Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste externe SSD

De beste SSD extern uit de test en andere goede externe SSD schijven. Met de beste portable SSD.

beste externe ssd test

De "oude" harde schijf heeft plaatsgemaakt voor de SSD. Dat geldt ook voor de externe harde schijf. Ten opzichte van de mechanische hard disk heeft de SSD alleen maar voordelen. Hier kijken we naar
de beste externe SSD (portable SSD) uit de test.

De beste externe SSD's van dit moment

Continue komen er nieuwe externe SSD apparaten uit. Deze worden steeds beter en sneller, en de prijs per GB daalt snel. In de overzichten hier onder vind je de beste externe SSD's van dit moment. Hierbij is gekeken naar de mogelijkheden en kwaliteit, maar ook naar de prijs en de tevredenheid van de gebruikers van deze SSD's.


Bij de beste externe SSD's uit de test vind je de beste portable SSD schijven die door experts als beste externe SSD getest zijn. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de beste externe SSD in diverse prijsklassen (waaronder de beste goedkope externe SSD), en om de beste externe SSD in verschillende opslagcapaciteiten, maar ook om de beste externe SSD voor gamers en de beste SSD met een vingerafdruk sensor.

In het overzicht van alle goede externe SSD's vind je nog meer goede portable SSD's. Deze hebben allemaal een hoge waardering gekregen.

Sandisk portable SSD

Sandisk portable SSD

Interne en externe SSD's

De SSD komt in twee soorten voor, intern en extern. In beide gevallen is het een vervanging voor de vroegere harde schijf. De interne SSD is ingebouwd in een PC of laptop. De computer start er van op en ook alle software en bestanden staan op de SSD. 

De externe SSD is externe opslagruimte, zoals een USB-stick maar dan vaak sneller en met meer ruimte.

Kijk bij Beste SSD Kopen voor de goedkoopste aanbieders van de beste SSD's (extern en intern) en een handige keuzehulp om je beste SSD te vinden.

Voordelen externe SSD ten opzichte van een externe harde schijf

Ten opzichte van een externe harde schijf heeft de externe SSD eigenlijk alleen maar voordelen, De externe SSD is veel kleiner en daardoor veel makkelijker mee te nemen. Ook is de digitale SSD (zonder mechanische onderdelen) veel beter bestand tegen stoten, vallen en schokken dan de kwetsbare harde schijf. En dan hebben we het nog niet eens over het geringe stroomverbruik en het grote verschil in snelheid tussen de SSD en mechanische harde schijf.

Eigenlijk heeft de harde schijf daar alleen nog maar zijn lagere prijs tegenin te brengen. Maar ook dat voordeel is in een rap tempo aan het verdwijnen. De SSD's, zowel intern als extern, worden steeds goedkoper.

Samsung externe SSD
Samsung externe SSD


Externe SSD of USB-stick?

De grote concurrent van de SSD is dan ook niet de harde schijf (die is kansloos) maar de USB-stick. Een USB stick is een goedkoper en nog kleiner medium voor het opslaan van bestanden dan een externe SSD. Dat is goed te zien aan het aanbod. Waar het aanbod aan USB-sticks stopt (qua opslagruimte) begint het aanbod aan externe SSD apparaten.

De keuze tussen externe SSD en USB-stick is dus niet zo moeilijk. Heb je minder ruimte dan 250 GB nodig? Kies dan een USB-stick. Heb je meer opslagcapaciteit nodig? Kies dan voor een SSD.

Toch is er nog een tweede verschil. De snelheid van de SSD ligt ook hoger dan bij een USB-stick. Is de snelheid van lezen en schrijven naar de opslag heel belangrijk? Dan zou dat je ook nog over de streep kunnen trekken om te kiezen voor een externe SSD.

SSD met backup-functie

Omdat SSD's zoveel opslagruimte bieden worden ze vaak ook gebruikt als opslagmedium voor een backup. Daarvoor is een externe SSD natuurlijk veel beter geschikt voor dan een ingebouwde SSD. De externe SSD kun je na het backuppen op een andere plaats bewaren.

Veel externe SSD kastjes bieden daarom een speciale backup-functie die een automatische backup voor je kan verzorgen. Handmatig backuppen kan natuurlijk ook.

Goede externe SSD

Goede externe SSD's / portabele SSD's worden onder andere gemaakt door Sandisk, Samsung, WD (Western Digital), LaCie, Intenso, Seagate, Adata en Freecom. Het zijn dus dezelfde fabrikanten als die van de beste externe harde schijven die goede externe SSD's maken.

Kijk voor de beste SSD's van dit moment bij de bovenstaande aanbevolen SSD apparaten volgens de experts of bij het eveneens bovenaan genoemde Beste SSD Kopen.

Zie ook: Meer SSD testen 
Foto's: Samsung


Samenvatting:
Een goede externe SSD / portabele SSD is niet alleen een veel beter alternatief voor de externe harde schijf, maar ook voor een USB stick (als je veel ruimte nodig hebt). Een goede SSD heeft alleen maar voordelen en ze worden ook steeds goedkoper. 

Hierboven vind je de beste externe SSD in diverse klassen en alle goede externe SSD kastjes die de hoogste waardering hebben gehad. Bij Beste SSD Kopen kun je alle winkels vinden waar je een goede externe SSD goedkoop kunt kopen.


Een reactie posten

0 Reacties