Beste kleurenlaserprinter test

Bij deze laserprinter test hebben we de beste kleurenlaserprinter en meer goede kleuren laserprinters. 

beste kleurenlaserprinter test

De meeste mensen hebben thuis een inkjetprinter staan. Maar op kantoor wordt voor zakelijk bulkwerk vaak een laserprinter gebruikt. Voor zwarte prints is dat altijd nog het goedkoopst, mooist en snelst. Maar ook zakelijk gezien wil je vaak wel eens wat in kleur printen. Daarom kijken wij hier naar de beste kleurenlaserprinters.

De beste kleur laserprinters

Bij de testen van laserprinters hieronder vind je de beste kleurenlaserprinter voor een klein kantoor, en de beste kleurenlaserprinters voor middelgroot kantoor en groot kantoor uit de test. 

Ook hebben we een overzicht van alle in Nederland gangbare kleurenlaserprinters met al hun specificaties. laagste winkelprijs, reviews e.d. waaruit je snel en makkelijk je persoonlijk beste kleurenlaserprinter kunt filteren.


Diverse grote bekende printerfabrikanten maken goede kleurenlaserprinters. In het overzicht met alle kleurenlaserprinters vind je alle laserprinters kleur van HP, Canon, Brother, Kyocera, Lexmark en andere goede fabrikanten van laserprinters.


HP Color Laserjet Pro

HP Color Laserjet Pro kleurenlaserprinter

Meteen een kopieerapparaat

Het aandeel aan all-on-one printer is bij de laserprinters niet zo extreem groot als bij de inkjet printers, maar toch zijn de meeste kleurenlaserprinters wel als kopieerapparaat en scanner te gebruiken. Met zo'n all in one laserprinter kleur heb je geen apart kopieerapparaat op een afdeling of werkkamer nodig. En de meerkosten van een all-in-one kleurenlaserprinter zijn laag. Voor de meeste gebruikers is en kleurenlaserprinter met scan en kopieerfunctie daarom de beste kleurenlaserprinter.

De functie van fax kom je bij een beperkt aantal van deze all-in-one kleurenlaserprinters ook nog tegen, maar om deze mogelijkheid wordt nauwelijks nog gevraagd door de kopers van een printer.

Wil je een kleurenprinter intensief als kopieerapparaat gebruiken dan is het extra handig als de printer ook automatisch dubbelzijdig kan scannen en automatisch dubbelzijdig kan printen. Je hoeft dan geen bladen om te draaien om te scannen / kopiëren. Natuurlijk is een automatische documentinvoer voor scannen heel belangrijk, want anders moet je vel voor vel op de scanplaat leggen.

Verder kan het voor professioneel gebruik op kantoor handig zijn als de laserprinter over een extra grote papierbak of tweede papierbak beschikt zodat het papier bij groot verbruik niet telkens bijgevuld hoeft te worden.


Kyocera EcoSys kleurenlaserprinter

Kyocera EcoSys kleurenlaserprinter

A3 printer

Het standaard papierformaat voor een laserprinters is A4. Het kleinere A5 papier kan dan ook gebruikt worden, maar om te printen in A3 formaat heb je een grote A4 printer nodig. 

Ook A3 printers kom je tegen bij de bovenstaande kleurenlaserprinters, maar dat aanbod is vrij klein. Maar als je grotere vellen papier dan A4 met je printer wil bedrukken is een A3 kleurenprinter voor jou de beste kleurenlaserprinter.

Hoe werkt een kleurenlaserprinter?

Zowel met een laserprinter als met een inkjetprinter kun je in kleur printen. Maar het in kleur printen met een laserprinter werkt heel anders.

De inkt van een laserprinter zit in een toner-cartridge. Deze inkt wordt toner genoemd. Toner is een inkt in poedervorm die bestaat uit een mix van pigmenten, polymeren en magnetische deeltjes. In een kleurenlaserprinter passen meerdere cartridges voor iedere kleur één. Het betreft dan de vier standaard kleuren, cyaan, magenta, geel en zwart. De overige kleuren komen door het mixen van deze basis kleuren  to stand.

In de laserprinter bevindt zich een drum. Dit is een fotogevoelige receptor met een elektrische lading. Deze drum draait langs de tonercartridges van een kleuren laserprinter en trekt daabij de tonerpoeder elektrisch aan. De drum doet dat volgens een door de printer aangegeven patroon, de vormen van letters, cijfers, afbeeldingen e.d.. Deze worden door de drum op het papier aangebracht. 

Door de elektrische lading blijft de toner aan het papier kleven en vormt zodoende de te printen teksten en afbeeldingen.

Het papier gaat daarna door een fixatie eenheid die via warmte en druk de toner smelt en in het papier hecht.

Bij een kleurenlaserprinter is deze procedure complexer dan bij een laserprinter die alleen in zwart print. Er moet namelijk toner inkt uit meerdere cartridges worden aangebracht en er moeten ook kleuren gemengd worden om tot de juiste kleur te komen.

Meer laserprinters en goedkope winkels

Goede kleuren laserprinters worden maar door een beperkt aantal fabrikanten gemaakt. HP, Canon en Brother zijn de belangrijkste fabrikanten van kleurenlaserprinters. Andere merken voor een laserprinter die in kleur kan printen zijn Xerox, Kyocera en Lexmark, maar het marktaandeel van die laatste merken is heel bescheiden.

Verder zijn er geen noemenswaardige aanbieders van kleurenlaserprinters. Het kleuren laserprinter aanbod is veel kleiner dan het aanbod van laserprinter die alleen in zwart kunnen printen.

Kijk voor aanbiedingen van goede kleurenlaserprinters en andere printers bij de beste winkels om goedkoop een goede printer te kopen op Beste Printer Kopen. 

Naast de beste winkels om goedkoop printers te kopen vind je daar onder andere een printer keuzehulp waarmee je de voor jou beste printer kunt vinden.

Zie ook:

Foto bovenaan: HP

Samenvatting:
Zoek je een goede laserprinter die in kleur kan printen? Hierboven vind je de beste kleurenlaserprinters uit de test. Een goede kleurenlaserprinter voor thuis of op kantoor. Meestal in een goede kleurenlaserprinter een all-in-one printer die ook als kopieerapparaat en scanner te gebruiken is. Kijk hier boven voor de beste kleurenprinter uit de test of kies uit het overzicht je persoonlijk beste laserprinter.

Een reactie posten

0 Reacties