Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste 4K monitor (Ultra HD, UHD)

Redactie     16:34     No comments

Beste 4K monitor Samsung

Ultra HD 4K televisies zijn zeer in opmars, ondanks dat er nog nauwelijks televisie-uitzendingen in 4K beschikbaar is. Wat dat betreft heb je meer aan een Ultra HD 4K monitor. YouTube video's, games en andere digitale content is wel vaak in deze hoge resolutie te bekijken. Een goede reden om eens te kijken naar de beste UHD 4K monitor uit de test en andere goede Ultra HD monitoren.

Omdat bij een computermonitor de 4K resolutie een werkelijk toegevoegde waarde heeft komen er steeds meer 4K monitoren op de markt. Hieronder vind je actuele overzichten van de beste 4K monitoren van dit moment.


Beste 4K monitor in elk formaat

In beide overzichten met beste 4K monitors vind je de beste monitoren in diverse beeldformaten. Goede 4K monitoren heb je in formaten van 27 inch (69 cm) tot 49 inch (125 cm), en ze zijn er incidenteel zelfs groter en kleiner.

4K UHD monitor BenQ

4K UHD monitor BenQ


Ruim 8 miljoen pixels

Hoe groter de monitor is, hoe meer je profiteert van de scherpere beelden die 4K biedt. Een 4K monitor, ook wel Ultra HD monitor of UHD monitor genoemd, geeft de beelden weer in een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Dat zijn meer dan 8 miljoen beeldpunten! Zelfs bij een groot scherm levert dat een zeer scherp beeld op.

4K monitor is minder geschikt voor een oude trage PC

Omdat er zo veel pixels weergegeven moeten worden is er wel een moderne PC of moderne laptop nodig om deze beelden vloeiend weer te geven. Een oude computer kan te weinig tegenkracht bieden, maar bij een 4K monitor op een oude computer is er dan ook sprake van een vlag op een modderschuit.

Goede 4K monitoren

Goede 4K monitoren worden gemaakt door onder andere Samsung, AOC, LG, Philips, BenQ, MSI, Iiyama en andere goede fabrikanten van monitoren en computers. In het bovenstaande overzicht met beste 4K monitoren vind je ze allemaal.
Samenvatting:
Wat is de beste 4K monitor / beste Ultra HD monitor / beste UHD monitor? Hierboven vind je een overzicht met de beste 4K monitoren uit de test en andere goede UHD monitoren.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.