Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste buitencamera (IP beveillingscamera buiten)

Wat is de beste IP beveiligingscamera? Hier de beste IP buitencamera uit de test en andere goede IP bewakingscamera's buiten.

Test van beste buitencamera, ook wel outdoor beveiligingscamera of bewakingscamera buiten


Bij steeds meer huizen zie je een IP buitencamera aan de gevel verschijnen. Een IP camera is een beveiligingscamera met heel veel mogelijkheden. Je kunt beelden van de bewakingscamera  live op je smartphone bekijken en/of ze opslaan om ze later te kunnen bekijken. 

En een outdoor IP beveiligingscamera is tegenwoordig behoorlijk goedkoop. Hier de beste buitencamera's uit de test en andere goede bewakingscamera's voor buiten.

Het IP buitencamera aanbod is heel groot en daarbij kun je kiezen tussen een heel geavanceerde bewakingscamera of een eenvoudige buitencamera voor een paar tientjes. En alles daar tussen.

Beste buitencamera's en andere goede beveiligingscamera's

Hieronder vind je een overzicht met de beste buitencamera's uit de IP camera test en een overzicht met alle outdoor IP beveiligingscamera's. Uit beide overzichten kun je makkelijk via selectiemogelijkheden jouw beste bewakingscamera voor buiten selecteren.Verder vind je hier boven de andere beste IP beveiligingscamera's uit de test, waaronder ook de IP camera's voor binnen. En we hebben de aanbiedingen van alle goede winkels om een IP camera te kopen op een rijtje.

Bij de bovenstaande beste buitencamera's uit de test vind je de beste beveiligingscamera's outdoor in diverse prijsklassen. 

Dus niet alleen de beste outdoor beveiligingscamera uit de topklasse (met een topklasse prijs) maar ook de beste middenklasse IP bewakingscamera en de beste buitencamera uit de budget klasse.

Nog veel meer goede buitencamera's vind je in het overzicht met alle beveiligingscamera's voor buiten. Hieronder geven we wat tips om uit het grote aanbod aan IP beveiligingscamera's jou beste buitencamera te kiezen en vertellen we meer over de mogelijkheden van zo'n buitencamera.


Ezviz buitencamera WiFi

Ezviz buitencamera WiFi


Een outdoor internetcamera

Zo'n moderne bewakingscamera heet IP camera omdat de buitencamera over een eigen internetadres (IP nummer) beschikt. Dat betekent dat de beveiligingscamera direct met internet verbonden kan worden (zonder computer). 

In de praktijk verloopt deze verbinding met internet via de router van het lokale netwerk. Daarvoor kan de buitencamera met een netwerkkabel in het netwerk opgenomen worden, maar vaak wordt daar WiFi voor gebruikt zodat je geen kabel hoeft aan te leggen.

Maar je moet er dan wel even opletten dat de IP buitencamera die je kiest over WiFi beschikt.

De mogelijkheden die zo'n internet beveiligingscamera biedt zijn enorm. Via een browser op je smartphone, PC, laptop, TV of ander met internet verbonden apparaat kun je op ieder moment de de beelden van de buitencamera bekijken. 

Ook kun je de camera beelden continue ergens in je netwerk of op internet laten opslaan zodat je ze altijd laten zien. Software zorgt ervoor dat de beelden worden bewaard en na verloop van tijd (bijvoorbeeld enkele dagen) weer worden gewist (om ruimte te houden) tenzij je ze voor die tijd in veiligheid hebt gebracht.

Voor een bewakingscamera met zulke mogelijkheden betaalde je vroeger een vermogen maar tegenwoordig zijn er goedkope buitencamera's die dit ook kunnen.

Tips kiezen beste buitencamera

Maar de exacte mogelijkheden verschillen per beveiligingscamera. Daarom hier onder wat aandachtspunten om op te letten als je de voor jou beste buitencamera wilt kopen.

Op alle onderstaande kenmerken en mogelijkheden kun je de ip camera's in de bovenstaande overzichten selecteren.

Nachtzicht

Veel onraad vindt plaats als het donker is. Nachtzicht is dan belangrijk bij een beveiligingscamera tenzij de omgeving goed met lampen verlicht is. Om daar niet afhankelijk van te zijn zijn de beste buitencamera's voorzien van een infrarood nachtzicht camera.

Microfoon en luidspreker

Spreek via de buitencamera een verdacht persoon toe, of gebruik de buitencamera als slimme deurbel en praat met degene die voor de deur staat. Daarvoor moet de buitencamera dan wel voorzien zijn van een microfoon en luidspreker.

Buitencamera met slimme deurbel

Om de buitencamera als slimme deurbel te gebruiken moet je wel een seintje krijgen als er iemand aanbelt. Je kunt je via je smartphone dan een melding laten geven als er iemand door de sensor van de beveiligingscamera wordt waargenomen, maar je kunt ook gebruik maken van een slimme deurbel die je die melding geeft als er iemand langs loopt. 

Je moet dan wel gebruik maken van een deurbel die je evenals je camera op het netwerk kunt aansluiten, maar je wordt in dat geval niet gestoord als er iemand alleen maar langs je deur loopt.

Foscam bewakingscamera WiFi

Foscam buitencamera WiFi

Wifi bereik van de buitencamera

Kies je voor een WiFi buitencamera als outdoor beveiligingscamera, en staan camera en router niet heel dicht bij elkaar in de buurt, let er dan op dat het WiFi bereik van de outdoorcamera ver genoeg reikt. Normaal gesproken zal dat bij een goede buitencamera geen probleem zijn, tenzij de afstand echt groot is, maar je kan niet op een bewakingscamera vertrouwen als de verbinding af en toe weg valt.

Beveiligingscamera met of zonder abonnement

Het grote voordeel van zo'n moderne IP bewakingscamera is dat je het allemaal zelf kunt regelen. Je hebt geen alarmcentrale of andere externe partij nodig om je huis, kantoor, winkel of bedrijfspand te beveiligen. Maar als de aanbieder van de beveiligingscamera ook een abonnement aanbiedt is het belangrijk om te kijken wat er zonder het abonnement mogelijk is. 

Kun je de beelden bijvoorbeeld op een eigen computer, NAS of webruimte opslaan? Of kan dat alleen via een betaald abonnement bij de fabrikant?  Overigens kan zo'n abonnement best interessant zijn, je hoeft immers zelf niets technisch te regelen, maar het moet ook niet te duur zijn.


Opslag van de beelden van de buitencamera

Voor het opslaan van de beelden van de beveiligingscamera zijn diverse mogelijkheden die per IP bewakingscamera verschillen. De meest eenvoudige opslagmethode is opslag op een SD geheugenkaartje in de buitencamera zelf. 

Een veilige methode, mits een inbreker er niet met de camera zelf vandoor kan gaan. De opslagruimte is afhankelijk van de maximale capaciteit van de SD kaart die de buitencamera ondersteunt. Maar meestal is deze heel ruim.

De beelden opslaan op het intern geheugen van de buitencamera zelf is ook een optie, maar dit is heel beperkt en zeker geen aanrader. Op een SD kaart heb je veel meer plek.

Hele veel opslagruimte heb je als je een NAS gebruikt. Voor bedrijven kan dat interessant zijn omdat ze beelden dan heel lang kunnen bewaren. De beelden kunnen eventueel ook opgeslagen worden op een PC (die dan wel moet aanstaan).

Het nadeel van bovenstaande opslagmedia is dat deze zich op de locatie bevinden. Een inbreker kan met de PC, NAS of zelfs de beveiligingscamera onder zijn arm vertrekken. Als de buitencamera alle beelden direct naar internet stuurt zijn deze veilig gesteld. 

Ook in dit geval kunnen de beelden op een NAS of computer worden opgeslagen (maar dan extern), maar meestal wordt er in dit geval gebruik van de cloud, oftewel opslagruimte ergens op internet. Dat kan een eigen webruimte zijn of een cloud gehuurd bij de fabrikant via het hier boven genoemde abonnement.

Geheel draadloze buitencamera

De beste buitencamera's ondersteunen WiFi zodat je geen netwerkkabel naar de camera hoeft te trekken. Maar een beveiligingscamera heeft ook stroom nodig. Als er geen stroom aanwezig is op de plek van de camera moet je deze dan alsnog verzorgen tenzij je kiest voor een buitencamera met accu of batterij. Deze moet je dan wel af en toe vervangen, maar hiervan krijg je op tijd een melding van de buitencamera.Escam buitencamera op zonne-energie

Escam buitencamera op zonne-energie


Heel nuttig bij zo'n draadloze buitencamera is de aanwezigheid van een oplader die de bewakingscamera via zonne-energie oplaadt (een solar buitencamera). Als de buitencamera voldoende zonlicht krijgt zal je de batterij dan zelden of nooit hoeven te vervangen of zelf op te laden. Onder andere Escam, Arlo, Ezviz en Zekona leveren geheel draadloze buitencamera's die op zonne-energie opladen.

Goede buitencamera merken

Veel fabrikanten maken goede betrouwbare buitencamera's met veel mogelijkheden. Eufy, Foscam, Ezviz, Ring, Escam, Zekona, Arlo, Netatmo, Imou en Somfy zijn bekende namen, maar in het bovenstaande overzicht met alle IP beveiligingscamera's vind je er nog veel meer.


Samenvatting:
Wat is de beste buitencamera om je huis, winkel, kantoor of bedrijf mee te beveiligen. Bovenaan vind je de beste buitencamera uit de test en meer goede buitencamera's. Zo'n IP beveiligingscamera is tegenwoordig best goedkoop en je ze bewaken je pand heel professioneel. Bij onraad krijg je een alarm op je smartphone en de beelden kunnen zowel live als achteraf worden bekeken. Hier boven geven we tips voor bij het kiezen van je beste buitencamera.

Een reactie posten

0 Reacties