Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste goedkope smartphone (budget mobiele telefoon)

 

De beste goedkope smartphone en andere goede goedkope telefoons uit de test goedkope smartphone.Kijk hier voor je beste budget smartphone.

Beste goedkope smartphone test


Voor een goede smartphone, met onder andere een goed beeldscherm en een goede camera, hoef je tegenwoordig echt niet veel geld meer te betalen.

De beste goedkope smartphones

Hieronder vind je een overzicht van de beste goedkope smartphones uit de test. Zit jouw beste goedkope smartphone daar niet tussen? Dan hebben we nog twee overzichten met goedkope mobiele telefoons. Een overzicht met alle goedkope smartphones (tot 150 euro) en een overzicht met alle budget smartphones (tot 250 euro).


Een mobiele telefoon mag zich smartphone noemen als je er mee kan internetten, apps kunt draaien, muziek en video kunt afspelen en eenvoudige spelletjes kunt spelen. Kortom, alles wat je in je browser van je computer ook kunt, plus natuurlijk telefoneren en SMS'en. 

Vrijwel iedere mobiele telefoon die je tegenwoordig koopt, is een smartphone waarmee dit allemaal kan. De prijzen van zo'n goedkope smartphone beginnen al rond de 80 euro. Wie weinig eisen stelt aan zijn mobiele telefoon kan met een gerust hart zo'n goedkope smartphone aanschaffen. Alcatel, Ulefone, Nokia (tegenwoordig van Microsoft), Denver en zelfs incidenteel Motorola, Samsung en LG bieden telefoons in deze meest goedkope categorie (tot 100 euro) aan.

xiaomi smartphone goedkope mobiele telefoon

Xiaomi smartphone, budget mobiele telefoon onder de 150 euro


De mogelijkheden van deze goedkoopste mobiele telefoons verschillen niet van de duurdere smartphones. De verschillen tussen goedkoop en wat duurder zitten hem vooral in de kwaliteit van het scherm, de hoeveelheid opslagruimte en geheugen, de kwaliteit van de camera en de kwaliteit van behuizing en onderdelen. Een budget telefoon is over het algemeen wat kwetsbaarder dan de gemiddelde smartphone, wat minder snel en je zal eerder ruimte vrij moeten maken. Maar qua mogelijkheden maakt het weinig uit of je voor een dure of goedkope Android telefoon kiest.

Hoeveel kost een budget telefoon?

Wanneer is een smartphone een budget telefoon? Het begrip budget smartphone is erg rekbaar. Hierboven bespraken we al smartphones onder de 100 euro. Voor een weinig eisende mobiele telefoon gebruiker zal die 100 euro al een grens kunnen zijn. Deze gebruiker neemt dan genoegen met een lage kwaliteit, omdat deze alleen een telefoon zoekt om te telefoneren, en om af en toe wat op internet op te zoeken en een mailtje of appje te versturen.

Maar een veeleisende gebruiker zal een smartphone onder de 500 euro al als een goedkope budget telefoon bestempelen. Als zo'n veeleisende gebruiker kun je beter bij de andere beste smartphones uit de test kijken.

Maar voor wie een lage prijs belangrijk vindt kan bij de bovenstaande overzichten met smartphones ook een prima mobiele telefoon vinden. In de prijsklasse smartphones onder de 150 euro vind je al goede smartphones van Samsung, Motorola, Huawei, Xiaomi, Nokia en TCL. En een niveau hoger (smartphones tot 250 euro) vind je smartphones van onder andere Oppo, Huawei en Xiaomi die zich kunnen meten met de veel duurdere smartphones van andere merken.

Kijk in de bovenstaande overzichten, smartphones tot 150 euro of smartphones tot 250 euro, voor de beste goedkope smartphone die in jouw prijsklasse valt.


Onderwerp:
Je hebt smartphones in vele prijsklassen. Stel je weinig eisen aan je mobiele telefoon? Dan kun je waarschijnlijk al volstaan met een goedkope smartphone onder de 100 euro. Ook met zo'n goedkope smartphone kun  je telefoneren, internetten, appen, muziek beluisteren, youtube en andere video kijken en eenvoudige online games spelen. In de prijsklasse smartphone tot 250 euro heb je al een smartphone van hoge kwaliteit met veel geheugen. Kijk hier boven voor de beste goedkope smartphone in jouw prijsklasse.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *