Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste prullenbakken met 3 afvalbakken voor afvalscheiding

 

Hier kijken we naar de beste prullenbak voor afvalscheiding. Een afvalbak voorin de keuken met 3 afvalemmers, voor groen, plastic en restafval.
Beste prullenbak afvalscheiding keuken Homra

Afval moet tegenwoordig vaak gescheiden aangeboden worden. Groen afval, plastic, overig keukenafval, met twee afvalbakken redt je het niet meer. Een goede reden om hier eens te kijken naar de beste prullenbakken voor in de keuken met 3 bakken uit de test. Ideale afvalbakken om het afval in de keuken te scheiden.
Want zo heb je maar één prullenbak nodig om toch GFT (natuurlijk afval), PMD (plastic, metaal, drinkpakken) en restafval te scheiden. Een goede afvalbak is makkelijk en gebruiksvriendelijk in het gebruik, biedt veel ruimte voor je afval, is schoon en een mooie prullenbak ziet er bovendien goed uit in je keuken.

Beste prullenbakken voor afvalscheiding

Hieronder vind je alle beste prullenbakken met 3 vakken. Al deze beste prullenbakken voor afvalscheiding in de keuken hebben een waardering van 5 sterren gekregen.

Inhoud van de prullenbak
De inhoud bij de beste prullenbakken met 3 bakken loopt sterk uiteen. Je hebt prullenbakken met een inhoud van 52 liter, maar ook met een inhoud van 72 liter of 36 liter. Je komt alle inhoudsmaten tegen, want er zijn geen standaard maten. De inhoud hangt af van de indeling en grootte van de prullenbak.

Beste prullenbak keuken Homra


Prullenbak Homra: 1 bak boven, 2 afvalemmers onder (met sensor)


Verhouding en indeling
Ook is de verhouding van de bakken niet altijd gelijk. Meestal gaat het om 3 afvalbakken van gelijke grootte. Maar het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld één van de bakken kleiner is. Dat kan handig zijn als je in verhouding weinig groen afval in de keuken hebt.

Een ander groot verschil is de vorm van de prullenbak. Vaak zijn de drie afvalbakken naast elkaar gepositioneerd, maar je ziet ook prullenbakken waarbij de bakken boven elkaar geplaatst zijn, zodat je een prullenbak-toren krijgt. O.a. Joseph Joseph, Homra en Brender maken deze toren prullenbakken.

Voetpedaal of sensor
Voor het openen is een voetpedaal makkelijk en hygiënisch. Je hoeft het deksel dan niet met je hand aan te raden. Bij de meeste pedaalemmer prullenbakken heeft elk van de drie afvalbakken een eigen pedaal, maar het kan ook zijn dat er één voetpedaal is voor alle bakken. Dit is gunstig voor de prijs, maar als gebruiker vind je het misschien minder plezierig als de gtf afvalemmer ook open gaat als je iets in de plasticbak wilt gooien.

Joseph Joseph design prullenbak

Joseph Joseph prullenbak 3 compartimenten (bovenste gedeeld)Een enkele beste prullenbak voor afvalscheiding is voorzien van een sensor zodat je de prullenbak helemaal niet hoeft aan te raken om deze te openen, ook niet met de voet. Deze prullenbakken gaan open als je je hand voor het deksel houdt.

Vingerafdruk bestendig
Een prullenbak kan gemaakt zijn voor kunststof of metaal / RVS. Fingerprint proof (vingerafdrukvrij) is een handige optie als je wil dat de prullenbak een schoon uiterlijk heeft. Een vingerafdruk bestendige prullenbak hoef je niet keer op keer te poetsen.

Kies je beste prullenbak
Om alle bovenstaande kenmerken kun je in het bovenstaande overzicht met beste prullenbakken met 3 afvalemmers je prullenbak selecteren. Zo kun je makkelijk en snel de voor jou beste prullenbak voor met 3 bakken voor afvalscheiding selecteren.


Zie ook:


Foto bovenaan: Homra

Samenvatting:
In verband met de afvalscheiding is één prullenbak in de keuken niet handig, en evenmin is het handig om meerdere losse afvalbakken te plaatsten. Een prullenbak met 3 bakken / afvalemmers is de oplossing. Hierboven vind je de beste prullenbakken met 3 afvalbakken voor afvalscheiding. Deze prullenbakken voor de keuken zijn praktisch, mooi (vooral een design prullenbak) en makkelijk te bedienen. 

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *