Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste miniset test

Zoek je de beste mini set? Hier vind je de beste miniset uit de test en andere goede minisets. Plus veel informatie om je persoonlijk beste miniset te vinden.

Miniset Sharp stereoset


Een miniset is een kleine stereoset die je kant en klaar en compleet koopt, dus inclusief speakers. Hier hebben we de beste miniset uit de test en meer goede minisets.

Zo'n kleine stereoset wordt ook wel microset genoemd. Er is echter geen duidelijk onderscheid tussen een microset en een miniset (beide zijn klein). We beperken ons daarom hier tot de benaming miniset.

Beste miniset en andere goede minisets

Kijk hieronder voor de beste miniset uit de test. Of eigenlijk beste mini sets, want je vindt er de beste miniset in drie prijsklassen: Budget (goedkoop), middenklasse en topklasse.

In het overzicht alle minisets vind je alle kleine stereosets, met hun mogelijkheden, laagste prijzen en specificaties.


Kijk hieronder voor meer informatie en tips voor bij het kiezen, vinden en goedkoop kopen van je beste miniset.

Miniset Denon stereoset

Miniset Denon


Tips beste miniset kopen

Een mini stereo set is een compleet stereo setje bestaande uit een versterker en een tuner (radio) in één kastje plus speakers / luidsprekers. Naar een goede miniset kun je via bluetooth muziek streamen vanaf je telefoon. Daarnaast kan een goede miniset nog extra mogelijkheden bevatten, maar dit is de basis van een goede miniset.

Radio op een miniset

De ontvangst van radio is standaard op een miniset, maar er is wel verschil. FM radio kan iedere miniset ontvangen, maar dat geldt niet voor digitale radio, in de vorm van DAB+ radio. Dit is de radio van de toekomst. DAB+ is digitale radio via de ether. Alle radiozenders zenden tegenwoordig digitaal via DAB+ uit en deze digitale ontvangst is mooier en beter (bijv. geheel ruisvrij). Daarom is DAB+ radio ontvangst een grote pre als je een radio, miniset of andere stereoset koopt. 

Veel duurder wordt een miniset er niet van, dus kies altijd voor de DAB+ miniset bij twijfel. In het boven genoemde overzicht met alle minsets kun je bij de eisen van je beste miniset opgeven dat deze DAB+ radio moet kunnen ontvangen.

Een derde vorm van radio is internet radio. De ontvangst van internetradio is een stuk zeldzamer bij minisets omdat internetradio niet naar de miniset wordt gestreamd, maar de stereoset moet zelf contact kunnen maken met internet. Dit zijn dus de meer geavanceerde (en beste) minisets. In het overzicht kun je internetradio als vereiste aanvinken.

Miniset met bluetooth

De beste miniset kan DAB+ ontvangen en ook over de bluetooth ontvangst kunnen we kort zijn. Wie geen bluetooth ondersteunt is af. Van een moderne miniset mag je verwachten dat deze bluetooth ondersteunt. Via bluetooth stream je muziek van je smartphone en andere apparaten naar de stereoset. Zo kun je de miniset (en aangesloten speakers) als bluetooth speaker gebruiken.


Yamaha miniset

Yamaha miniset

Miniset met CD speler

Over het nut van een CD speler op een miniset / microset / stereoset kun je discussiëren. Heb je een CD verzameling dan is een CD speler op je beste miniset aan te bevelen, of je moet al je CD's digitaliseren op een harde schijf of USB-stick, dan is de CD speler niet meer nodig. Maar anders kun je kiezen voor één van de vele minisets met CD speler.

Heb je MP3 muziek op CD? Hou er dan wel rekening mee dat niet iedere miniset met CD speler ook MP3 CD's kan afspelen. In het bovenstaand overzicht kun je je beste miniset daarop selecteren.

Heb je de CD's afgedankt, of wil je deze overzetten, dan hoeft de CD-speler niet meer. De kleinste minisets (microsets) hebben geen CD speler omdat deze relatief veel ruimte in het stereosetje in neemt.

Miniset met WiFi

Bluetooth is vrijwel standaard bij minisets, microsets en andere stereosets, maar dat geldt niet voor WiFi. Als een miniset WiFi ondersteunt kan de stereo zelf contact maken met internet en bijvoorbeeld internet radio afspelen (zie hier boven). Ook kun je er dan muziek via je netwerk naar toe streamen. 

Minisets met WiFi zijn vaak de beste en meest uitgebreide minisets. Deze mini stereosets bieden de meeste mogelijkheden.  Selecteer bij de bovenstaande minisets WiFi als connectiviteit om in je selectie van beste minisets alleen de minisets met WiFi te zien.

miniset Philips stereoset
Miniset Philips

Prijs goede miniset

De prijs van een miniset hangt van vele factoren af, zoals de mogelijkheden en de kwaliteit van de componenten en speakers. Zoek je een goedkope miniset? Dan vindt je in het bovenstaande overzicht goedkope minisets ruim onder de 100 euro. Ook van goede fabrikanten als LG, Philips en Sony.

Heb je een groter budget te besteden? Dan kun je kiezen voor minisets van hoge kwaliteit van bijvoorbeeld Denon, Yamaha, Marantz en Panasonic. Minisets met meer vermogen en componenten en speakers van hoge kwaliteit.

In het bovenstaande overzicht met alle minisets vind je ze allemaal. De beste minisets in alle prijsklassen.

Zie ook:
Foto bovenaan: Sharp miniset

Onderwerp:
Hierboven vind je de beste minisets uit de test (beste kleine stereoset, beste kleine hifi set). Ook kun je uit een overzicht met alle goede minisets je persoonlijk beste miniset / microset / kleine stereoset selecteren.

Een reactie posten

0 Reacties