Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietsendrager elektrische fietsen

 

De beste fietsendragers voor het vervoeren van 2 elektrische fietsen (e-bikes).

Steeds meer mensen gebruiken een elektrische fiets (e-bike) voor hun recreatieve fietstochten. Dat betekent dat de fietsendrager waarop je de fietsen vervoert ook geschikt moet zijn voor elektrische fietsen. Maar opgepast, lang niet alle fietsendragers zijn geschikt voor 2 e-bikes! Daarom kijken we hier naar de beste fietsendragers voor 2 elektrische fietsen.

Diverse fabrikanten maken fietsendragers die geschikt zijn voor 2 elektrische fietsen. Maar lang niet iedere fietsendrager voor elektrische fietsen is goed van kwaliteit, veilig en makkelijk te gebruiken.

Hieronder vind je de fietsdragers voor elektrische fietsen die wel goed gewaardeerd zijn. Deze beste fietsendragers voor elektrische fietsen hebben een 5 sterren waardering gekregen.


Het gewicht van de e-bike

Het probleem wat veel fietsendragers met e-bikes hebben is het gewicht van een elektrische fiets. Het is sterk aan te raden de accu niet op de fiets (een fietsendrager) te transporteren, maar om de accu op de achterbank of in de achterbak te leggen. Het extra gewicht van de accu drukt dan niet op de fietsendrager en niet op de kogel van de trekhaak.

Maar ook zonder accu is een e-bike zwaarder dan een gewone fiets, Ook de motor e.d. maken de elektrische fiets zwaarder. Ook is het frame van een e-bike vaak sterker, en dus zwaarder. 

De gemiddelde elektrische fiets is (inclusief accu) 6 kilo zwaarder dan een gewone fiets.

De beste fietsendrager voor het vervoeren van 2 elektrische fietsen moet dus meer gewicht kunnen dragen, maar (niet onbelangrijk!) een goede fietsendrager voor e-bikes moet zelf licht zijn. 

Iedere trekhaak kent namelijk een maximale kogeldruk. De kogeldruk is het maximale gewicht dat de trekhaak aankan. De kogeldruk bestaat uit het gewicht van de elektrische fietsen plus het gewicht van de fietsendrager. Als het gewicht van de fietsendrager hoog is wordt de maximale kogeldruk eerder gehaald.

Fietsendrager 2 elektrische fietsen Thule

Fietsendrager 2 elektrische fietsen Thule


De beste fietsendrager voor elektrische fietsen is dus licht van gewicht, om de trekhaak niet teveel te belasten, maar de e-bike fietsendrager moet sterk genoeg zijn om het gewicht van de fietsen te dragen. 

Bovendien verwacht je als gebruiker een fietsdrager die makkelijk te monteren en weer los te halen is, die veilig en sterk aan de auto vast zit en die bovendien goed te betalen is. 

Kortom de beste fietsendrager voor 2 elektrische fietsen moet aan heel wat voorwaarden voldoen.

In het overzicht met beste fietsendragers voor 2 elektrische fietsen eerder op deze pagina vind je de beste van deze fietsendragers voor e-bikes. Onder andere fietsdragers van Thule en Pro-User.


Oprij goot fietsendrager

Omdat een elektrische fiets zoveel zwaarder is dan een gewone fiets beschikt de beste fietsendrager voor een elektrische fits over een oprij-goot waarmee je de fiets op de fietsendrager kunt rijden. 

Je hoeft de zware e-bike dan niet op de bagagedrager te tillen. Deze oprij goten kun je vaak optioneel bijbestellen. Je kunt ze dus ook achteraf kopen.


Wettelijke regels fietsendrager

Ook na aanschaf en na het in gebruik nemen van de fietsendrager zijn er nog wat regels waarmee je rekening moet houden als je met auto, fietsendrager en fietsen de weg op gaat.

  • De fietsendrager moet beschikken over werkende achterlichten en werkende remlichten.

  • Op de fietsendrager moet een wit kentekenbord met het juiste kenteken bevestigd zijn.
     
  • De fietsen op de fietsendrager mogen aan weerskanten niet meer dan 20 centimeter buiten de auto uitsteken.
     
  • Daarbij mogen ook geen scherpe delen uitsteken.Samenvatting:
Van een fietsendrager voor 2 elektrische fietsen wordt meer gevraagd dan van een fietsdrager voor gewone fietsen. Niet alle fietsdragers zijn geschikt voor 2 e-bikes. Daarom hier boven een overzicht van goede fietsendragers voor een e-bike. Dit zijn de beste fietsendragers om 2 elektrische fietsen te vervoeren.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *