Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste memorystick (USB geheugen stick)

 

Een goede USB memorystick is een goed en goedkoop alternatief voor de harde schijf. Hier de beste memorystick in iedere klasse uit de USB geheugenstick test.

beste memorystick test

De beste memorysticks uit de test

De volgende testen van USB geheugensticks hebben we verzameld. Kijk hieronder voor de beste USB memorystick uit diverse testen van geheugensticks.


Kies zelf je beste memorystick

Met meer dan 4.000 USB memory sticks is de voor jou beste USB geheugenstick altijd wel te vinden in het onderstaande overzicht met alle USB sticks. 

Bij deze aanbiedingen vind je alle USB memorysticks, van dure geheugensticks tot goedkope memorysticks, van USB-sticks met heel veel opslagruimte (meer dan 500 GB) tot USB geheugensticks met minder dan 6 GB opslag. 


Bij deze aanbiedingen tref je een enorm aantal USB memory sticks aan. Gelukkig heb je goede mogelijkheden om uit deze enorme hoeveelheid geheugensticks de voor jou geschikte memorystick te filteren.


SanDisk usb memorystick (Cruzer)

SanDisk memorystick (Cruzer)


Een makkelijk mee te nemen alternatief voor de harddisk

USB memorysticks worden steeds belangrijker en worden steeds meer gebruikt. Een USB geheugenstick is handig om informatie veilig bij je te dragen, maar doordat memorysticks steeds meer capaciteit krijgen beginnen het ook serieuze alternatieven voor een harde schijf te worden.

Je ziet steeds meer laptops zonder harde schijf, zoals chromebooks. De USB memorystick is dan een prima alternatief voor bestanden die je niet op internet wil opslaan.

Hieronder vind je de beste memorysticks uit diverse testen en geven we extra informatie over goede memorysticks.

Informatie USB geheugensticks

Hieronder geven we nog wat tips en informatie over het kiezen en kopen van de voor jou beste USB memorysticks.

De opslagruimte

De tijd dat de capaciteit van geheugensticks in MB's werd aangegeven ligt achter ons. Tegenwoordig bieden zelfs de meest beperkte sticks 4 GB aan ruimte. 2 GB memorysticks zijn vrijwel niet meer te vinden. 

De meeste USB memorysticks die verkocht worden hebben 64 of 128 GB aan ruimte. Dat is een vergelijkbare opslag ruimte als een eenvoudige laptop biedt.

Wil je de USB geugenstick gebruiken voor serieuze opslag, bijvoorbeeld voor je filmverzameling. Dan schieten de benodigde GB's echter de hoogte in. In hoge kwaliteit kan een speelfilm wel zo'n 8 GB in beslag nemen. 

De top van de USB memory sticks biedt meer dan een TB (1.000 GB). Voor een USB gebeugenstick zijn deze memorysticks relatief duur, maar een 1 TB memorystick is veel goedkoper dan een harde schijf met die capaciteit en natuurlijk makkelijk mee te nemen en makkelijk te wisselen.

Want dat het wisselen van memorystick is natuurlijk ook een groot voordeel van de USB memorystick. Je kunt de bestanden makkelijk over meerdere USB sticks verdelen, kopieen maken en uitwisselen. En heb je ruimte te weinig? Dan is een tweede USB-geheugenstick niet duur in aanschaf. Kijk voor de actuele prijzen in het bovenstaand overzicht met alle USB sticks.

De capaciteit van USB sticks begint bij 2 GB en verdubbeld zich telkens. USB sticks zijn daarom verkrijgbaar in de volgende capaciteiten:

  • 2 GB memorystick
  • 4 GB memorystick
  • 8 GB memorystick
  • 16 GB memorystick
  • 32 GB memory stick
  • 64 GB memorystick
  • 128 GB memorystick
  • 256 GB memorystick
  • 512 GB memorystick
  • 1024 GB memorystick (1 TB memorystick).

Kingston usb memorystick

Kingston usb geheugenstick

De USB poort

Je hebt USB 1, 2 en 3. Hoe hoger het nummer hoe sneller de data-overdracht. USB 1 wordt niet meer gemaakt, USB 2 is de standaard bij de goedkopere sticks maar USB 3 (USB 3.0) is de nieuwe standaard. USB 3 heeft een overdracht-snelheid van 4.8 gigabit per seconde en is dus ook geschikt voor heel grote bestanden zoals HD speelfilms.

De aansluiting van USB 1, 2 en 3 is gelijk, dus ze passen allemaal op dezelfde USB poort. Een USB 2 memorystick kun je dus gewoon op een USB 3 aansluiting van een laptop gebruiken, en omgekeerd, maar in beide gevallen zal er dan alleen de lagere USB 2 snelheid gehaald worden  (480 megabit per seconde).

Een ander (meer zeldzaam) USB formaten van een USB memorystick is USB-C. USB is met 10 gigabyte per seconde ongelofelijk snel maar deze geheugensticks passen alleen op een USB-C poort waarover de meeste laptops e.d. nog niet beschikken. Een vijfde formaat voor memorysticks is Apple Lightning

Beveiliging USB memorystick

Als je alleen muziek en gedownloade films op je memorystick hebt staan is de beveiliging niet zo belangrijk, maar zodra dat persoonlijke documenten en foto's zijn kan dat heel anders liggen. Een beveiliging op de USB-geheugenstick is in dat geval wel belangrijk. Een goede memorystick is daarom goed beveiligd.

De meest gebruikte vorm van beveiliging op een memorystick is de wachtwoordbeveiliging. Het meest handig (en veilig) is de vingerafdrukbeveiliging, maar die komt alleen bij de luxere USB geheugensticks voor. Dat geldt ook voor een derde vorm van beveiliging, een cijfercode die op de toetsjes op de USB stick zelf ingetikt moet worden.

Goede memorystick fabrikanten

Goede memory sticks worden gemaakt door specialisten in opslag geheugen zoals SanDisk, Kingston, Verbatim, Transcend, Intenso, Emtec, MediaRange en Allteq, maar ook de fabrikanten als Philips, Samsung, Apple, Medion en Toshiba. Bij de memorystick aanbiedingen bovenaan vind je ze allemaal.

Kijk bovenaan voor de beste memorysticks uit de test, en voor een overzicht met alle USB geheugensticks waaruit je zelf de voor jou beste memorystick kunt selecteren.


Samenvatting:
Bovenaan vind je de beste geheugensticks uit de USB memorystick test. Bovendien staat daar een overzicht met duizenden USB memorysticks met al hun specificaties en prijs. Hieruit kun je makkelijk de voor jou beste memorystick kiezen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *