Beste DAB autoradio (DAB+)

In deze test vind je de beste DAB+ autoradio uit de test en andere goede autoradio's met digitale radio ontvangst.

Beste DAB autoradio test Sony

Een DAB autoradio kan je naast de FM radio ook digitale DAB+ radio zenders ontvangen. Vooral bij een autoradio kun je van de voordelen van digitale radio profiteren. Bij DAB Plus krijg je de radio uitzendingen ruisvrij binnen en hoe je niet van frequentie te wisselen als je Nederland doorkruist.
Ook kan het DAB+ radiostation veel informatie doorsturen naar de digitale autoradio zoals verkeersberichten, weerberichten, sportuitslagen en andere nieuwsberichten.

Hier kijken we naar de beste DAB autoradio's van dit moment en hebben we tips voor bij het goedkoop kopen van de voor jou beste DAB autoradio.

Dit zijn de beste DAB+ autoradio's

Hieronder vind je de beste DAB autoradio's uit de test en een overzicht met alle autoradio's met DAB+ waaruit je je persoonlijk beste DAB autoradio kunt selecteren.


Bij de beste DAB autoradio's uit de test vind je de beste DAB Plus autoradio's in diverse categorieën. Deze DAB+ autoradio's zijn door de autoradio experts van Coolblue als beste DAB autoradio getest. 

In het overzicht met alle DAB autoradio's vind je enkele honderden goede DAB+ autoradio's in alle soorten waaruit de makkelijk de voor jou beste DAB autoradio kunt selecteren.

Aan het bovenstaande aantal kun je zien dat de DAB autoradio helemaal ingeburgerd is. Toch zijn de DAB autoradio's nog steeds in de minderheid. Vooral goedkope autoradio's hebben vaak nog geen DAB+ ontvangst.

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten DAB+ autoradio's.

Enkel DIN of dubbel DIN DAB autoradio

DAB autoradio's zijn te koop in twee standaard formaten. DIN en Dubbel DIN.

Een enkel DIN autoradio (1-DIN autoradio) gebruikt in het dashboard één slot voor de autoradio. Dit is de standaard autoradio maat. Dubbel DIN gebruikt twee van deze sloten en is dus twee keer zo hoog als een enkel DIN autoradio.

DAB autoradio dubbel din Cartronix
DAB autoradio dubbel din Cartronix


Deze extra grote ruimte wordt vaak gebruikt voor een display. Meestal een touchscreen waarmee je de autoradio kunt bedienen, maar dit scherm kan ook voor andere functies worden gebruikt zoals voor navigatie of voor een achteruitrij-camera.

Enkel DIN autoradio's heb je ook met een groter scherm, maar dan wordt er gebruik gemaakt van een (vaak afneembaar) schermpje dan zich los van de autoradio zelf bevindt zoals bij de onderstaande Pioneer autoradio.

In het DAB autoradio overzicht en bij de beste DAB+ autoradio's uit de test vind je ook de beste DAB autoradio dubbel DIN.


1-DIN autoradio met scherm Pioneer

1-DIN autoradio DAB+ met scherm Pioneer
 

Over DAB+ radio

DAB+ (vaak simpelweg DAB genoemd) is digitale radio. De muziek wordt digitaal via de ether verstuurt. Een DAB autoradio kan deze digitale data ontvangen en hem weer naar audio omzetten. Zo ontvang je muziek en spraak in digitale kwaliteit, dus zonder spraak.

Alle bekende radiostations zenden inmiddels digitaal uit. In Nederland, maar ook in het buitenland. Is er een radiozender die toch niet via DAB+ te ontvangen is? Geen probleem, een DAB+ autoradio en andere DAB radio's kunnen ook gewoon FM radio ontvangen en afspelen.

Naast de bekende radiostations zijn er ook specifieke DAB+ radiostations te ontvangen. Internetradio die draadloos in de auto te ontvangen is met je DAB autoradio.


DAB autoradio 1-din Kenwood

DAB autoradio 1-din Kenwood

Beste DAB autoradio kopen

DAB+ heeft de toekomst. De goede fabrikanten van autoradio's maken daarom allemaal DAB+ autoradio's, en iedere high end autoradio ontvangt tegenwoordig DAB+ radio. Voor een goede DAB autoradio kun je terecht bij diverse merken. Dit zijn de toppers:

Pioneer DAB autoradio

De grootste aanbieder van DAB autoradio's is het Japanse Pioneer. Dat is niet verbazend want Pioneer is al jarenlang een toonaangevende autoradio fabrikant. Pioneer biedt enkele tientallen verschillende autoradio's en carmultimedia systemen. Verreweg de meeste van deze Pioneer autoradio's bieden DAB+ ontvangst, en ook de ondersteuning van Apple Carplay en Google Android Auto kom je veel tegen bij een Pioneer DAB autoradio.

Kenwood autoradio DAB+

Kenwood (ook uit Japan) behoort ook tot de beste DAB+ autoradio fabrikanten. De keuze uit verschillende modellen is bij Kenwood wel wat kleiner dan bij Pioneer maar ook bij Kenwood kun je kiezen voor DAB autoradio die bij je past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een DIN autoradio of een Dubbel DIN autoradio met DAB+ en tussen een luxe Kenwood DAB autoradio met Carplay en Android Auto of een goedkope DAB autoradio zonder verdere extra's.

JVC DAB autoradio

Ook JVC is een heel grote autoradio producten uit Japan. Ook JVC biedt keuze uit een reeks DAB autoradio's in zowel hoog als laag formaat. JVC autoradio's met DAB zijn heel aantrekkelijk geprijsd. Zoek je een relatief goedkope DAB autoradio? Maar wel één van prima kwaliteit? Dat is een JVC autoradio voor jou mogelijk de beste DAB autoradio.

Blaupunkt autoradio DAB

Niet alleen Japanners maken goede autoradio's met DAB, ook in Duitsland kunnen ze er wat van. Neem bijvoorbeeld de Blaupunkt autoradio's. Blaupunkt is op dat gebied een echte klassieker want ze begonnen al een eeuw geleden met het ontwikkelen en maken van de (eerste) autoradio's. 

Inmiddels maakt Blaupunkt veel meer consumentencelektronica, maar nog steeds is de autoradio voor Blaupunkt een belangrijk product. En de Blaupunkt autoradio is helemaal met zijn tijd meegegaan, met de nieuwste autoradio technieken waaronder DAB+ ook valt.

Sony DAB autoradio

En dan is er natuurlijk nog de Sony DAB+ autoradio. Ook Sony hoort bij de beste DAB autoradio makers. Deze elektronicagigant biedt een hele reeks goede DAB radio's voor in de auto aan. Van eenvoudige relatief goedkope DAB autoradio s tot geavanceerde automultimedia systemen met navigatie, achteruitrijcamera en veel meer mogelijkheden.

Andere beste DAB autoradio merken

Maar daarmee is het overzicht nog niet compleet. Want zoals we al schreven maakt ieder autoradio merk DAB autoradio's. Zo zijn bijvoorbeeld ook de autoradio's met DAB van onder andere Caliber en Alpine zeer de moeite waard. 

Bij de bovenstaande overzichten vind je alle beste DAB autoradio's en andere goede DAB autoradio's met alle informatie, alle lage prijzen, ervaringen van gebruikers, reviews en andere informatie.

Aanbiedingen DAB autoradio's bij de beste winkels

Op Beste Autoradio Kopen vind je meer informatie voor het goedkoop kopen van de voor jou beste DAB autoradio of andere autoradio. Je vindt er de goedkoopste aanbieders, de autoradio top 10 en meer tips en informatie.Foto bovenaan: Sony DAB autoradio


Samenvatting:
DAB+ is digitale radio. Het is de radio van de toekomst, ruisvrij, digitale geluidskwaliteit en met veel extra mogelijkheden. Vooral bij een DAB autoradio profiteer je van de voordelen van DAB+. Daarom hierboven de beste DAB autoradios uit de test en meer goede DAB autoradio's.

Een reactie posten

0 Reacties