Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste goedkope smartphone (budget mobiele telefoon)

De beste goedkope smartphone en andere goede goedkope telefoons uit de test goedkope smartphone. Kijk hier voor je beste budget smartphone.

Beste goedkope smartphone test


Voor een goede smartphone, met onder andere een goed beeldscherm en een goede camera, hoef je tegenwoordig echt niet veel geld meer te betalen.De beste goedkope smartphones

Hieronder vind je de beste budget smartphones uit de test. Is niet jouw beste goedkope smartphone? Dan hebben we nog twee overzichten met goedkope mobiele telefoons. 

We hebben overzicht met alle meest goedkope smartphones (tot 150 euro) en een overzicht met alle iets minder goedkope budget smartphones (tot 250 euro).

Een mobiele telefoon mag zich smartphone noemen als je er mee kan internetten, apps kunt draaien, muziek en video kunt afspelen en eenvoudige spelletjes kunt spelen. Kortom, alles wat je in je browser van je computer ook kunt, plus natuurlijk telefoneren en SMS'en. 

Vrijwel iedere mobiele telefoon die je tegenwoordig koopt, is een smartphone waarmee dit allemaal kan. De prijzen van zo'n goedkope smartphone beginnen al onder de 80 euro. 

Wie weinig eisen stelt aan zijn mobiele telefoon kan met een gerust hart zo'n goedkope smartphone aanschaffen. Alcatel, Xiaomi, Nokia (tegenwoordig van Microsoft), Denver en zelfs incidenteel Motorola, Samsung en LG bieden telefoons in deze meest goedkope categorie (tot 100 euro) aan.

xiaomi smartphone goedkope mobiele telefoon

Xiaomi smartphone, budget mobiele telefoon onder de 150 euro


De mogelijkheden van deze goedkoopste mobiele telefoons verschillen niet van de duurdere smartphones. De verschillen tussen goedkoop en wat duurder zitten hem vooral in de kwaliteit van het scherm, de hoeveelheid opslagruimte en geheugen, de kwaliteit van de camera en de kwaliteit van behuizing en onderdelen. 

Een budget telefoon is over het algemeen wat kwetsbaarder dan de gemiddelde smartphone, wat minder snel en je zal eerder ruimte vrij moeten maken. Maar qua mogelijkheden maakt het weinig uit of je voor een dure of goedkope Android telefoon kiest.Hoeveel kost een budget telefoon?

Wanneer is een smartphone een budget telefoon? Het begrip budget smartphone is erg rekbaar. Hierboven bespraken we al smartphones onder de 100 euro. Voor een weinig eisende mobiele telefoon gebruiker zal die 100 euro al een grens kunnen zijn. Deze gebruiker neemt dan genoegen met een lage kwaliteit, omdat deze alleen een telefoon zoekt om te telefoneren, en om af en toe wat op internet op te zoeken en een mailtje of appje te versturen.

Maar een veeleisende gebruiker zal een smartphone onder de 500 euro al als een goedkope budget telefoon bestempelen. Als zo'n veeleisende gebruiker kun je beter bij de andere beste smartphones uit de test kijken.

Maar voor wie een lage prijs belangrijk vindt kan bij de bovenstaande overzichten met smartphones ook een prima mobiele telefoon vinden. In de prijsklasse smartphones onder de 150 euro vind je al goede smartphones van Samsung, Motorola, Huawei, Xiaomi, Nokia en TCL. En een niveau hoger (smartphones tot 250 euro) vind je smartphones van onder andere Oppo, Huawei en Xiaomi die zich kunnen meten met de veel duurdere smartphones van andere merken.

Kijk in de bovenstaande overzichten, smartphones tot 150 euro of smartphones tot 250 euro, voor de beste goedkope smartphone die in jouw prijsklasse valt.Goede goedkope smartphone merken

Hieronder vind je informatie over een aantal van de beste merken die goedkope smartphones verkopen.

Xiaomi smartphones

Xiaomi is een jong Chinees elektronicamerk (opgericht in 2010). Xiamomi maakt computers, smart home apparatuur en fitness trackers, maar vooral smartphones. De smartphone is het belangrijkste product voor Xiaomi. Deze Chinese fabrikant behoort tot de beste goedkope smartphone merken want een Xiaomi smartphone is een echte budget smartphone fabrikant. Maar dan wel een fabrikant van goede goedkope smartphones met veel mogelijkheden.

Oppo smartphones

Oppo is een andere Chinese smartphone maker, vergelijkbaar met Xiaomi. Ook Oppo behoort tot de beste goedkope smartphone merken met budget telefoons met een bijzonder goede prijs -  kwaliteit verhouding. En met een mooi assortiment smartphones, ook met duurdere modellen voor wie hoge eisen stelt.

OnePlus smartphones

Een derde goedkoop smartphone merk uit China is OnePlus. Ook OnePlus bestaat pas sinds 2013. OnePLus is een snel groeiend telefoonmerk dat zijn smartphones voorziet van het OxygenOS besturingssysteen, een aangepaste versie van Android. Ook OnePlus maakt goede budget telefoons en behoort daarmee tot de beste goedkope smartphone merken.

Motorola smartphones

Hoewel het Amerikaanse Motorola geen budget merk is richten ze zich meer en meer op goedkope mobiele telefoons. Het huidige assortiment van Motorola bevat een groot aantal budget telefoon, met zelfs goedkope smartphones onder de 100 euro.

Nokia smartphones

Het legendarische mobiele telefoon merk Nokia is tegenwoordig eigendom van Microsoft. Tot de grootste telefoonmerken behoort Nokia niet mee, maar dat neemt niet weg dat ze goede en goed betaalbare smartphones maken. Vooral de instap modellen van Nokia zijn relatief goedkope smartphones.

Huawei smartphones

Huawei brak een paar jaar door met goedkope smartphones die een veel goedkoper alternatief waren voor de smartphones van o.a. Samsung en LG. Nog steeds rekenen we Huawei tot de beste goedkope smartphone makers maar Huawei richt zich wel meer op high end telefoons.

Zie ook:


Onderwerp:
Je hebt smartphones in vele prijsklassen. Stel je weinig eisen aan je mobiele telefoon? Dan kun je waarschijnlijk al volstaan met een goedkope smartphone onder de 100 euro. Ook met zo'n goedkope smartphone kun  je telefoneren, internetten, appen, muziek beluisteren, youtube en andere video kijken en eenvoudige online games spelen. In de prijsklasse smartphone tot 250 euro heb je al een smartphone van hoge kwaliteit met veel geheugen. Kijk hier boven voor de beste goedkope smartphone in jouw prijsklasse.

Een reactie posten

0 Reacties