Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste geheugenstick (USB memory stick)

Een goede USB memorystick is een goed en goedkoop alternatief voor de harde schijf. Hier de beste geheugenstick in iedere klasse uit de USB geheugenstick test.

beste memorystick test


De beste geheugensticks uit de test

De volgende testen van USB geheugen sticks hebben we verzameld. Kijk hieronder voor de beste USB memorystick uit diverse testen van geheugensticks.
Kies zelf je beste geheugenstick

Met meer dan 4.000 USB memory sticks is de voor jou beste USB geheugenstick altijd wel te vinden in het onderstaande overzicht met alle USB sticks. 

Bij deze aanbiedingen vind je alle USB memorysticks, van dure geheugensticks tot goedkope geheugensticks, van USB-sticks met heel veel opslagruimte (meer dan 500 GB) tot USB sticks met minder dan 6 GB opslag. 


Bij deze aanbiedingen tref je een enorm aantal USB sticks aan. Gelukkig heb je goede mogelijkheden om uit deze enorme hoeveelheid geheugensticks de voor jou geschikte memorystick te filteren.


SanDisk usb memorystick (Cruzer)

SanDisk USB stick (Cruzer)Een makkelijk mee te nemen alternatief voor de harddisk

USB sticks worden steeds belangrijker en worden steeds meer gebruikt. Een USB geheugenstick is handig om informatie veilig bij je te dragen, maar doordat memorysticks steeds meer capaciteit krijgen beginnen het ook serieuze alternatieven voor een harde schijf te worden.

Je ziet steeds meer laptops zonder harde schijf, zoals chromebooks. De USB stick is dan een prima alternatief voor bestanden die je niet op internet wil opslaan.

Hieronder vind je de beste USB sticks uit diverse testen en geven we extra informatie over goede geheugensticks.
Informatie USB geheugensticks

Hieronder geven we nog wat tips en informatie over het kiezen en kopen van de voor jou beste USB sticks.

De opslagruimte

De tijd dat de capaciteit van geheugensticks in MB's werd aangegeven ligt achter ons. Tegenwoordig bieden zelfs de meest beperkte sticks 4 GB aan ruimte. 2 GB geheugensticks zijn vrijwel niet meer te vinden. 

De meeste USB sticks die verkocht worden hebben 64 of 128 GB aan ruimte. Dat is een vergelijkbare opslag ruimte als een eenvoudige laptop biedt.

Wil je de USB stick gebruiken voor serieuze opslag, bijvoorbeeld voor je filmverzameling. Dan schieten de benodigde GB's echter de hoogte in. In hoge kwaliteit kan een speelfilm wel zo'n 8 GB in beslag nemen. 

De top van de USB geheugen sticks biedt meer dan een TB (1.000 GB). Voor een USB geheugenstick zijn deze memorysticks relatief duur, maar een 1 TB geheugenstick is veel goedkoper dan een harde schijf met die capaciteit en natuurlijk makkelijk mee te nemen en makkelijk te wisselen.

Want dat het wisselen van memorystick is natuurlijk ook een groot voordeel van de USB stick. Je kunt de bestanden makkelijk over meerdere USB sticks verdelen, kopie├źn maken en uitwisselen. En heb je ruimte te weinig? Dan is een tweede USB-geheugenstick niet duur in aanschaf. Kijk voor de actuele prijzen in het bovenstaand overzicht met alle USB sticks.

De capaciteit van USB sticks begint bij 2 GB en verdubbeld zich telkens. USB sticks zijn daarom verkrijgbaar in de volgende capaciteiten:

 • 2 GB USB stick
 • 4 GB USB stick
 • 8 GB USB stick
 • 16 GB USB stick
 • 32 GB geheugen stick
 • 64 GB geheugen stick
 • 128 GB memorystick
 • 256 GB USB memory stick
 • 512 GB USB stick
 • 1024 GB geheugenstick (1 TB USB stick).

Kingston usb memorystick

Kingston usb geheugenstick

De USB poort

Je hebt USB 1, 2 en 3. Hoe hoger het nummer hoe sneller de data-overdracht. USB 1 wordt niet meer gemaakt, USB 2 is de standaard bij de goedkopere sticks maar USB 3 (USB 3.0) is de nieuwe standaard. USB 3 heeft een overdracht-snelheid van 4.8 gigabit per seconde en is dus ook geschikt voor heel grote bestanden zoals HD speelfilms.

De aansluiting van USB 1, 2 en 3 is gelijk, dus ze passen allemaal op dezelfde USB poort. Een USB 2 geheugenstick kun je dus gewoon op een USB 3 aansluiting van een laptop gebruiken, en omgekeerd, maar in beide gevallen zal er dan alleen de lagere USB 2 snelheid gehaald worden  (480 megabit per seconde).

Een ander (meer zeldzaam) USB formaten van een USB geheugenstick is USB-C. USB is met 10 gigabyte per seconde ongelofelijk snel maar deze geheugensticks passen alleen op een USB-C poort waarover de meeste laptops e.d. nog niet beschikken. Een vijfde formaat voor memorysticks is Apple Lightning

Beveiliging USB stick

Als je alleen muziek en gedownloade films op je geheugenstick hebt staan is de beveiliging niet zo belangrijk, maar zodra dat persoonlijke documenten en foto's zijn kan dat heel anders liggen. Een beveiliging op de USB-geheugenstick is in dat geval wel belangrijk. Een goede USB stick is daarom goed beveiligd.

De meest gebruikte vorm van beveiliging op een memorystick is de wachtwoordbeveiliging. Het meest handig (en veilig) is de vingerafdrukbeveiliging, maar die komt alleen bij de luxere USB geheugensticks voor. Dat geldt ook voor een derde vorm van beveiliging, een cijfercode die op de toetsjes op de USB stick zelf ingetikt moet worden.Goede geheugenstick fabrikanten

Goede memory sticks worden gemaakt door specialisten in opslag geheugen zoals SanDisk, Kingston, Verbatim, Transcend, Intenso, Emtec, MediaRange en Allteq, maar ook de fabrikanten als Philips, Samsung, Apple, Medion en Toshiba. Bij de USB stick aanbiedingen bovenaan vind je ze allemaal.

Kijk bovenaan voor de beste geheugensticks uit de test, en voor een overzicht met alle USB geheugensticks waaruit je zelf de voor jou beste memorystick kunt selecteren.

Zie ook:


Samenvatting:
Bovenaan vind je de beste geheugensticks uit de USB memorystick test. Bovendien staat daar een overzicht met duizenden USB sticks met al hun specificaties en prijs. Hieruit kun je makkelijk de voor jou beste geheugenstick kiezen.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Ik gebruik de USB stick voor al mijn opslag. Er zit standaard een geheugenstick met veel opslagruimte in de USB poort en daarnaast heb ik nog wat USB geheugensticks voor verschillende toepassingen zoals backup, zakelijke documenten en bestanden en foto's. Met USB sticks heb je onbeperkt opslagruimte en de kosten per GB zijn tegenwoordig heel laag.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.