Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste prullenbak met 3 vakken voor afval scheiden

Hier kijken we naar de beste prullenbak voor afval scheiden. Een afvalbak voor in de keuken met 3 vakken, voor groen afval, plastic en restafval.
Beste prullenbak 3 vakken afval scheiden keuken Homra

Afval moet tegenwoordig vaak gescheiden aangeboden worden. Groen afval, plastic, overig keukenafval, met twee afvalbakken redt je het niet meer. Een goede reden om hier eens te kijken naar de beste prullenbak voor in de keuken met 3 vakken uit de test. De beste prullenbakken om het afval in de keuken te scheiden.
Want met een prullenbak met 3 vakken heb je maar één prullenbak nodig om toch GFT (natuurlijk afval), PMD (plastic, metaal, drinkpakken) en restafval te scheiden. 

Een goede afvalbak is makkelijk en gebruiksvriendelijk in het gebruik, biedt veel ruimte voor je afval, is schoon en een mooie prullenbak ziet er bovendien goed uit in je keuken.

Beste prullenbakken voor scheiden afval

Hieronder vind je alle beste prullenbakken met 3 vakken. Al deze beste prullenbakken voor afvalscheiding in de keuken hebben een waardering van 5 sterren gekregen.

Inhoud van de prullenbak
De inhoud bij de beste prullenbakken met 3 vakken loopt sterk uiteen. Je hebt prullenbakken met een inhoud van 52 liter, maar ook met een inhoud van 72 liter of 36 liter. Je komt bij deze vuilnisbakken alle inhoudsmaten tegen, want er zijn geen standaard maten voor de afvalemmers. 

De inhoud hangt af van de indeling en grootte van de prullenbak.


Beste prullenbak keuken 3 vakken Homra


Prullenbak Homra: 1 bak boven, 2 afvalemmers onder (met sensor)


Verhouding en indeling prullenbak keuken
Ook is de verhouding van de bakken niet altijd gelijk. Meestal gaat het om 3 afvalemmers van gelijke grootte. Maar het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld één van de bakken kleiner is. Dat kan handig zijn als je in verhouding weinig groen afval in de keuken hebt.

Een ander groot verschil is de vorm van de prullenbak. Vaak zijn de drie afvalbakken naast elkaar gepositioneerd, maar je ziet ook prullenbakken waarbij de afvalemmers boven elkaar geplaatst zijn, zodat je een prullenbak-toren krijgt. O.a. Joseph Joseph, Homra en Brender maken deze toren prullenbakken.

Voetpedaal of sensor
Voor het openen van de vuilnisbak is een voetpedaal makkelijk en hygiënisch. Je hoeft het deksel dan niet met je hand aan te raden. 

Bij de meeste pedaalemmer prullenbakken heeft elk van de drie afvalbakken een eigen pedaal, maar het kan ook zijn dat er één voetpedaal is voor alle bakken. Dit is gunstig voor de prijs, maar als gebruiker vind je het misschien minder plezierig als de GFT afvalemmer ook open gaat als je iets in de plasticbak wilt gooien.

Joseph Joseph design prullenbak afval scheiden

Joseph Joseph prullenbak 3 compartimenten (bovenste gedeeld)Een enkele beste prullenbak voor afvalscheiding is voorzien van een sensor zodat je de vuilnisbak helemaal niet hoeft aan te raken om deze te openen, ook niet met de voet. Deze prullenbakken gaan open als je je hand voor het deksel houdt.

Vingerafdruk bestendige prullenbak keuken
Een vuilnisbak kan gemaakt zijn voor kunststof of metaal / RVS. Fingerprint proof (vingerafdrukvrij) is een handige optie als je wil dat de afvalbak een schoon uiterlijk heeft. Een vingerafdruk bestendige prullenbak hoef je niet keer op keer te poetsen.

Kies je beste prullenbak
Om alle bovenstaande kenmerken kun je in het bovenstaande overzicht met beste prullenbakken met 3 afvalemmers je prullenbak selecteren. Zo kun je makkelijk en snel de voor jou beste prullenbak voor met 3 vakken voor afvalscheiding selecteren.

Goede prullenbakken voor in de keuken met 3 afval vakken worden onder andere gemaakt door Brabantia, Homra, Ceruzo, Joseph Joseph en Wesco. In het overzicht met beste prullenbakken 3 vakken vind je al deze afvalbakken voor afval scheiden in de keuken.


Zie ook:


Foto bovenaan: Homra prullenbak keuken met 3 vakken voor afval scheiden.

Samenvatting:
In verband met de afvalscheiding is één prullenbak in de keuken niet handig, en evenmin is het handig om meerdere losse afvalbakken te plaatsten. Een prullenbak met 3 vakken / 3 afvalemmers is de oplossing. Hierboven vind je de beste prullenbakken met 3 afvalbakken voor afvalscheiding. Deze vuilnisbakken voor de keuken zijn praktisch, mooi (vooral een design prullenbak) en makkelijk te bedienen. 

Een reactie posten

0 Reacties