Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste portable radio met DAB +

Redactie     12:47     No comments


DAB+ staat voor digitale radio. En digitale radio staat voor een storingsvrije ontvangst, betere (digitale) geluidskwaliteit en meer zenders. DAB+ radio is ook tot de portable radio's doorgedrongen. Hier kijken we naar de beste portable radio's die DAB radio kunnen ontvangen. Wat is de beste portable radio met DAB+?

Digitale radio (DAB+) heeft de toekomst. Dus het is verstandig voor een DAB+ radio te kiezen als je een portable radio kiest. De beste portable radio is dan ook altijd een DAB portable radio (die overigens ook altijd "gewone" FM radio kan ontvangen. We beperken ons hier daarom tot portable radio's met DAB+ ontvangst.

Dit zijn de beste portable radio's met DAB


Het bovenste overzicht met beste DAB radio's bevat alle portable radio's met DAB+ die als beste portable radio in hun klasse getest zijn. In het tweede overzicht met beste portable radio's vind je alle portable DAB radio's met een 5 sterren waardering.

Meer goede portable radio's en DAB+ radio's

Hieronder kijken we kort naar de mogelijkheden van portable radio met DAB+. Op Beste DAB Radio Kopen. vind je nog meer informatie en tips voor bij het kopen van je beste DAB radio. Je vindt daar ook de beste HiFi installaties, wekkerradio's e.d. met DAB+ en de aanbiedingen van de beste winkels een goede DAB radio goedkoop online te kopen.

JBL portable radio DAB

JBL portable radio DAB


Waarom een DAB+ radio?

Digitale DAB+ radio is de digitale opvolger van de analoge FM radio. De overstap van analoge radio naar digitale radio heeft vele voordelen. Zo is de digitale geluidskwaliteit mooier, meer helder en zonder ruis en heeft ieder radiostation een vaste frequentie (of adres in dit geval). Je hoeft dus nooit van frequentie te wisselen en twee radiozenders zitten elkaar nooit in de weg.

Als je nu een portable radio zonder DAB+ koopt, dan koop je een verouderde portable radio. Het is ook niet nodig te kiezen voor een radio zonder DAB. Alle bekende radiostations zenden digitaal in DAB Plus uit, en mocht dat bij een regionale radiozender niet het geval zijn dan kun je dit radiostation op iedere DAB radio via FM beluisteren.

Bovendien kun je op een DAB+ radio meer zenders ontvangen. Digitale radiostations die alleen via DAB+ uitzenden.

Portable DAB radio Sony

Portable DAB radio Sony


Soorten portable radio's met DAB+

Een portable radio met DAB is in vele stijlen te koop.

Klassieke portable radio met DAB

Ten eerste heb je de echte portable radio. Digitale draagbare radio's die er uitzien al een oude draagbare  transistor radio. Portable radio's met accu of met batterijen, met één of meerdere speakers, een uitschuifbare antenne (in dit geval een DAB+ antenne) en een handvat om de portable radio te dragen. Een klassieke portable radio met moderne digitale techniek aan boord.

In het bovenstaande overzicht met beste portable DAB radio's kom je dit soort digitale radio's volop tegen.

DAB+ pocketradio

Een veel kleinere portable DAB radio is de DAB+ pocketradio (zakradio of pocket radio). De naam zegt het al, dit is een heel kleine mobiele radio die in je broekzak of jaszak past. Dit soort digitale radio's is wat meer zeldzaam, maar de beste pocketradio's met DAB kom je ook bij de bovenstaande beste portable radio toestellen tegen.

Lenco portable radio DAB

Lenco portable radio DAB

DAB+ boombox of ghettoblaster

Zo'n beetje het tegenovergestelde van de DAB pocketradio is de DAB boombox of DAB ghettoblaster. Deze portable DAB+ radio is juist heel groot. Het zijn vaak geen goedkope DAB radio's maar wel portable DAB+ radio's die een hoge kwaliteit geluid bieden met veel bas.

Deze portable DAB+ radio's worden vooral gebruikt of tuinfeesten en andere party's, maar zijn ook populair op de tienerkamer. Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen van de beste DAB boomboxen in het bovenstaande overzicht met beste portable radio's.

Portable DAB+ radiotoestel

En dan zijn er nog de portable DAB radio's waaraan je niet kunt afzien dat het een portable radio is. Deze DAB radio's zien er als een woonkamerradio uit maar beschikken naast een (te verwijderen) stroomkabel met stekker ook over een interne accu of plaats voor batterijen.

Deze radio's kun je dus mee naar buiten en mee op pad nemen, maar door hun vorm zijn ze wat minder geschikt mee rond te lopen. Ze beschikken niet over een handvat, zijn vaak wat groter dan een echte portable radio en hun vorm kan wat hoekig zijn. 

Maar je neemt zo'n semi portable DAB radio wel makkelijk mee de tuin in of mee naar een feestje. Omdat het eigenlijk DAB woonkamerradio's zijn het vaak wat duurdere DAB+ radio's die een heel goede geluidskwaliteit bieden. Dat je ze ook buiten de deur kunt gebruiken is een handige extra.

Sony portable radio DAB+

Sony portable radio DAB+


Handige opties portable DAB+ radio 

Waar moet je op letten als je een draagbare DAB+ radio koopt? we adviseren altijd te kiezen voor een portable DAB radio die bluetooth ondersteunt. Je kan dan niet alleen digitale radio en FM radio ontvangen maar ook de muziek van je telefoon afspelen via de DAB+ radio. Een goede portable DAB+ radio met bluetooth is meteen een goede portable speaker.

Een goede accu is natuurlijk belangrijk, maar het is ook fijn als de portable radio thuis aan het stopcontact kunt hangen. De meeste goede portable radio's met DAB kunnen zowel op een accu als via een stekker werken, maar dit is niet altijd het geval.

En dan zijn er nog die opties die de ene persoon op prijs zou stellen op zijn portable DAB+ radio, maar die een ander als overbodige luxe zal beschouwen. Bijvoorbeeld een CD-speler, een geheel waterdichte behuizing, een app op de smartphone als afstandsbediening, de mogelijkheid muziek af te spelen via een USB-stick en een wekkerradio functie. 

In het bovenstaande overzicht met beste portable radio's met DAB kun je al je wensen en eisen aangeven totdat je de voor jou beste portable radio met DAB+ over houdt.Foto bovenaan: Philips DAB+ radio portable

Samenvatting:
Wat is voor jou de beste portable radio met DAB? Er zijn diverse soorten DAB+ portable radio's, van zakradio's met DAB+ tot DAB boomboxen. Hierboven de beste portable radio met DAB+ uit de test. Het betreft de beste DAB portable radio in iedere klasse. Ook hebben we meer goede portable DAB+ radio's. Deze beste portable radio's met DAB hebben 5 sterren gekregen.
 

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.