Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Stella Morena Premium MDBD FI e-bike test

De Stella Morena Premium MDBD FI is als beste elektrische fiets getest. Door de robuuste vormgeving en rechte zit wordt deze e-bike als elektrische stadsfiets verkocht. 
Beste elektrische fiets test Stella


Hoe smal de grens tussen een goede elektrische stadsfiets en een meer sportieve e-bike is bewijst de AD Fietstest. In 2021 is de Stella Morena Premium MDBD uitgeroepen tot beste elektrische stadsfiets in de prijsklasse 2.500 - 3.500 euro, maar in 2020 was een andere versie van de Stella Morena Premium de beste sportieve e-bike in dezelfde test. 


Maar hoe je deze e-bike ook indeelt, de Stella Morena Premium MDBD is een bijzonder goede elektrische fiets die in de ADr fietstest een 8,6 als rapportcijfer scoorde.De ADr Fietstest wordt uitgevoerd in samenwerking met het Algemeen Dagblad (AD), de aangesloten regionale kranten en de Fietsersbond. Bij de topklasse elektrische stadsfietsen was de Stella Morena Premium MDBD FI de beste elektrische fiets in de test. 


Kijk voor andere beste e-bikes uit deze test, in de sportieve klasse en goedkopere prijsklassen, bij alle beste elektrische fietsen uit de test


Al eerder koos de ANWB de Stella Morena MDBD FI ook al als e-bike van het jaar 2021.


Beste elektrische stadsfiets tot 3.500 euro: Stella Morena Premium MDBD FI

De Morena Premium is geen goedkope e-bike, al blijft de prijs van deze beste elektrische fiets uit de test ruim onder de gestelde 3.500 euro. Kijk bij de bovenstaande informatie en aanbiedingen Stella Morena MDBD FI voor de meest recente prijs en meer specificaties. 


Hieronder kijken we kort naar de eigenschappen, pluspunten en minpunten van deze beste elektrische fiets uit de test.

Beste e-bike test Stella Morena


Voor een elektrische fiets van deze hoge kwaliteit is de Stella Morena Premium MDBD FI absoluut geen dure e-bike.


Zelf zouden we deze beste e-bike uit de test zeker geen elektrische stadsfiets willen noemen. Weliswaar is het een prima e-bike voor in de stad, dorp en voor kortere afstanden, maar de Stella Morena Premium MDBD kan veel meer. 


Zo is deze beste elektrische fiets bijvoorbeeld voorzien van een Bosch middenmotor die de fiets duurder maakt, maar dat ruimschoots terug betaalt in de vorm van een hoog fietscomfort en een natuurlijk aanvoelende trapondersteuning. Bovendien is de Bosch middenmotor bijzonder stil.


Beste e-bike test Stella met Bosch middenmotor


De motor reageert met name in de lagere versnellingen heel gevoelig op krachtinspanningen waardoor je heel gedoseerd en plezierig uit stilstand weg kunt rijden.


Niet alleen is de fietsmotor krachtig, stil en comfortabel, ook is deze Stella e-bike heel mooi en netjes afgewerkt. De Bosch PowerTube accu is prachtig in het frame geïntegreerd. Deze e-bike accu biedt bovendien een actieradius tot wel 120 kilometer. Niet genoeg? Dan is er een upgrade tot wel 195 kilometer mogelijk!


Er wordt geen gebruik gemaakt van een fietsketting maar van een onderhoudsvrije beltdrive, en de versnellingen zijn traploos.


Stella beste e-bike test


Kortom, zoals we al schreven, je doet de Stella Morena Premium MDBD FI echt tekort door deze e-bike als elektrische stadsfiets te omschrijven.


Kijk voor de actuele prijs en meer informatie bij de bovenstaande aanbieding van deze beste elektrische fiets die in de kleuren rood en zwart verkrijgbaar is.Samenvatting:
De Stella Morena Premium MDBD FI is in de AD fietstest 2021 als beste elektrische stadsfiets getest. Al eerder werd deze Stella e-bike bij de e-bike van het jaar 2021 verkiezing als beste e-bike uitgeroepen. Hierboven vind je alle informatie over deze beste elektrische fiets uit de test.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De Fietsmijnheer3 juli 2024 om 14:51

    Stella fietsen zijn degelijke middenklasse e-bikes. Een Stella fiets is niet zo luxe als de topmodellen van Gazelle en Sparta, maar een Stella elektrische fiets is wel veel beter te betalen.

    Goedkoper dan een Stella e-bike kan natuurlijk ook. Je hebt ook elektrische fietsen die veel goedkoper zijn, maar die gaan veel minder lang mee en geven veel meer problemen. Ik vind de Stella Morena en andere Stella fietsen de beste e-bike door hun goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.