Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste HiFi stereoset test

De beste HiFi sets uit de test. Van de beste stereo set en beste stereo installatie tot de beste miniset en beste microset uit de test.

Philips HiFi set

Philips stereo hifi set 


Wat is een HiFi set?

Een hifiset is een kant en klare stereo set / hifi set bestaande uit minimaal een versterker, een tuner (radio) en speakers. Zodoende vormt zo'n hifi set de basis van een muzieksysteem waar je ook nog andere audio apparatuur op aan kunt sluiten. 

Niet zelden zit er ook al andere apparatuur in de hifi stereoset ingebouwd, zoals een CD-speler een MP3-speler, een wekkerradio en/of een DAB+ radio. Een kleine hifi set wordt ook wel miniset of microset genoemd.

Zowel de samenstelling in de vormgeving van zo'n stereo hifi set kunnen heel divers zijn. Soms zitten bijvoorbeeld de speakers in de stereo set ingebouwd zo dat je echt een alles in één muziek systeem krijgt. 

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten hifi stereo sets en hun mogelijkheden. Natuurlijk kijken we ook naar de beste hifi sets uit de test. Daarbij hebben we ook aparte testen voor de beste mini set, beste micro set en andere specifieke hifi sets.Overzicht stereo hifi sets (met aanbiedingen)

Wil je weten wat er allemaal aan stereo sets te koop is? In het aanbiedingen alle HiFi sets vind je aanbiedingen van ruim 150 van deze complete stereo sets, meestal in mini of micro formaat. Kijk daar naar alle mogelijkheden en prijzen van hifi sets / stereo sets, en selecteer aan de hand van enkele keuzemogelijkheden de voor jou beste stereo set.

Het gaat bij deze stereo hifi set aanbiedingen om complete audio sets. Meestal een combinatie van een versterker, tuner en al dan niet losse speakers. Zo'n  kant en klare hifi stereo set is veel goedkoper dan dat je dit soort audio componenten allemaal los moet kopen. Natuurlijk heb je minder "eigen inbreng" dan als je alle audio apparaten los koopt, maar veel mensen zitten daar helemaal niet op te wachten. Die willen gewoon één goede set kopen. Een stereo hifi set is dan de beste koop.Beste hifi set uit de test (algemeen)

Minisets, microsets, stereosets en andere hifi sets worden met grote regelmaat getest. Hier onder vind je de beste hifi sets uit deze testen van deze stereo set testen. Deze stereo set testen zijn meestal door audio experts uitgevoerd.
Beste mini set uit de test

Met een stereo hifi set wordt vaak een set bedoeld die bestaat uit losse componenten die je op elkaar kunt zetten zodat je een hifi toren / stereo toren krijgt. Je kunt dan zelf bepalen welke componenten je in je hifi stereoset wilt hebben. Het is mogelijk de hifi componenten van verschillende merken te combineren tot één hifi set, al is een stereo toren van hifi componenten uit dezelfde serie vaak mooier om te zien. 


Muse mini stereo set


Daarnaast zijn er ook de mini set. Zoals de naam al aangeeft is dit kleinere hifi set. Vaak bestaat zo'n miniset niet uit losse audio componenten maar zijn alle onderdelen in één behuizing geplaatst. Je hebt dan dus geen vrijheid bij het samenstellen van je hifi stereoset maar kan alleen een complete stereo set kiezen. Daarentegen is een mini set wel goedkoper.

De miniset bevat geen platenspeler omdat de set kleiner is dan een platenspeler waarop je een LP kunt afspelen.

Hieronder vind je de beste van deze kleine hifi sets uit de test.
Beste micro set uit de test

Een micro hifi set is nog kleiner dan een mini set. Het zijn hele compacte stereosetjes. In de praktijk worden de termen miniset en microset echter vaak door elkaar gebruikt. Er is geen duidelijke grens, het zijn beide kleine hifi sets.Beste alles in één audiosysteem test

Ook bij het alles in één stereo hifi systeem is alle audio in één kast ingebouwd. Het verschil met een kleine stereo hifiset is dat in dit geval ook de speakers in het stereoapparaat zijn ingebouwd.


Hieronder gaan we verder in op de verschillen tussen de diverse hifi stereo sets en geven we tips waar rekening mee te houden als je je beste hifi set kiest.HiFi stereo sets met losse of ingebouwde speakers

Het verschil tussen een miniset en microset is vaag, maar een andere onderverdeling is wel duidelijk te maken. De hifi sets zijn onder te verdelen in stereo sets met losse speakers en met ingebouwde speakers.

Je hebt stereosets met ingebouwde speakers en stereosets waarop je losse speakers moet aansluiten.

Welk van de twee voor jou de beste hifi set is, is een persoonlijke keuze. Met losse speakers kun je de luidsprekers wat verder uit elkaar zetten wat veel mensen plezierig vinden. Het is ook beter voor de geluidsweergave. Alles in één kastje heeft echter ook zijn voordelen. Het neemt minder ruimte in, en zijn geen speakerdraden en in een kleine ruimte is het voordeel voor de geluidskwaliteit te verwaarlozen. Kiezen voor een goede stereoset, met goede speakers (of deze nu ingebouwd zijn of niet) is veel belangrijker.

In het bovengenoemde stereo hifiset test overzicht vind je de beste hifi sets uit tests van hifi stereosets met losse speakers en tests van alles in één audiosets.


Thomson stereo set met ingebouwde speakersFM radio, DAB+ radio en internetradio

Een hifi stereo set kan radio ontvangen maar let er wel op welk soort radio dat is. Je hebt analoge radio via de ether (FM), digitale radio via de ether en digitale radio via internet.

FM radio

Een miniset of microset beschikt standaard over een FM radio. Hiermee ontvang je de FM radiostations, analoge radio die iedere radio kan ontvangen.
 

Digitale DAB+ radio

Het is echter zeer de moeite waard om te kijken naar een stereo hifiset die ook DAB+ radio kan ontvangen. DAB+ radio ( DAB plus radio) ontvang je ook gratis en zonder abonnement uit de ether, maar de kwaliteit is veel beter. DAB+ is namelijk digitale radio met een ruisvrij ontvangst en meer heldere weergave (vergelijk het met het verschil tussen een cassettebandje en een CD).


Om deze digitale radio te ontvangen heb je een DAB+ radio nodig. De beste hifisets beschikken over zo'n DAB+ radio. Alle grote radiozenders in Nederland zenden digitaal uit.

Internet radio

Nog een stapje verder gaat een hifi stereoset met internetradio. Met deze tuners kun je duizenden radiostations over de hele wereld digitaal ontvangen. Dat gaat wel via internet, dus je moet de HiFi set dan wel via WiFi of een Ethernet-netwerkkabel met je netwerk / internet verbinden. Daarover hier onder meer.Streaming mogelijkheden hifiset

Vroeger moest alle apparatuur fysiek aan de stereoset gekoppeld worden, maar tegenwoordig wordt er heel veel muziek richting de hifi stereo set gestreamd. Koop je een hifi set? Let dan goed op de streaming mogelijkheden van de hifi stereo set.

Hieronder enkele verschillende manieren om muziek en andere audio te streamen.

Bluetooth

Veel mensen hebben hun muziek op hun telefoon staan. Of ze spelen bijvoorbeeld Spotify via hun smartphone af. Voor een goede hifi set is bluetooth ondersteuning dan ook bijna een must. Je kunt de hifi stereo set dan als bluetooth speaker gebruiken en alle muziek van je smartphone, tablet of laptop draadloos via de hifi set afspelen.

Wij zullen daarom altijd kiezen voor een stereo hifi set met bluetooth ondersteuning, dan heb je meteen een goede bluetooth speaker in huis.

Netwerk

De beste hifi stereosets met netwerk ondersteuning hebben geen ander apparaat nodig, maar kunnen zelf verbinding met internet maken als ze met je netwerk verbindt.

Die verbinding tussen je hifiset en je thuisnetwerk kan bedraad (bijvoorbeeld via ethernet) of draadloos (bijvoorbeeld via wifi). De hifi steroset kan dan direct muziek vanaf internet streamen en bijvoorbeeld ook zonder tussenkomst van een PC of smartphone internetradio-stations afspelen.

Om de HiFi set met je netwerk (en internet) te verbinden moet de HiFi set over WiFi (draadloos netwerk) of Ethernet (bekabeld internet) beschikken.


Yamaha hifiset

Yamaha hifi stereoset

USB

Beschikt je hifi stereoset over een USB-poort? Dan kun je de muziek ook vanaf een USB-stick of externe harde schijf afspelen. USB-sticks hebben tegenwoordig zo'n hoge capaciteit dat je op een goede USB-stick een enorme muziekbibliotheek kwijt kan.Extra componenten HiFi set

Een hifi stereoset bestaat minimaal uit een versterker, een tuner (radio) en twee speakers.

De CD-speler was vroeger ook min of meer standaard, maar komt steeds minder vaak op stereo HiFi sets voor. Niet iedereen gebruikt immers meer CD's, of het moet nog een oude verzameling zijn.

Tegenwoordig is een goede hifi sets vooral op het streamen van muziek gericht zijn. Daarnaast zijn er componenten die veel minder vaak standaard op een nieuwe HiFi stereo set voorkomen, zoals de platenspeler en de cassetedeck.


Hifi set met platenspeler

Vroeger had iedere stereo set een platenspeler. Een paar jaar terug leeg dit onderdeel van de stereotoren helemaal verdwenen, maar nu vinyl aan een comeback bezig is zie je de hifi stereosets met platenspeler massaal terugkeren. Wil je liever een losse platenspeler op je stereoset kunnen aansluiten? Kies dan voor een goede stereo set met phono-uitgang.Hifiset met platenspeler Auna
Hifi stereo set met platenspeler Auna


Een hifi stereo set met platenspeler / stereotoren met platenspeler / hifi set met platenspeler is vrij zeldzaam als geheel te koop. Meestal koop je de platenspeler namelijk los en voeg je deze aan een bestaande hifi set toe.

Hieronder vind je de aanbiedingen van het beperkte aanbod aan stereo hifi sets met platenspelers en vind je de beste platenspelers uit de test. Dit zijn losse platenspelers die je aan je stereo installatie kan toevoegen.


Stero hifi set met cassettedeck

Heb je nog een muziekverzameling op cassette tapes? Goede hifi sets met cassette deck zijn in het bovenstaande overzicht met beste hifi sets te vinden.

Het is zelfs nog mogelijk een hifi stereoset met een dubbele cassettedeck te kopen zodat je (in hoge snelheid) muziek van het ene cassettebandje naar het andere kunt kopiëren.

Beide soorten stereo hifi sets met cassettedeck vind je bovenaan bij alle beste hifi sets uit de test.

Stereo hifi set met DVD-speler

Meestal wordt er in de stereo set een drive voor disks ingebouwd, hoewel dat niet altijd het geval is. Steeds muziek wordt immers gestreamd. Maar omdat de meeste muziekliefhebbers nog een flinke stapel CD's hebben liggen, is een CD-speler bij de meeste goede hifi sets nog steeds aanwezig.

Soms wordt er in plaats van een CD-speler een DVD-speler ingebouwd. Je kunt dan zowel muziek van CD als DVD afspelen. Dat is een toegevoegde waarde. Muziek afspelen van DVD kan erg handig zijn als je zelf muziek op DVD brandt. Op één DVD past veel meer muziek dan op één CD.Denon hifi set

Denon stereo hifi set met CD spelerKoptelefoon aansluiting

Let bij het kiezen en kopen van een HiFi stereoset even op de  koptelefoon aansluiting. Bij verreweg de meeste stereosets is een hoofdtelefoon ingang aanwezig, maar het is wel even oppassen omdat dit niet altijd het geval is. Gelukkig kan je op dit soort aansluitingen in het bovenstaande overzicht met alle HiFi sets selecteren.Uitgangsvermogen

Natuurlijk kun je daar ook het uitgangsvermogen (het aantal watts) in je selectie meenemen. De meeste minisets en microsets blijven onder de 60 Watt, maar er zijn ook meer krachtige kleine stereo sets.

En zo zijn er nog meer selecties mogelijk. Op prijs en merk, maar bijvoorbeeld ook op kleur. Kies via het overzicht met alle HiFi sets jouw beste hifiset, of kijk in het bovengenoemde stereo hifiset test overzicht voor de beste stereosets, minisets en microsets uit de tests.

Beste HiFi set merken

Je vindt daar de HiFi sets van de beste fabrikanten van HiFi apparatuur. Meest populair op dit gebied zijn HiFi specialisten als Denon, Marantz, Kenwood, Teufel, Pioneer, Muse en Thomson, en ook de HiFi sets van bekende elektronica fabrikanten als Sony, Philips. Sharp, Panasonic, LG en Medion worden veel gekocht. Voor een goedkope HiFi set kunt je onder andere terecht bij Auna en Denver.Zie ook: Meer beste audio apparatuur uit de test


Samenvatting:
Hierboven vind je de beste miniset test / beste hifi set test / beste microset test/ beste stereoset / beste micro set / beste stereo set test / beste hifiset test.... kortom de test van de beste stereo apparatuur in compact formaat. Met deze setjes heb je al je audio apparatuur meteen in huis, vaak inclusief speakers. 

Een reactie posten

0 Reacties