Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste usb-stick test

 

USB sticks worden steeds belangrijker en worden steeds meer gebruikt. Een USB stick is handig om informatie veilig bij je te dragen, maar doordat USB sticks steeds meer capaciteit krijgen beginnen het ook serieuze alternatieven voor een harde schijf te worden.

Je ziet steeds meer laptops zonder harde schijf, zoals chromebooks. De USB-stick is dan een prima alternatief voor bestanden die je niet op internet wil opslaan.

Hieronder vind je de beste USB-sticks uit diverse testen en geven we extra informatie over goede USB-sticks.

De beste USB sticks uit de test

De volgende testen van USB sticks hebben we verzameld. Kijk hieronder voor de beste USB stick of beste USB sticks uit iedere test.


Kies zelf je beste USB-stick

Met meer dan 2.500 USB-sticks is de voor jou beste USB-stick altijd wel te vinden in het overzicht met alle USB-sticks. Hierin vind je alle USB-sticks, van dure geheugensticks tot goedkope USB sticks, van USB sticks met heel veel opslagruimte tot geheugensticks met minder dan 5 GB opslag. 

Gelukkig heb je goede mogelijkheden om uit deze enorme hoeveelheid geheugensticks de voor jou geschikte USB-sticks te filteren.Informatie USB-sticks

Hieronder geven we nog wat tips en informatie over het kiezen en kopen van de voor jou beste USB-geheugensticks.

De opslagruimte

De tijd dat de capaciteit van geheugensticks in MB's werd aangegeven ligt achter ons. Tegenwoordig bieden zelfs de meest beperkte sticks 2 GB aan ruimte. De meeste USB-sticks die verkocht worden hebben minimaal 8 GB aan ruimte, en meestal meer. Dat is voldoende voor duizenden documenten en foto's.

Wil je de USB stick gebruiken voor serieuze opslag, bijvoorbeeld voor je filmverzameling. Dan schieten de benodigde GB's echter de hoogte in. In hoge kwaliteit kan een speelfilm wel zo'n 8 GB in beslag nemen. 

De top van de USB-sticks bieden 512 GB ruimte, maar deze zijn nog duur. Een USB-stick van 256 GB zijn tegenwoordig echter heel betaalbaar en daarmee een prima vervanger voor aan harde schijf. En heb je ruimte te weinig? Dan is een tweede USB-geheugenstick niet duur in aanschaf. Kijk voor de actuele prijzen in het bovenstaand overzicht met alle USB-sticks.

De USB poort

Je hebt USB 1, 2 en 3. Hoe hoger het nummer hoe sneller de data-overdracht. USB 1 wordt niet meer gemaakt, USB 2 is de standaard bij de goedkopere sticks maar USB 3 (USB 3.0) is de nieuwe standaard. USB 3 heeft een overdracht-snelheid van 4.8 gigabit per seconde en is dus ook geschikt voor heel grote bestanden zoals HD speelfilms.

De aansluiting van USB 1, 2 en 3 is gelijk, dus ze passen allemaal op dezelfde USB poort. Een USB 2 geheugenstick kun je dus gewoon op een USB 3 aansluiting van een laptop gebruiken, en omgekeerd, maar in beide gevallen zal er dan alleen de lagere USB 2 snelheid gehaald worden  (480 megabit per seconde).

Een ander (meer zeldzaam) USB formaten van een USB-geheugenstick is USB-C. USB is met 10 gigabyte per seconde ongelofelijk snel maar deze geheugensticks passen alleen op een USB-C poort waarover de meeste laptops e.d. nog niet beschikken. Een vijfde formaat voor geheugensticks is Apple Lightning

Beveiliging USB stick

Als je alleen muziek en gedownloade films op je USB-stick hebt staan is de beveiliging niet zo belangrijk, maar zodra dat persoonlijke documenten en foto's zijn kan dat heel anders liggen. Een beveiliging op de USB-geheugenstick is in dat geval wel belangrijk. Een goede USB-stick is daarom goed beveiligd.

De meest gebruikte vorm van beveiliging is de wachtwoordbeveiliging. Het meest handig (en veilig) is de vingerafdrukbeveiliging, maar die komt alleen bij de luxere USB-sticks voor. Dat geldt ook voor een derde vorm van beveiliging, een cijfercode die op de toetsjes op de USB-stick zelf ingetikt moet worden.

Kijk bovenaan voor de beste USB-sticks uit de test, en voor een overzicht met alle USB-geheugensticks waaruit je zelf de voor jou beste USB-stick kunt selecteren.


Samenvatting:
Bovenaan vind je de beste USB-sticks uit de USB-stick test. Bovendien staat daar een overzicht met duizenden USB-sticks met al hun specificaties en prijs. Hieruit kun je makkelijk de voor jou beste USB-stick kiezen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *