hierboven vind je de beste verfspuiten. Aan een goede verfspuit van bijvoorbeeld Bosch, Wagner, Powerplus. Einhell of Ferm kun je veel plezier beleven. De beste verfspuiten uit de verfspuit test staan hier boven.

Een reactie posten

0 Reacties