Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste cirkelzaag

De beste cirkelzaag uit de test. Plus een overzicht van alle goede cirkelzagen met specificaties en aanbiedingen.

Beste cirkelzaag test Bosch

Voor het betere kluswerk is een goede cirkelzaag een onmisbaar stuk elektrisch gereedschap. Hier vind je de beste cirkelzagen uit de test, hebben we een overzicht van alle goede cirkelzagen en geven we tips voor bij het kiezen van je beste cirkelzaag.

De beste cirkelzagen uit de test

Kijk hier onder voor je beste cirkelzaagmachine. Bij de beste cirkelzagen uit de test vind je diverse best geteste cirkelzagen, zoals de beste cirkelzaag voor een af en toe klusser, de beste mini cirkelzaag, de beste professionele cirkelzaag, de beste invalzaag en de beste accu cirkelzaag uit de test..
Aanbiedingen cirkelzagen

Of wat er allemaal aan cirkelzagen te koop is. Bij onderstaande cirkelzaag aanbiedingen vind je elke cirkelzaag die er in Nederland te koop os.

Bij deze aanbiedingen vind je ruim 500 cirkelzagen tegen een lage prijs, met al hun specificaties, mogelijkheden, reviews, ervaringen van gebruikers e.d.

Hieronder meer informatie over cirkelzagen en tips voor bij het kiezen van de beste cirkelzaag.


Cirkelzaag Makita


Makita cirkelzaagWat is een cirkelzaag?

De cirkelzaag heeft zijn naam te danken aan zijn cirkelvormige zaagblad en niet aan het zaagwerk wat je er mee verricht. De cirkelzaag gebruik je namelijk niet voor het zagen van ronde vormen. De cirkelzaag is de beste zaagmachine voor het zagen van lange rechte stukken. Ook wordt de cirkelzaag vaak gebruikt om in verstek mee te zagen, in en rechte hoek van 45 of 90 graden.

Met een cirkelzaag kun je in principe alle materialen zagen, maar daarvoor moet je vaak wel een voor dat materiaal geschikt zaagblad hebben. In de bovenstaande overzichten met beste cirkelzagen uit de test en aanbiedingen van alle cirkelzagen kun je je beste cirkelzaag selecteren door de materialen aan te vinken die je wilt kunnen zagen.

Hout, MDF en kunststof kun je met iedere goede cirkelzaag zagen, maar met de juiste cirkelzaagmachine en het juiste zaagblad is ook het zagen van  laminaat, hardhout, aluminium en soms zelfs beton en dakpannen mogelijk.Mini cirkelzaag

Cirkelzagen heb je in verschillende formaten. Je hebt grote cirkelzaagmachines voor zagen van planken, maar ook kleine cirkelzaagmachines, heel toepasselijk mini cirkelzagen genoemd, voor het zagen van klein en dun zaagwerk. Deze mini cirkelzaagjes zijn veel handzamer en nauwkeuriger voor het kleinere werk.

Mini cirkelzaag PowerPlus

Mini cirkelzaag PowerPlus

Bij de bovenaan genoemde beste cirkelzagen vind je ook de beste mini cirkelzaag uit de test.Handcirkelzaag en cirkelzaagtafel

Hier kijken we naar de handcirkelzaag, een cirkelzaag je je onder het zagen in je hand vasthoudt. De tegenhanger van de handscirkelzaag is de cirkelzaagtafel (zaagtafel, tafelzaag). Hierbij staat het zaagblad op een tafelblad zodat je de zaagmachine niet hoeft vast te houden.

Kijk voor de beste cirkelzaag tafels bij de beste zaagtafel test.Accu cirkelzaag

Zoals bij alle zaagmachines en al het elektrisch gereedschap heb je de keuze tussen een versie met accu en met een stekker. Een accu cirkelzaag geeft je meer bewegingsvrijheid en je kunt ook zagen waar geen stroom beschikbaar is. Maar een accu cirkelzaag is ook duurder en je moet er altijd aan denken dat de accu opgeladen moet zijn voor je gaat klussen. 

Heb je vaak langdurige klussen te doen? En wil je toch een accu cirkelzaag? Dan zijn twee accu's handig, zodat je kunt doorwerken met accu 2 als accu 1 wordt opgeladen. Sommige van de beste cirkelzagen komen met twee accu's. 

Vaak ook wordt een accu cirkelzaag zonder accu aangeboden. Let hier op, want daardoor lijkt de accu cirkelzaag goedkoper dan deze is. De reden is dat accu gereedschap steeds vaker een accu kan delen, mits beide gereedschap van hetzelfde accu-platform gebruik maakt  Heb je al een andere boormachine, of bijvoorbeeld een zaagmachine, met een gelijke accu, dan kan je volstaan met het goedkoop kopen van een accu cirkelzaag zonder accu.

De beste accu cirkelzaag uit de test is te vinden bij de best geteste cirkelzagen bovenaan.Invalzaag

Een invalzaag of invalcirkelzaag is een cirkelzaag waarmee het mogelijk is om middenin een stuk hout of ander materiaal te beginnen met zagen. Met een gewone cirkelzaag kan dat niet. 

Een invalzaag kun je al zagend naar beneden drukken. Dit is een handige extra mogelijkheid van een invalzaag. Natuurlijk kun je een invalzaag ook als een gewone cirkelzaag gebruiken.


Invalzaag DeWalt

DeWalt invalzaag

Een invalzaag is dus veelzijdiger van een standaard cirkelzaag.Tips cirkelzaag kiezen en kopen

Hieronder nog wat tips voor bij het kiezen van jouw beste cirkelzaag uit het grote aanbod aan goede cirkelzagen.

Maximale zaagdiepte

De maximale zaagdiepte is één van de meest belangrijke eigenschappen voor bij het kiezen van je beste cirkelzaag. Je hebt cirkelzagen die planken van meer dan 8 cm kunnen zagen, maar je het ook cirkelzagen die de 3 cm niet halen.

Cirkelzaag met laser geleider

Om heel nauwkeurig recht te kunnen zagen zijn sommige van de beste cirkelzagen voorzien van een lasergeleider. Bij een cirkelzaag met lasergeleider kun je een scherpe lijn van laserlicht volgen en zo heel precies in een rechte lijn zagen.

Cirkelzaag met geleiderail

De geleiderail is een alternatief voor de lasergeleider. Een cirkelzaag met geleiderail maakt gebruik van een soort ingebouwde liniaal die je kunt volgen bij het zagen. De zaag wordt bij het zagen langs de geleiderail geleid waardoor een constante en rechte zaagsnede wordt gegarandeerd.

Voor lange zaagsnedes is een cirkelzaag met geleiderail beter dan een cirkelzaag met lasergeleider omdat je langere stukken meer nauwkeurig kunt zagen. Niet alleen de afstand is bij de laser lastig, ook treden er eerder onnauwkeurigheden op door bijvoorbeeld trillingen.

Daarentegen heeft een cirkelzaag met een laser geleider weer als voordeel dat het gebruiksgemak hoger is. Je kan er sneller mee werken, de laser cirkelzaag is makkelijker mee te nemen dan een cirkelzaag met geleiderail en de cirkelzaag met laser geleiding kan gebruikt worden bij verschillende zaagbladen en zaagdieptes.

Cirkelzaag met afzuiging

Stofafzuiging is bij iedere zaagmachine een aantrekkelijke optie, vooral als je in huis zaagt, de meeste goede cirkelzagen beschikken over de mogelijkheid van stofafzuiging.Beste cirkelzaag merken

Diverse fabrikanten maken cirkelzagen maar twee merken stijgen er echt bovenuit als het om populariteit gaat. Dat zijn Makita en Bosch. Hieronder meer informatie over deze beste cirkelzaag fabrikanten en andere goede cirkelzaag merken.

Makita cirkelzaag

Een Makita cirkelzaag is geen goedkope cirkelzaag, maar met een Makita cirkelzaag koop je wel een zaagmachine die heel goed is. Samen met Bosch vormt Makita de top van de cirkelzaag fabrikanten.

Bij deze fabrikant kun je kiezen uit wel meer dan 30 verschillende Makita cirkelzagen. Ongeveer de helft van deze zaagmachines is een draadloze accu cirkelzaag. Verder kun je kiezen uit veel verschillende zaagblad formaten uiteenlopend van een 85 mm zaagblad tot een zaagblad met een diameter van 355 mm.

Bosch cirkelzaag

De andere beste cirkelzaag fabrikant is Bosch. Bosch maakt handcirkelzagen met accu en zonder accu die zijn onderverdeeld in de GKS serie (Bosch Professional) en de PKS serie (Bosch DIY). De Bosch cirkelzagen zijn gemiddeld genomen goedkoper dan de cirkelzagen van Makita. Voor een consument is een Bosch cirkelzaag daarom vaak interessanter dan een Makita cirkelzaag.

DeWalt cirkelzaag

Ook het Amerikaanse DeWalt behoort tot de beste cirkelzaag fabrikanten. Ze bieden wel zo'n 25 verschillende DeWalt cirkelzagen. Het is een goed merk voor een professionele cirkelzaag, een compacte cirkelzaag voor thuis, een cirkelzaag met hoog koppel, een doorslijpmachine, een accu cirkelzaag, een brushless cirkelzaag of metaalcirkelzaag. Bij de aanbiedingen bovenaan vind je al deze zagen.

Parkside cirkelzaag

Parkside is een goed merk voor als je een goedkope cirkelzaag zoekt. Dit is geen professioneel gereedschap of een cirkelzaag voor een power klusser maar voor de gemiddelde consument biedt Parkside cikelzagen goedkoop aan. Een handcirkelzaag, tafelcirkelzaag of accu cirkelzaag tegen heel aantrekkelijke prijzen.

Metabo cirkelzaag

Het Duitse Metabo biedt weer meer professioneel materiaal aan, zoals bijvoorbeeld een sterke accu-cirkelzaag (ook voor metaal), een accu-invalcirkelzaag en 1200 W, 1500 W en 2000 W cirkelzagen.

Andere goede cirkelzaag merken

Andere cirkelzaag fabrikanten zijn Black+Decker, Worx, Milwaukee, Ferm, Skil, HiKoki en Hyundai. En zo zijn er nog meer merken. Bij de cirkelzaag aanbiedingen bovenaan vind je ze allemaal.

Of kijk bij de andere zaagmachine testen hier onder voor de beste zaagmachines uit de test in andere soorten.
Foto bovenaan: Bosch cirkelzaag

Samenvatting:
Hierboven vind je tips voor het kiezen van je beste cirkelzaag. Ook hebben we de beste cirkelzagen uit de test (waaronder de beste accu cirkelzaag, de beste goedkope cirkelzaag en de beste professionele cirkelzaag) en hebben we aanbiedingen van alle goede cirkelzagen die je goedkoop online kunt kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik vind Ferm een fijn merk voor dit soort gereedschap. Ferm elektrisch gereedschap is van heel goede kwaliteit en vaak beter te betalen dan vergelijkbaar gereedschap van veel andere fabrikanten. Dat geldt ook voor mijn Ferm cirkelzaag. Het is een apparaat van goede kwaliteit die makkelijk in het gebruik is en de zaagnauwkeurigheid s hoog. Er zijn echter wel nadelen. Zo vind ik de breedtebeugel lastig om in te stellen en moet hout ook niet al te dik zijn. Dit is wel een cirkelzaag voor kleine klussen. Met mijn cirkelzaag kan je tot 22 mm diep zagen. Ik gebruik hem voor het zagen van platen en vloeren.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.