Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste muurhaspel (wandbox tuinslang, slangenbox)

De beste muurhaspels voor de tuinslang. Met de beste wandslangbox (gesloten wandbox) en de beste open tuinslanghaspel voor aan de muur.

.


Tuinslanghaspels heb je in verschillende soorten. Slanghaspels zijn grofweg onder te verdelen in vaste slanghaspels voor aan de muur (muurhaspel, wandbox) en losse slanghaspels (slangenwagen en draagbare tuinslanghaspel). Hier kijken we naar de beste muurhaspels, tuinslanghaspels voor aan de muur.

Beste muurhaspels, wandboxen en tuinslang haspels

Deze beste muurhaspels / beste wandboxen voor de tuinslang vind je hier onder. Deze slangboxen en slanghaspels hebben allemaal een 5 sterren waardering gekregen.

Zoek je een ander soort slanghaspel, dan vind je deze bij de andere tuinslanghaspels uit de test.


Meer informatie over de wandbox tuinslang

De informatie hier onder gaat over de wandbox, de gesloten muurhaspel je op een vaste plek aan de muur hangt, bij de waterkraan, en waarbij je de slang uitrekt om de tuin water te geven, de auto te wassen of iets schoon te spuiten.

Dit zijn dus andere haspels dan de haspels die je los van de muur haalt om elders te kunnen gebruiken. Wil je zo'n verplaatsbare muurhaspel voor je tuinslang? Kijk dan bij de andere soorten tuinslang haspels hier boven.


Hozelock wandbox slangenbox tuinslang haspel


Hozelock muurhaspel / wandbox /  slangenbox / tuinslang haspelDe beste slangenboxen

De vaste slangenboxen voor aan de muuur worden genaakt door diverse goede fabrikanten waarvan Gardena, Kärcher, Hozelock, Talen Tools, Kreator en Lemato de beste zijn. Kijk hier boven voor alle prijzen en specificaties van hun beste muurhaspels.

Lengte tuinslang muurhaspel

Een muurhaspel koop je normaal gesproken inclusief tuinslang. De lengte van de slang in deze slangenbox loopt uiteen van 10 meter tot circa 35 meter. Hoe langer de slang, hoe groter ook meestal de slangenbox. En hoe langer de slang, hoe duurder de muurhaspel ook meestal wordt.

Maar bezuinig niet op de lengte van de tuinslang. Zorg dat je overal goed bij kan, want anders heb je later spijt. Een vaste muurhaspel kun je immers niet verplaatsen. Zorg dus dat je alles kunt bereiken waar je het water nodig hebt. In alle hoekjes van de tuin, bij de auto voor het huis, enz.

Oprol systeem wandbox

Een goede wandbox voor je tuinslag heeft een automatisch oprolsysteem. Oprollen van de slang na het snoeien doet de muurhaspel zelf, vergelijkbaar met het intrekken van het stroomsnoer bij een stofzuiger. Bij een meer eenvoudige tuinslanghaspel moet je draaien om te slang binnen te halen. Dat dit bij de wandbox niet hoeft is een groot voordeel van deze slangenbox.Voordelen en nadelen muurhaspel

Over voordelen gesproken, laten we de voordelen van zo'n wandbox voor de tuinslang eens op een rijtje zetten.

Voordelen muurhaspel tuinslang

 • Een wandbox neemt nauwelijks ruimte in. Ongebruikt klap je hem dicht tegen de muur.Je hoeft de muurhapsel niet in een schuur kwijt.
 • De tuinslang is met een muurhaspel netjes opgerold en opgeruimd. En een wandbox is absoluut niet lelijk om te zien.
 • Je pakt de tuinslang heel makkelijk als deze in een muurhaspel zit. Je hoeft niets aan te sluiten. Uitrollen en sproeien maar!
 • En je rolt de tuinslang weer net zo makkelijk in.
 • Dankzij de slangensteun en het oprolmechanisme van een goede wandbox muurhaspel klikt de slang niet en raakt deze ook niet in de knoop.
 • De slangenbox beschermt de tuinlang tegen weersomstandigheden.
 • Een muurhaspel is makkelijk te installeren. Je schroeft hem zo aan de muur of schutting.

Nadelen muurhaspel tuinslang

 • De aanschafkosten. Naast de tuinslang zelf moet je ook de wandbox betalen. De prijzen van een wandbox inclusief tuinslang beginnen rond de 70 euro. Maar voor een gesloten wandbox van Gardena, Kärcher of Hozelock betaal je meer.
 • Je moet natuurlijk wel een geschikte plek hebben om de wandbox voor de tuinslang op te hangen. Een vrij stuk muur of schutting in de buurt van de buitenkraan.
 • Een vaste muurhaspel aan de muur kun je niet verplaatsen. Je kan hem dus bijvoorbeeld niet in de voortuin gebruiken als de muurbox in de achtertuin hangt. Wil je een mobiele tuinslang haspel? Kijk dan bovenaan bij de test van andere soorten tuinslang haspels.

Foto bovenaan: Gardena Roll-Up muurhaspel

Samenvatting:
Met een slangenhaspel heb je op een eenvoudige manier overal in de tuin water tot je beschikking. De meest luxe en beste slangenhaspel is de wandbox of slangenbox, een afgesloten muurhaspel die op een vaste plek aan de muur hangt. Hier boven vind je de beste wandboxen. Wil je de slanghaspel ook op andere plaatsen kunnen gebruiken? Kies dan bij de andere beste tuinslanghaspels.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Bedankt voor het delen van deze te soorten haspels. Omdat mijn tuin groot is, wil ik overal gemakkelijk bij kunnen komen met mijn tuinslang. Een wandbox lijkt mij het handigst, omdat deze niet in de weg staat. Ook kan ik deze gemakkelijk onder mijn carport hangen zodat deze schoon en droog blijft. https://industriehaspel.nl/producten/haspel-voor-reiniging

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede ervaringen met mijn Hozelock tuinslanghaspel voor aan de muur. Relatief goedkoop als je de prijzen met die van bijvoorbeeld Gardena vergelijkt maar het is een degelijke wandbox die plezierig is in het gebruik. Ik had alleen voor een iets langere tuinslang moeten kiezen, maar dat is mijn eigen fout.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.