Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste schaduwdoek (zonnedoek)

Kijk hier voor het beste zonnedoek (schaduwdoek). Met de beste zonnedoeken, waaronder ook een waterdicht schaduwdoek en een harmonicadoek.

Beste schaduwdoek Nesling

Een schaduwdoek (zonnedoek, zonnezeil) is een goedkoop alternatief voor een zonnescherm. Bovendien installeer je een goed schaduwdoek heel makkelijk (een paar haakjes op de juiste plaats schroeven) en een mooi schaduwdoek in je tuin, op je balkon of op je terras ziet er ook nog eens leuk uit. Daarom hier de beste schaduwdoeken.

Hieronder kijken we naar de beste schaduwdoeken (elk beste schaduwdoek heeft een 5 sterren waardering gekregen) en vervolgens kijken we naar de beste fabrikanten van een goed schaduwdoek en hun aanbod aan goede schaduwdoeken,

De beste schaduwdoeken

Hieronder vind je alle schaduwdoeken met de hoogste waardering. Je vind er een schaduwdoek in iedere maat, in iedere prijsklasse, van iedere vorm en van alle merken.


Driehoekig, vierkant of rechthoekig schaduwdoek

Schaduwdoeken heb je in vele maten, maar ook in diverse vormen. Met een rechthoekig schaduwdoek van 3 bij 4 meter of met een groot vierkant schaduwdoek van 5 bij 5 meter kun je bijvoorbeeld een heel terras overdekken. Dit is een eenvoudig (en goedkoop) alternatief voor een zonnescherm.

Een andere veel voorkomende vorm bij een zonnedoek is de driehoek. Een driehoekig schaduwdoek. Driehoekige schaduwdoeken zijn heel makkelijk te bevestigen en makkelijk te gebruiken. Ze worden vaak schuin naar de zon toe gericht gebruikt. 

Waar je een vierkant schaduwdoek of rechthoekig zonnescherm kunt zien als een vervanging voor een zonnescherm is een driehoekig schaduwdoek een goede vervanging van een parasol.


Harmonica schaduwdoek / harmonicadoek

Een heel speciaal soort schaduwdoek is het harmonica schaduwdoek (harmonicadoek, wavesail). Dit is een schaduwdoek dat je kunt intrekken als je het zonnedoek niet nodig hebt en uit kunt trekken als je schaduw wilt. Een harmonica schaduwdoek is nog meer een volwaardig zonnescherm dan een gewoon schaduwdoek, maar heel veel goedkoper dan een zonnescherm.

Harmonicadoek (harmonica schaduwdoek) Nesling

Harmonicadoek (harmonica schaduwdoek) Nesling


Maar in vergelijking tot een eenvoudig schaduwdoek is het harmonicadoek wel weer duurder, en het installeren is ook wat meer werk omdat een harmonica schaduwdoek over een mechanisme beschikt om het zonnedoek in en uit te trekken.

De beste harmonicadoeken worden o.a. door Nesling gemaakt. Maar daarover later  meer. 


Waterdicht schaduwdoek

De meeste schaduwdoeken zijn van polyester gemaakt dit is een sterk materiaal wat goed bestand is tegen weer en wind. Meestal is het doek niet helemaal afgesloten zodat de warmte kan ontsnappen. Dat betekent wel dat zo'n zonnedoek niet waterdicht is. Bij een beetje regen blijf je wel droog, maar dat gaat niet op bij een flinke regenbui.

Je kunt ook kiezen voor een waterdicht schaduwdoek. Onder deze waterdichte schaduwdoeken zit je wel droog. De keuze uit waterdichte schaduwdoeken is wel een stuk kleiner dan de keuze aan waterdoorlatende schaduwdoeken, en de prijzen liggen ook hoger.

Kies je toch voor een waterdicht hamonicadoek of ander vlak hangend schaduwdoek? Let er dan op dat het water weg moet kunnen lopen. Je moet het zonnedoek iets schuin hangen zodat het regenwater er af kan lopen. Let bij een waterdicht harmincadoek dan ook op de afloop van de plooien. Een niet geheel strak gespannen harmonicadoek heeft immers een golvende vorm.

Bij een niet waterdicht harmonica doek of ander schaduwdoek hoef je daar niet op te letten. Het regenwater loopt er immers gewoon doorheen.


Beste schaduwdoek merken

Schaduwdoeken worden gemaakt door diverse fabrikanten, maar er is behoorlijk wat verschil in kwaliteit. Je kunt kiezen voor een goedkoop schaduwdoek dat is gemaakt voor goedkope materialen, maar ook voor een schaduwdoek van hogere kwaliteit, dat misschien wat meer kost, maar ook lang meegaat.

Kijk vooral eens bij de schaduwdoeken van onderstaande merken. Deze verkopen goede schaduwdoeken in alle vormen en maten.

Nesling schaduwdoek

Nesling is toonaangevend in schaduwdoeken / zonnedoeken. Nesling schaduwdoeken zijn UV beschermend en verkrijgbaar in alle gangbare maten en vormen. Ook als harmonica schaduwdoek / harmonicadoek.

Nesling Coolfit schaduwdoek

Nesling Coolfit schaduwdoek

Vooral de Nesling Coolfit serie, die bestaat uit vierkante en rechthoekige schaduwdoeken is erg populair. Dit zijn de beste schaduwdoeken in hun soort. Door de open structuur (wind en waterdoorlatend) kunnen deze zonnedoeken het hele seizoen blijven hangen (van maart t/m september). Schoonmaken kan met een zachte borstel, lauw water en eventueel een mild schoonmaakmiddel zoals groene zeep. De randen van dit beste schaduwdoek zijn heel degelijk afgewerkt met een verstevigingsband.

En zo maakt Nesling nog beel meer goede series schaduwdoeken, zoals het Nesling Dreamsale schaduwdoek (waterbestendig), de Nesling Prosale (harmonicadoek waterproof) en de harmonicadoek versie van de Nesling Coolfit (harmonicadoek waterdoorlatend). 


Sunfighters schaduwdoek

Een andere goede fabrikant van mooie goede schaduwdoeken van hoge kwaliteit is Sunfighters. Ook Sunfighters biedt een grote keuze uit driehoekige schaduwdoeken, rechthoekige schaduwdoeken, vierkante schaduwdoeken en wavesails (hamonicadoeken).

Ook een Sunfighters zonnedoek beschermt je zeer goed tegen het UV-licht en deze schaduwdoeken kun je gerust in de regen laten hangen. De Sunfighters schaduwdoeken en Sunfighters harmonicadoeken zijn er in waterdoorlatende en waterdichte versies in heel veel verschillende maten en kleuren. Kijk hier onder voor de mogelijkheden, maten en prijzen.

Schaduwdoek Sunfighters

Schaduwdoek Sunfighters

HanSe schaduwdoek

Zoek je een goed maar goedkoop schaduwdoek? Kijk dan eens bij HanSe schaduwdoeken. In tegenstelling tot Nesling en Sunfighters maakt HanSe alleen zonnezeilen en geen harmonicadoeken. Maar hierin heb je wel heel veel keuze uit verschillende maten, verschillende kleuren, waterdoorlatend en waterdicht en tussen een vierkant schaduwdoek, een rechthoekig schaduwdoek en een driehoek schaduwdoek.


Andere populaire merken voor een schaduwdoek / zonnedoek / zonnezeil zijn Perel, Sol Royal en Koopman. Bij de beste schaduwdoeken bovenaan vind je al deze zonnedoeken voor schaduw in je tuin of op je terras.

Schaduwdoek op maat

Een standaard schaduwdoek dat je kant en klaar koopt is een  goedkoop zonnescherm. OOk voor de beste schaduwdoeken betaal je maar weinig. Je kan een schaduwdoek op op maat laten maken. Je kan de maten van het schaduwdoek dan helemaal afstemmen op je terras of zitplek in de tuin.

Hierbij moet je wel rekening houden met de prijs. Een schaduwdoek op maat is heel veel duurder dan een standaard zonnedoek dat je kant en klaar koopt. 

Vaak is het veel interessanter (want veel goedkoper) om te kiezen voor een schaduwdoek waarbij de maten in de buurt komen. Of twee schaduwdoeken, want als je bijvoorbeeld een harmonicadoek wil boven een groot terras moet je toch vaak 2 doeken bestellen. Een harmonicadoek kan namelijk ook maar een paar meter breed zijn.

Kortom, kijk voor je een harmonicadoek op maat of ander schaduwdoek op maat bestelt eerst bij de mogelijkheden van kant en klare schaduwdoeken. Dat kan je veel geld schelen.



Foto bovenaan: Nesling schaduwdoek

Samenvatting:
Een schaduwdoek is een goed en goedkoop alternatief voor een zonnescherm of parasol. Je hebt ze vierkant, rechthoekig en driehoekig en je hebt harmonicadoeken. Dat is een harmonica schaduwdoek dat je als een zonnescherm in en uit kunt trekken.

Hierboven vind je de beste harmonicadoeken en andere beste schaduwdoeken. Ook kijken we naar de beste schaduwdoek en beste harmonicadoek fabrikanten (Nesling en Sunfighters) en naar de beste goedkope schaduwdoeken (HanSe). Tevens vind je heirboven alle informatie om je beste schaduwdoek (zonnezeil, zonnedoek) goedkoop online te kopen.

Een reactie posten

0 Reacties