Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

AD test beste goedkope elektrische stadsfiets (tot 1.500 euro)

 

De beste goedkope elektrische fiets is de Popal Daily Dutch. Dit is de beste e-bike in de goedkoopste klasse. Kijk hier voor aanbiedingen en meer informatie.

Popal beste elektrische stadsfiets goedkoop test 2021


Je hebt elektrische fietsen (e-bikes) in heel uiteenlopende prijsklassen. Een elektrische fiets onder de 1.500 euro geldt als een goedkope elektrische fiets. Dat neemt niet weg dat zo'n goedkope e-bike een goede elektrische fiets kan zijn. 

Zo scoorde de Popal Daily Dutch Prestige in de AD Fietstest 2021 een 8,1 en was daarmee de beste elektrische stadsfiets onder de 1.500 euro uit de test. Hier alle informatie over deze beste goedkope elektrische fiets.


Een goede maar heel goedkope elektrische fiets

De Popal Daily Dutch Prestige is een elektrische transportfiets. Een ideale fiets voor in stad of dorp, maar ook zeer geschikt als schoolfiets. De adviesprijs van de Popal Daily Dutch Prestige bedraagt 1.399 euro, maar online is deze beste goedkope elektrische stadsfiets vaak met een aantrekkelijke online korting te koop. 

Kijk hier onder voor de aanbiedingen van Popal fietsen bij de beste online winkels.


Elektrische transportfiets

De Popal Daily Dutch Prestige is de e-bike versie van de populaire Popal Daily Dutch transportfiets. Deze beste elektrische stadsfiets in de goedkope klasse is verkrijgbaar in diverse kleuren (blauw, zwart en groen), en in één universeel frame model (vroeger noemde men dat een damesfiets). 

Deze beste goedkope elektrische stadsfiets is voorzien van een voorwielmotor van Bafang, een goede betrouwbare elektrische fiets motor die we veel bij goedkope e-bikes tegenkomen. Dat geldt ook voor de Shimano Nexus naafversnelling met 3 versnellingen. De accu van de Popal Daily Dutch Prestige e-bike is onder de achterdrager te vinden.

Ook voor de remmen wordt gebruik gemaakt van Shimano fietsonderdelen.  Achter bevindt zich een Shimano rollerbrake, voor een V-brake rem.

Ook als er geen gebruik gemaakt wordt van de elektrische ondersteuning rijdt deze beste goedkope elektrische stadsfiets licht en aangenaam. Gebruik je de motor wel, dan heb je een goede krachtige hulp bij het fietsen. De Bafang motor doet stil maar goed zijn werk.

Met het duidelijke display kun je de motor makkelijk bedienen en het display zit op een makkelijk te bereiken deel van het stuur. Ook over de afwerking is er veel lof. Dit is mooi en netjes gedaan.

De lage prijsklasse merk je aan het ontbreken van de vering. Op dit punt merk je het verschil tussen een elektrische stadsfiets en een elektrische toerfiets. Wil je de elektrische fiets gebruiken voor lange fietstochten? Kijk dan bij de andere testen van elektrische fietsen voor een beter voor recreatie geschikte e-bike.

Een ander minpuntje is er voor de fietsstandaard die door sommige mensen wat breed en onhandig wordt gevonden. Maar over het algemeen zijn de meeste mensen heel tevreden over deze goedkope elektrische stadsfiets die dan ook overtuigend winnaar is de AD fietstest 2021 is bij de goedkope elektrische stadsfietsen.


Foto: Popal

Samenvatting:
De Popal Daily Dutch Prestige elektrische transportfiets is winnaar van de AD Fiets Test 2021 bij de goedkope elektrische stadsfietsen (tot 1.500 euro). Deze fietstest wordt in samenwerking met de ADR (Algemeen Dagblad en regionale kranten) en de Fietsersbond uitgevoerd.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.