Popal beste goedkope elektrische stadsfiets in AD fietstest

De beste goedkope elektrische fiets is de Popal Daily Dutch. Dit is de beste e-bike in de goedkoopste klasse. Kijk hier voor aanbiedingen en meer informatie over deze beste elektrische stadsfiets uit de AD fietstest.

Popal beste elektrische stadsfiets goedkoop test 2021


Je hebt elektrische fietsen (e-bikes) in heel uiteenlopende prijsklassen. Een elektrische fiets onder de 1.500 euro geldt als een goedkope elektrische fiets. Dat neemt niet weg dat zo'n goedkope e-bike een goede elektrische fiets kan zijn. 

Zo scoorde de Popal Daily Dutch Prestige in de AD Fietstest 2021 een 8,1 en was daarmee de beste goedkope elektrische stadsfiets uit de test. Bovendien werd de Popal Daily Dutch Prestige in 2023 door het Algemeen Dagblad getest als beste schoolfiets (zowel bij de elektrische als niet elektrische fietsen).

Hier alle informatie over deze beste goedkope elektrische fiets en beste schoolfiets volgens de AD Fietstest.

Een goede maar heel goedkope elektrische fiets

De Popal Daily Dutch Prestige is een elektrische transportfiets. Deze relatief goedkope elektrische fiets van Popal is een ideale fiets voor in stad of dorp, maar de Popal Daily Dutch is ook zeer geschikt als schoolfiets. 

Kijk hier onder voor de aanbiedingen van Popal fietsen bij de beste online winkels.


Tip: Meer voordelige e-bikes zijn te vinden bij de aanbiedingen elektrische fietsen van goede en goedkope fietswinkels.

Elektrische transportfiets

De Popal Daily Dutch Prestige is de e-bike versie van de populaire Popal Daily Dutch transportfiets. Deze beste elektrische stadsfiets in de goedkope klasse is verkrijgbaar in diverse kleuren (blauw, zwart en groen), en in één universeel frame model (vroeger noemde men dat een damesfiets). 

Voorwiel motor of middenmotor
Deze beste goedkope elektrische stadsfiets is voorzien van een voorwielmotor van Bafang, een goede betrouwbare elektrische fiets motor die we veel bij goedkope e-bikes tegenkomen. Liever een middenmotor? Dat is ook mogelijk, want er is ook een luxere versie met Bafang middenmotor (de Popal Daily Dutch Prestige-E MM).

Ook als er geen gebruik gemaakt wordt van de elektrische ondersteuning rijdt deze beste goedkope elektrische stadsfiets licht en aangenaam. Gebruik je de motor wel, dan heb je een goede krachtige hulp bij het fietsen. De Bafang motor doet stil maar goed zijn werk.

3 of 7 versnellingen
Ook voor wat betreft de Shimano Nexus naafversnelling valt er wat te kiezen. De goedkope versie van deze e-bike beschikt over 3 versnellingen, maar er zijn ook versies met 7 versnellingen. 

Ook voor de remmen wordt gebruik gemaakt van Shimano fietsonderdelen.  Achter bevindt zich een Shimano rollerbrake, voor een V-brake rem. De accu van de Popal Daily Dutch Prestige e-bike is onder de achterdrager te vinden.

Met het duidelijke display kun je de motor makkelijk bedienen en het display zit op een makkelijk te bereiken deel van het stuur. Ook over de afwerking is er veel lof. Dit is mooi en netjes gedaan.

Een echte elektrische stadsfiets
De lage prijsklasse merk je aan het ontbreken van de vering. Op dit punt merk je het verschil tussen een elektrische stadsfiets en een elektrische toerfiets. 

Wil je de elektrische fiets gebruiken voor lange fietstochten? Kijk dan bij de andere testen van elektrische fietsen voor een beter voor recreatie geschikte e-bike.

Een ander minpuntje is er voor de fietsstandaard die door sommige mensen wat breed en onhandig wordt gevonden. Maar over het algemeen zijn de meeste mensen heel tevreden over deze goedkope elektrische stadsfiets die dan ook overtuigend winnaar is de AD fietstest 2021 is bij de goedkope elektrische stadsfietsen en die in 2023 tot beste elektrische scholierenfiets is getest.

Over Popal fietsen

Popal is een fietsfabrikant uit Nederland (Nieuw-Vennep) dat sinds 1999 fietsen produceert. Popal staat bekend om zijn goede fietsen voor lage prijzen. Tegenwoordig maakt en verkoopt Popal vooral elekrische fietsen, maar het aanbod aan Popal fietsen is veel groter dan Popal e-bikes alleen. Zo maakt Popal ook stadsfietsen, transportfietsen, seniorenfietsen, bakfietsen, vouwfetsen en kinderfietsen. 

Al deze Popal fietsen vind je bij de Popal aanbiedingen bovenaan. 


Foto: Popal

Samenvatting:
De Popal Daily Dutch Prestige elektrische transportfiets is winnaar van de AD Fiets Test 2021 bij de goedkope elektrische stadsfietsen. In 2023 testte hetzelfde AD de Popal Daily Dutch Prestige e-bike als beste elektrische fiets voor scholieren. Deze fietstest wordt in samenwerking met de ADR (Algemeen Dagblad en regionale kranten) en de Fietsersbond uitgevoerd.

Een reactie posten

0 Reacties