Is de Eufy, Nest of Ring deurbel de beste video deurbel?

De slimme deurbellen van Ring, Eufy en Nest gelden als de beste video deurbellen maar welk van deze deurbellen is de beste video deurbel?  Hier de test.

Beste video deurbel test: Eufy by Anker


De video deurbel is een zeer populaire deurbel. Met name de slimme deurbel waarbij je via een app op je telefoon kunt zien wie er voor de deur staat, en met die persoon kan praten, is erg handig. De meest bekende van deze video deurbellen is de Ring deurbel. Maar is de Ring deurbel ook de beste video deurbel? Hier de top vijf.

Op basis van de waarderingen van gebruikers van een videodeurbel is namelijk niet de Ring deurbel maar de Eufy Video Deurbel van Anker de beste video deurbel. We kijken hier onder naar de meest populaire deurbellen van dit moment, hun mogelijkheden en hun prijzen.

1. Eufy Video Deurbel (beste deurbel)

De video deurbel van Eufy by Anker haalt de hoogste score en biedt de meeste mogelijkheden. Een groot voordeel van deze beste video deurbel is dat je de beelden in eigen huis (zonder abonnement) kunt opslaan.

Deze deurbel komt in tegenstelling tot de Ring met een basisstation voor in huis. Op dit basisstation kunnen de camerabeelden worden opgeslagen zodat je geen abonnement voor ruimte op de cloud hoeft af te sluiten. Je hebt dus na aanschaf geen vaste kosten, en de beelden in eigen huis bewaren is ook veiliger dan in de cloud.


Beste video deurbel test Eufy AnkerDe Eufy Video Deurbel werkt geheel draadloos. De stroom van de bel komt van een batterij en de connectie met het basisstation en internet verloopt via WiFi. Deze beste video deurbel is voorzien van kunstmatige intelligentie die mensen herkent. Gezinsleden kunnen via gezichtsherkenning worden herkend.

Deze beste video deurbel uit de test levert scherpe beelden dankzij een Sony 2K sensor en een lens van hoge kwaliteit. Dankzij night vision zijn ook de beelden in het donker redelijk goed. De beeldverhouding 4:3 geeft goed zicht op iedereen die richting deur loopt, hoewel de kijkhoek minder groot is dan bij de onderstaande video deurbellen.

Dankzij een bewegingssensor kan de Eufy Video Deurbel al een app naar je telefoon sturen voordat er op de bel gedrukt wordt. Zodoende doet deze beste video deurbel ook dienst als bewakingscamera.
2. Ring Video Deurbel 3

De 3e generatie van de Ring videodeurbel kan ook bewegingen detecteren Van 1,5 tot 9 meter. Een sterk punt van deze derde Ring Video Deurbel is de dual band WiFi. Deze zorgt voor een betere en meer stabiele WiFi verbinding. 

Ring video deurbel test


De Ring 3 Video Deurbel beschikt over een Full HD camera met nachtvisie, De resolutie is lager dan bij de Eufy deurbel maar met een 160 graden kijkhoek heb je met deze deurbel wel een heel breed zichtveld. breder dan bij de Eufy. Een nadeel ten opzichte van de Eufy is dat je met de Ring video deurbel niet kunt inzoomen. 

Wil je de beelden van de cameradeurbel opslaan, dan is een abonnement nodig. Dat maakt (als je voor deze mogelijkheid kiest) de Ring 3 deurbel duurder dan de Eufy Video deurbel. De kosten voor het abonnement bedragen namelijk 30 euro per jaar.


Ring Video Deurbel 3 Plus

Van de Ring Video Deurbel 3 is ook een Plus versie te koop. Het enige verschil zit hem in de mogelijkheid dat jij bij de Plus deurbel 4 seconden voor iedere bewegingsmelding kunt terugkijken (bij een abonnement). 

Dat kan nuttig zijn, maar omdat de Ring deurbel hiervoor continue opnames moet maken (de bel weet immers niet wanneer er een detectie gaat komen) kost dit veel stroom. 

Om stroom te sparen zijn deze 4 seconden altijd in zwart-wit beeld met een lage resolutie en werkt deze beveiligingsfunctie niet als het donker is (geen nightview). Dat maakt de  Ring Video Deurbel 3 Plus niet veel interessanter (maar wel duurder) dan de gewone Ring 3.

Ook deze deurbel vind je bij de bovenstaande prijzen van Ring video deurbellen.
3. Ring Video Deurbel 2 (Beste Koop)

De versie 2 van de Ring Video Deurbel is met een prijs van 99 euro een stuk goedkoper dan bovenstaande beste video deurbellen. De deurbel van de 2e generatie Ring video deurbellen kost minder dan de helft, maar de mogelijkheden zijn niet zo heel veel minder. 

Ring video deurbel 2 beste koop test

De resolutie is gelijk, de breedte van de kijkhoek verschilt nauwelijks. Ook nachtvisie en bewegingsdetectie zijn aanwezig op de Ring Video Deurbel 2. 

Het verschil zit hem in de betere WiFi verbinding (dual band) van de Ring 3. Ook kun je bij de Ring Video Deurbel 3 de batterij uitnemen om deze op te laden terwijl je bij de Ring Video Deurbel de hele deurbel naar de lader moet halen 

De Ring Video Deurbel 2 is de beste koop als je daarmee kunt leven (het scheelt je heel veel geld). Hou er wel rekening mee dat je ook bij versie 2 (zoals bij alle Ring video deurbellen) een abonnement moet afsluiten als je beelden wilt kunnen opslaan.

Kijk voor de meest recente prijs en alle gegevens bij de eerder genoemde prijzen van Ring video deurbellen.4. Ring Pro Video Deurbel

De meest geavanceerde Ring deurbel is de Ring Pro. Deze versie heeft een ruimer bereik van de bewegingssensor (tot wel 9 meter) wat niet interessant is voor iemand die dicht aan de straat woont, maar wel voor iemand met een grote voortuin. 

Ring Pro videodeurbel test


Verder wordt de Pro als enige Ring Video Deurbel met een chime (deurbel gong) geleverd en kent de Ring Pro Video Deurbel de "voor opname functie" van de Ring 3 Plus, maar dan met 6 seconden geheugen in plaats van 4 seconden.

Nadeel: De andere Ring video deurbellen kun je zowel op batterij als op netstroom gebruiken, de  Ring Pro Video Deurbel alleen op netstroom. 

Ook deze Ring Video Deurbel vind je bij de bovengenoemde informatie en prijzen van Ring deurbellen.5. Google Nest deurbel

Een heel goede video deurbel, maar door zijn prijs (259 euro) is de Google Nest video deurbel toch maar de nummer vijf uit de test.

Deze slimme deurbel streamt 24 uur per dag de beelden van de deurbelcamera naar internet. Gezichtsherkenning is aanwezig zodat niet alleen jij, maar ook de videodeurbel weet wie er voor de deur staat (mits bekend). Je kan de Nest deurbel zelfs per persoon een bericht laten uitspreken.

Google Nest video deurbel test


De nachtbeelden zijn erg goed en de kijkhoek is met 160 horizontaal en 160 graden verticaal erg groot.

Nadeel: Geen batterij maar een 12 volt adapter moet deze slimme video deurbel van stroom voorzien. En de prijzen voor een abonnement om de beelden op te slaan kost minimaal 50 euro per jaar.
Goedkoop: Zedar video deurbel

Zoek je een goedkope video deurbel met WiFi, app en camera? Dan hebben we tot slot nog een goedkope slimme deurbel voor je, de Zedar video deurbel.

Zedar is een Nederlands bedrijf dat goedkope consumentenelektronica verkoopt. In hun aanbod vind zich ook een goede goedkope slimme deurbel met video camera, WiFi en app. Je koopt deze goedkope video deurbel al voor circa 100 euro en de slimme deurbel biedt alle mogelijkheden zonder abonnement.

Het is ondanks zijn lage prijs ook nog eens een heel complete video deurbel, die bijvoorbeeld geleverd wordt met een gong en met een 32 GB SD geheugenkaart voor het (gratis) opslaan van heel veel camera beelden. 

Goedkope video deurbel Zedar


De Zedar goedkope video deurbel kan zowel bedraad als geheel draadloos (WiFi en oplaadbare accu) gebruikt worden. De camera deurbel detecteert mensen (al gaat dat wel eens mis) en is makkelijk te bevestigen (met schroeven, maar ook met meegeleverde dubbelzijdige tape). 

Een minpunt van de Zedar video deurbel is dat deze goedkope deurbel geen eigen app heeft maar gebruik maaktvan de universele Tuya app voor smart devices. Die werkt op zich wel, maar blinkt niet uit in gebruiksgemak en snelheid.

Maar verder is de Zedar deurbel een goedkope video deurbel die tegen een veel lagere prijs dezelfde mogelijkheden beschikt als de veel duurdere video deurbellen van Ring, Google Nest en Eufy by Anker.
Meer video deurbellen

Naast de video deurbellen van Eufy by Anker, Google Nest, Ring en Zedar zijn er nog meer slimme deurbellen met camera, WiFi en app. Bijvoorbeeld van Calex, Arrk, Gigaset en Netatmo. Meer informatie over deze en andere slimme video deurbellen vind je bij de onderstaande tests.Foto bovenaan: Eufy by Anker, video deurbel


Samenvatting:
Eufy of Ring? Of toch een Nest video deurbel? Ring, Eufy (by Anker) en Nest (by Google) zijn de toonaangevende fabrikanten van een video deurbel. Maar wat is de beste video deurbel? De beste deurbel met camera en microfoon, die je ook via internet kunt gebruiken? Hierboven de beste video deurbellen, waarbij de hoogste waardering voor de Eufy video deurbel is, terwijl de goedkopere Ring Video deurbel 2 de beste koop is. We kijken ook naar de goedkope video deurbel van Zedar.

Hierboven vind je aanbiedingen van al deze draadloze video deurbellen met camera en app zodat je de video deurbel goedkoop online kunt kopen. Elk van deze deurbellen met camera werkt zonder abonnement, maar met een abonnement kun je de beelden ook online opslaan en bewaren.


Een reactie posten

2 Reacties

  1. De Zedar deurbel vind ik geen aanrader. De deurbel zelf ik prima, ook de camera, maar de Tuya Smart app is een ramp. Die Tuya app werkt niet goed. Hij is lastig in te stellen en je kan er niet op vertrouwen dat de app je een waarschuwing geeft als er iemand aanbelt. Je kan beter meer geld uitgeven aan een goede video deurbel van bijvoorbeeld Ring of Eufy.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had een goedkope video deurbel . Chinese rommel. Maar ik heb hem uiteindelijk toch maar vervangen door een Ring deurbel. Bij die Chinese deurbel ging de app op mijn telefoon niet altijd af. En daar had ik hem juist voor gekocht, omdat ik de bel als ik boven of in de tuin ben meestal niet hoor. Bij Ring deurbel werkt wel prima. Ik mis geen collecte meer :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.