Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste headsets voor thuiswerken en online thuisonderwijs

Redactie     13:50     No comments

Beste headsets voor thuiswerken en online thuisonderwijs


Als je thuis werkt of thuis school volgt is het belangrijk dat je in een bubbel zit waarin je goed kan concentreren, goed kan luisteren en waarbij je zelf ook goed verstaanbaar bent. Een goede headset helpt je daar bij. Daarom kijken wij hier naar de beste headset voor thuiswerken en thuis school / online thuisonderwijs volgen.

Maar natuurlijk kun je deze beste headsets ook voor andere toepassingen op het gebied van videovergaderen, chatten en beeldtelefoneren gebruiken.  Je sluit deze beste headsets aan op je PC, laptop op telefoon. Alle goede headsets beschikken over een goed geluid en een goede microfoon met ruisonderdrukking.

Dit zijn de beste headsets voor thuis werken en thuis lessen volgen

In het overzicht beste headsets (5 sterren) vind je al deze goede headsets. Hieronder geven we wat tips om uit deze beste headsets je persoonlijk beste headset te vinden. Het betreft allemaal goede headsets voor thuiswerken en online onderwijs.

Jabra draadloze headset met oplaadstation

Jabra draadloze headset met oplaadstation


Met snoer of draadloos?

Een belangrijke keuze die je maakt is de aansluitmogelijkheid. Draadloos is natuurlijk erg handig. Je hebt geen last van een snoer, en je kan ook eens weglopen van de computer. Deze draadloze headsets werken via Bluetooth, dus hou er wel rekening mee dat het bereik maar een paar meter is.

Een bluetooth headset kun je op alle bluetooth apparaten gebruiken zoals een smartphone, televisie of een laptop. Desktop PC's ondersteunen niet altijd bluetooth. Heb je een PC zonder bluetooth dan kun je deze wel voorzien van een bluetooth transmitter (een bluetooth zender / ontvanger).

Hou er ook rekening mee dat je een draadloze headset af en toe moet opladen. Deze krijgt immers geen stroom via een snoertje.

Bekabeld aansluiten kan ook. Dat gaat via USB, een 3.5 mm jack (koptelefoon aansluiting) en heel soms via een 2.5 mm jack. USB is het meest gangbaar. Bij een PC of laptop past dat altijd, bij een telefoon is het even opletten of deze over de juiste aansluiting beschikt.Yono draadloze headset mono met oplader

Yono draadloze headset mono met oplader


Mono of stereo headset

Voor videovergaderen, online lessen volgen en beeldbellen maakt het niet zo uit, maar als je de headset ook wilt gebruiken om naar muziek te luisteren is een stereo headset met een extra goede geluidskwaliteit natuurlijk wel iets om op te letten.

On ear of over ear headsets

Een on ear headset plaats je op de oren. Je kunt dan beter het geluid van je omgeving blijven horen. Bij een over ear headset sluit je je meer van je omgeving af. Deze headsets vallen over je oorschelp heen.


Over ear headset QY

Over ear headset QYIn-ear headsets (met oordopjes) zijn vooral gericht op gebruik in combinatie met een mobiele telefoon. Voor thuiswerk of thuisonderwijs geven de meeste mensen de voorkeur aan een grotere koptelefoon die op of over je oren gaat.

De microfoon

De headset bestaat uit een koptelefoon-gedeelte en een microfoon. Voor de mensen waarmee je online spreekt is de kwaliteit van de microfoon natuurlijk erg belangrijk. Deze bepaalt hoe goed en hoe duidelijk je te horen bent. Een goede microfoon onderdrukt de achtergrond geluiden, zodat je ook in een ruimte met spelende kinderen goed te verstaan bent.

Logitech headset usb

Logitech headset on ear usbVerder kan het handig zijn als je microfoon naar je mond kunt buigen (buigbare microfoon) en het is plezierig als je de microfoon er af kunt halen als je alleen wilt luisteren, bijvoorbeeld naar muziek of naar een presentatie.

Kijk hierboven voor de beste headsets en selecteer aan de hand van je wensen je persoonlijk beste headset voor thuiswerken of online onderwijs. Of kijk bij de andere testen van headsets voor de op mobiel gebruik gerichte headsets.
 

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.