Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste cirkelzaag test

 

De beste cirkelzaag uit de test. Plus een overzicht van alle goede cirkelzagen met specificaties en aanbiedingen.

Beste cirkelzaag test Bosch

Voor het betere kluswerk is een goede cirkelzaag een onmisbaar stuk elektrisch gereedschap. Hier vind je de beste cirkelzagen uit de test, hebben we een overzicht van alle goede cirkelzagen en geven we tips voor bij het kiezen van je beste cirkelzaag.

De beste cirkelzagen uit de test

Kijk hier onder voor je beste cirkelzaagmachine. Bij de beste cirkelzagen uit de test vind je diverse best geteste cirkelzagen, zoals de beste cirkelzaag voor een af en toe klusser, de beste mini cirkelzaag, de beste professionele cirkelzaag, de beste invalzaag en de beste accu cirkelzaag uit de test..

Bij de aanbiedingen vind je ruim 350 cirkelzagen tegen een lage prijs, met al hun specificaties, mogelijkheden, reviews, ervaringen van gebruikers e.d.

Hieronder meer informatie over cirkelzagen en tips voor bij het kiezen van de beste cirkelzaag.


Cirkelzaag Makita


Cirkelzaag Makita


Wat is een cirkelzaag?

De cirkelzaag heeft zijn naam te danken aan zijn cirkelvormige zaagblad en niet aan het zaagwerk wat je er mee verricht. De cirkelzaag gebruik je namelijk niet voor het zagen van ronde vormen. De cirkelzaag is de beste zaagmachine voor het zagen van lange rechte stukken. Ook wordt de cirkelzaag vaak gebruikt om in verstek mee te zagen, in en rechte hoek van 45 of 90 graden.

Met een cirkelzaag kun je in principe alle materialen zagen, maar daarvoor moet je vaak wel een voor dat materiaal geschikt zaagblad hebben. In de bovenstaande overzichten met beste cirkelzagen uit de test en aanbiedingen van alle cirkelzagen kun je je beste cirkelzaag selecteren door de materialen aan te vinken die je wilt kunnen zagen.

Hout, MDF en kunststof kun je met iedere goede cirkelzaag zagen, maar met de juiste cirkelzaagmachine en het juiste zaagblad is ook het zagen van  laminaat, hardhout, aluminium en soms zelfs beton en dakpannen mogelijk.

Mini cirkelzaag

Cirkelzagen heb je in verschillende formaten. Je hebt grote cirkelzaagmachines voor zagen van planken, maar ook kleine cirkelzaagmachines, heel toepasselijk mini cirkelzagen genoemd, voor het zagen van klein en dun zaagwerk. Deze mini cirkelzaagjes zijn veel handzamer en nauwkeuriger voor het kleinere werk.

Mini cirkelzaag PowerPlus

Mini cirkelzaag PowerPlus

Bij de bovenaan genoemde beste cirkelzagen vind je ook de beste mini cirkelzaag uit de test.

Accu cirkelzaag

Zoals bij alle zaagmachines en al het elektrisch gereedschap heb je de keuze tussen een versie met accu en met een stekker. Een accu cirkelzaag geeft je meer bewegingsvrijheid en je kunt ook zagen waar geen stroom beschikbaar is. Maar een accu cirkelzaag is ook duurder en je moet er altijd aan denken dat de accu opgeladen moet zijn voor je gaat klussen. 

Heb je vaak langdurige klussen te doen? En wil je toch een accu cirkelzaag? Dan zijn twee accu's handig, zodat je kunt doorwerken met accu 2 als accu 1 wordt opgeladen. Sommige van de beste cirkelzagen komen met twee accu's. 

Vaak ook wordt een accu cirkelzaag zonder accu aangeboden. Let hier op, want daardoor lijkt de accu cirkelzaag goedkoper dan deze is. De reden is dat accu gereedschap steeds vaker een accu kan delen, mits beide gereedschap van hetzelfde accu-platform gebruik maakt  Heb je al een andere boormachine, of bijvoorbeeld een zaagmachine, met een gelijke accu, dan kan je volstaan met het goedkoop kopen van een accu cirkelzaag zonder accu.

De beste accu cirkelzaag uit de test is te vinden bij de best geteste cirkelzagen bovenaan.

Invalzaag

Een invalzaag of invalcirkelzaag is een cirkelzaag waarmee het mogelijk is om middenin een stuk hout of ander materiaal te beginnen met zagen. Met een gewone cirkelzaag kan dat niet. Een invalzaag kun je al zagend naar beneden drukken. Dit is een handige extra mogelijkheid van een invalzaag. Natuurlijk kun je een invalzaag ook als een gewone cirkelzaag gebruiken.

Invalzaag DeWalt

Invalzaag DeWalt

Tips cirkelzaag

Hieronder nog wat tips voor bij het kiezen van jouw beste cirkelzaag uit het grote aanbod aan goede cirkelzagen.

  • De maximale zaagdiepte is één van de meest belangrijke eigenschappen voor bij het kiezen van je beste cirkelzaag. Je hebt cirkelzagen die planken van meer dan 8 cm kunnen zagen, maar je het ook cirkelzagen die de 3 cm niet halen.
     
  • Om heel nauwkeurig recht te kunnen zagen zijn sommige van de beste cirkelzagen voorzien van een lasergeleider. Je kunt dan een scherpe lijn van laserlicht volgen en zo heel precies in een rechte lijn zagen.
     
  • De geleiderails is een alternatief voor de lasergeleider. In dit geval is het een soort ingebouwde liniaal die je kunt volgen.
     
  • Stofafzuiging is bij iedere zaagmachine een aantrekkelijke optie, vooral als je in huis zaagt, de meeste goede cirkelzagen beschikken over de mogelijkheid van stofafzuiging.

Goede cirkelzagen worden onder andere gemaakt door de fabrikanten Makita, Bosch, DeWalt, Einhell, Black+Decker, Metabo, PowerPlus en Ferm. Kijk voor alle beste cirkelzagen in de bovenstaande overzichten.

Of kijk bij de andere zaagmachine testen hier onder voor de beste zaagmachines uit de test in andere soorten.Foto bovenaan: Bosch cirkelzaag

Samenvatting:
Hierboven vind je tips voor het kiezen van je beste cirkelzaag. Ook hebben we de beste cirkelzagen uit de test (waaronder de beste accu cirkelzaag, de beste goedkope cirkelzaag en de beste professionele cirkelzaag) en hebben we aanbiedingen van alle goede cirkelzagen die je goedkoop online kunt kopen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *