Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hifi set test (beste stereo set, microset, miniset)

 

De beste HiFi sets uit de test. Van de beste stereo set en beste stereo installatie tot de beste miniset en beste microset uit de test.

Een hifiset is een kant en klare stereo set / hifi set bestaande uit minimaal een versterker, een tuner (radio) en speakers. Zodoende vormt zo'n hifi set de basis van een muzieksysteem waar je ook nog andere audio apparatuur op aan kunt sluiten. Niet zelden zit er ook al andere apparatuur in de hifi set ingebouwd, zoals een CD-speler een MP3-speler, een wekkerradio en/of een DAB+ radio. Een kleine hifi set wordt ook wel miniset of microset genoemd.

Zowel de samenstelling in de vormgeving van zo'n hifi set kunnen heel divers zijn. Soms zitten bijvoorbeeld de speakers in de stereo set ingebouwd zo dat je echt een alles in één muziek systeem krijgt. 

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten hifi sets / stereo sets en hun mogelijkheden. Natuurlijk kijken we ook naar de beste hifi sets uit de test.

Beste hifi set test overzicht

Minisets, microsets, stereosets en andere hifi sets worden met grote regelmaat getest. Hier onder vind je de beste hifi sets uit deze testen van deze stereo set testen. Deze stereo set testen zijn meestal door audio experts uitgevoerd.


Overzicht HiFi sets

Wil je weten wat er allemaal aan stereo sets te koop is? In het overzicht alle HiFi sets vind je ruim 100 van deze complete stereo sets, meestal in mini of micro formaat. Kijk daar naar alle mogelijkheden en prijzen van hifi sets / stereo sets, en selecteer aan de hand van enkele keuzemogelijkheden de voor jou beste stereo set.


Philips hifi set 

Wat is een HiFi set?

Een HiFi set of stereo set is een combinatie van een versterker, tuner en al dan niet losse speakers. Zo'n  kant en klare stereo set is veel goedkoper dan dat je dit soort audio componenten allemaal los moet kopen. Natuurlijk heb je minder "eigen inbreng" dan als je alle audio apparaten los koopt, maar veel mensen zitten daar helemaal niet op te wachten. Die willen gewoon één goede set kopen. Een HiFi set is dan de beste koop.

Vroeger werd zo'n HiFi set stereotoren genoemd. Maar de stereo sets die je tegenwoordig koopt zijn meestal zo klein dat men over miniset of zelfs microset spreekt. Een micro set is kleiner dan een mini set, maar de termen worden vaak door elkaar gebruikt.

In het bovenstaande HiFi set test overzicht vind je tests van zowel microsets en minisets en wat grotere stereo sets.

Losse of ingebouwde speakers

Het verschil tussen een miniset en microset is vaag, maar een andere onderverdeling is wel duidelijk te maken. De hifi sets zijn onder te verdelen in stereo sets met losse speakers en met ingebouwde speakers.

Je hebt stereosets met ingebouwde speakers en stereosets waarop je losse speakers moet aansluiten.

Welk van de twee voor jou de beste hifi set is, is een persoonlijke keuze. Met losse speakers kun je de luidsprekers wat verder uit elkaar zetten wat veel mensen plezierig vinden. Het is ook beter voor de geluidsweergave. Alles in één kastje heeft echter ook zijn voordelen. Het neemt minder ruimte in, en zijn geen speakerdraden en in een kleine ruimte is het voordeel voor de geluidskwaliteit te verwaarlozen. Kiezen voor een goede hifi set, met goede speakers (of deze nu ingebouwd zijn of niet) is veel belangrijker.

In het bovengenoemde hifiset test overzicht vind je de beste hifi sets uit tests van hifi sets met losse speakers en tests van alles in één audiosets.


Thomson stereo set met ingebouwde speakers


FM radio, DAB+ radio en internetradio

Een miniset of microset beschikt standaard over een FM radio. Hiermee ontvang je de FM radiostations die iedere radio kan ontvangen

Het is echter zeer de moeite waard om te kijken naar een hifiset die ook DAB+ radio kan ontvangen. DAB+ radio ( DAB plus radio) ontvang je ook gratis en zonder abonnement uit de ether, maar de kwaliteit is veel beter. DAB+ is namelijk digitale radio met een ruisvrij ontvangst en meer heldere weergave (vergelijk het met het verschil tussen een cassettebandje en een CD). Om deze digitale radio te ontvangen heb je een DAB+ radio nodig. De beste hifisets beschikken over zo'n DAB+ radio. Alle grote radiozenders in Nederland zenden digitaal uit.

Nog een stapje verder gaat een hifiset met internetradio. Met deze tuners kun je duizenden radiostations over de hele wereld digitaal ontvangen. Dat gaat wel via internet, dus je moet de HiFi set dan wel via WiFi of een Ethernet-netwerkkabel met je netwerk / internet verbinden.

Muse stereo set


Hifi set met bluetooth 

Natuurlijk beschikt de beste hifi set tegenwoordig ook over bluetooth-ondersteuning. Dan kun je namelijk de muziek van je smartphone (bijvoorbeeld van MP3 bestanden, Spotify, internetradio of YouTube) naar je HiFi set en diens speakers streamen. Een must bij de beste hifi sets!

Stereo set met USB

Ook een USB aansluiting is een must voor de beste hifiset. Op een USB set kun je je complete muziekverzameling als MP3 bestand opslaan. Als de miniset / microset over een USB-poort beschikt kun je al deze muziek makkelijk afspelen. Gelukkig beschikken de meeste hifi sets over USB, maar niet allemaal.

Koptelefoon aansluiting

Dat geldt ook voor de koptelefoon aansluiting. Bij verreweg de meeste stereosets is een hoofdtelefoon ingang aanwezig, maar het is wel even oppassen omdat dit niet altijd het geval is. Gelukkig kan je op dit soort aansluitingen in het bovenstaande overzicht met alle HiFi sets selecteren.

Uitgangsvermogen

Natuurlijk kun je daar ook het uitgangsvermogen (het aantal watts) in je selectie meenemen. De meeste minisets en microsets blijven onder de 60 Watt, maar er zijn ook meer krachtige kleine stereo sets.

En zo zijn er nog meer selecties mogelijk. Op prijs en merk, maar bijvoorbeeld ook op kleur. Kies via het overzicht met alle HiFi sets jouw beste hifiset, of kijk in het bovengenoemde hifiset test overzicht voor de beste stereosets, minisets en microsets uit de tests.

Zie ook: Meer beste audio apparatuur uit de test


Samenvatting:
Hierboven vind je de beste miniset test / beste hifi set test / beste microset test/ beste stereoset / beste micro set / beste stereo set test / beste hifiset test.... kortom de test van de beste stereo apparatuur in compact formaat. Met deze setjes heb je al je audio apparatuur meteen in huis, vaak inclusief speakers. 

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.