Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste waterflosser / beste monddouche

 

Beste waterflosser / beste monddouche uit de test, en meer goede waterflossers en elektrische flosapparaten. 

Beste waterflosser waterpik

Met een waterflosser (ook wel monddouche of elektrisch flosapparaat genoemd) kun je je gebit grondig reinigen op plaatsen waar je met de tandenborstel niet of slecht kunt komen. Voor dit elektrisch flossen wordt een combinatie van water en lucht gebruikt. Hier kijken we naar de beste waterflossers / beste monddouches / beste flosapparaten.

Kijk hier onder voor de beste waterflossers (al deze flosapparaten hebben een waardering van 5 sterren gekregen) en een overzicht van al deze monddouches. Van alle waterflossers vind je er de prijzen, specificaties, reviews en gebruikerservaringen.


In het overzicht met alle waterflossers vind je de specificaties en prijzen van meer dan 150 van deze monddouches. Je persoonlijk beste waterflosser kun je uit beide overzichten selecteren door je wensen aan te vinken. Hieronder wat tips voor bij het kiezen van de voor jou beste waterflosser.


Waterpik monddouche flosapparaat

Waterpik monddouche


Waarom een waterflosser gebruiken?

Maar allereerst, waarom zou je een waterflosser gebruiken? Met zo'n elektrische monddouche kun je bacteriƫn tot diep tussen de tanden verwijderen. Ook op plaatsen waar je zelfs met een tandenstoker, rager of flosdraad niet kunt komen, zoals onder de randen van het tandvlees. Het water heeft immers nauwelijks ruimte nodig en laat zich makkelijk sturen.

De waterflosser zorgt voor een schoon en fris gevoel in de mond en voorkomt slechte adem en tandplak. Het stromende water masseert het tandvlees en stimuleert de bloedcirculatie. 

Een waterflosser is geen vervanging voor de tandenborstel, maar wel een extra hulpmiddel voor een gezond en schoon gebit, en een goede remedie tegen tandvleesproblemen.

Waterflosser Panasonic

Waterflosser PanasonicFlossen met water of flossen met lucht en water

Er zijn draadloze monddoches die werken met alleen water dat met een hoge luchtdruk in de mond gespoten wordt. Deze techniek wordt onder andere door Waterpik waterflossers gebruikt. Bij Philips waterflossers wordt er een combinatie van water en luchtbelletjes gespoten. Een voordeel van deze tweede techniek is dat het tandvlees meteen gemasseerd wordt.

Dat betekent niet dat een waterflosser die alleen met water flost het tandvlees niet masseert. Vaak hebben deze een speciale massagestand waarbij het water op een bepaalde manier tegen het tandvlees wordt gestuwd. Dit vraagt wel om meer water waardoor deze flosapparaten over een groot waterreservoir moeten beschikken. 


Philips waterflosser. Flossen met water en lucht

Philips waterflosser. Flossen met water en lucht


Het waterreservoir van een waterflosser

Philips waterflossers worden dan ook gekenmerkt door een klein waterreservoir. De Philips waterflossers lijken op een wat dik uitgevallen elektrische tandenborstel.

Waterpik monddouches zijn dikker of beschikken over een waterreservoir dat je op de wastafel zet en dat met een slang verbonden is met het flosapparaat. Deze tweede soort neem je niet makkelijk mee als je op vakantie gaat.

Waterpik waterflosser met apart waterreservoir

Waterpik monddouche met apart waterreservoir


Reinigingsstanden en opzetstukjes

Belangrijke onderdelen van een waterflosser zijn de verschillende standen en de verschillende opzetstukken die meegeleverd worden. Er zijn speciale opzetstukken (tips) en flosstanden voor bijvoorbeeld een beugel, een brug, tandplak, enz. Deze standen en opzetstukken zorgen er voor dat je doeltreffender met een bepaald doel kunt flossen dan met een standaard flos.

Kijk bij de bovenstaande beste monddouches voor alle goede waterflossers / flosapparaten / monddouches.Foto: Waterpik waterflosser


Onderwerp:
Een waterflosser of monddouche is een elektrisch flosapparaat voor het flossen van je gebit met water. Hierboven vind je de beste waterflossers / beste monddouches / beste flosapparaten en geven we tips over o.a. opzetstukken flosapparaat en opzetstukjes waterflosser. Kijk hier voor je beste waterflosser, beste monddouche, beste flosapparaat.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.