Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste luchtreiniger tegen corona (aerosolen)

 

Hoe goed beschermen luchtreinigers je tegen aerosolen (bijv. corona). Hier de 3 beste luchtreinigers tegen corona.

beste luchtreiniger tegen corona test


Helpt een luchtreiniger tegen aerosolen? Dus bijvoorbeeld tegen de verspreiding van corona? Ja, maar dat geldt niet voor alle luchtreinigers. Hier informatie over het verminderen van de kans op corona via een luchtreiniger en de beste luchtreinigers tegen corona volgens een Duitse test.

Ventileren is een goed middel om de aerosolen van bijvoorbeeld griepvirussen of corona uit huis of kantoor te verjagen. Maar ventileren is niet altijd mogelijk, of het is onaangenaam, bijvoorbeeld als het buiten koud is. Een luchtreiniger kan een goed alternatief zijn. Dat bewees bijvoorbeeld de plaatsing van luchtreinigers op basisscholen in Staphorst.  In korte tijd veranderde deze corona brandhaarden in een veilige omgeving.

Maar een test in Duitsland bewees ook dat lang niet iedere luchtreiniger even goed tegen corona beschermt. Drie van de geteste luchtreinigers presteerden echter heel goed. Luchtreinigers van Philips en Rowenta hadden na 20 minuten 95% van de aerosolen die corona veroorzaken uit de lucht verwijderd. Een Soehnle luchtreiniger verwijderde 90% van de aerosol deeltjes. 

Hieronder informatie over deze drie beste luchtreinigers tegen aerosolen uit de test.

1. Philips AC2889/10 

De beste luchtreiniger tegen corona aerosolen, samen met de Rowenta, is de Philips AC2889/10. Deze Philips luchtreiniger is geschikt voor het reinigen van de lucht in kamers tot 67 vierkante meter. Dat kan ook een slaapkamer zijn want deze beste luchtreiniger doet bijzonder stil zijn werk.

Philips luchtreiniger corona


De Philips AC2889/10 beschikt over drie filters: Een voorfilter, een HEPA filter en een koolstof filter. Deze filteren stof, bacteriën, aerosolen, pollen, rook en vieze geurtjes uit de lucht. 95% van de corona aerosolen werden in de test binnen 20 minuten door deze luchtreiniger weggefilterd.

Op het display kun je zien hoe het met de luchtgesteldheid is gesteld, en de bijbehorende app geeft je nog meer informatie.

Kijk bij de aanbiedingen Philips luchtreinigers voor de actuele prijs en alle informatie over de Philips AC2889/10 luchtreiniger. 


2. Rowenta Intense Pure Air Connect PU6080

De tweede beste luchtreiniger tegen corona / covid uit de test is de Rowenta Intense Pure Air Connect met typenummer PU6080 die van Kieskeurig ook de beste review kreeg. Ook dit is een stille luchtreiniger geschikt voor de slaapkamer.

De werking komt overeen met die van de Philips. Ook de beste geteste Rowenta Air Connect filters allergenen, pollen, aerosolen en andere kleine verontreinigingen in de lucht. Een zeer goede luchtreiniger voor wie allergisch is voor huisstofmijt, dierenharen of pollen.Ten opzichte van de Philips luchtreiniger heeft deze tweede beste luchtreiniger tegen corona een iets lagere capaciteit (tot 46 vierkante meter).

Kijk bij de aanbiedingen Rowenta luchtreinigers voor de Rowenta PU6080 luchtreiniger tegen een lage prijs.

3. Soehnle Airfresh Clean Connect 500

De Soehnle Airfresh Clean Connect 500 is de goedkoopste luchtreiniger van de drie best geteste luchtreinigers tegen corona en andere aerosolen. Maar presteert ook ietsje minder, met 90% reiniging van aerosolen in plaats van 95%.

Met deze Soehnle luchtreiniger schoon je de lucht in kamers tot 60 vierkante meter van alle soorten verontreiniging, waaronder covid aerosolen, danzij een hepa filter en koolstof filter.  Ook deze goede luchtreiniger tegen corona beschikt over een luchtkwaliteit meter en een app. 

Soehnle luchtreiniger corona


Bij de aanbiedingen van Soehnle luchtreinigers vind je meer informatie en de lage prijs van deze goedkoopste van de drie beste luchtreinigers tegen corona aerosolen. 


Tips voor een aerosole vrije lucht

Hou er wel rekening mee dat luchtreinigers over een filter beschikken dat na verloop van tijd vervangen moet worden, want de effectiviteit en daarmee de bescherming neemt af naarmate het filter vuiler wordt. Ook is de bescherming van bovenstaande beste luchtreinigers tegen corona nooit 100 procent. 

Het effect neemt tevens af als de luchtreiniger in een ruimte wordt geplaatst die eigenlijk te groot is de luchtreiniger. Zo adviseren experts het plaatsen van meer dan één luchtreiniger in een klaslokaal van 50 vierkante meter met 30 leerlingen. 

Een ander advies van experts uit Duitsland is het draaien van de luchtreiniger in de hoogste stand. De automatische stand is niet berekend op corona bescherming en schakelt te snel terug naar een lagere mate van luchtreiniging waardoor niet alle aerosolen worden weggefilterd.

Zie ook:

Foto bovenaan: Philips luchtreiniger


Onderwerp:
Een goede luchtreiniger helpt tegen corona omdat het aerosolen uit de lucht haalt. Maar niet iedere luchtreiniger doet dat goed. In Duitsland testte men luchtreinigers en daarbij kwamen drie luchtreinigers als beste luchtreiniger tegen corona uit de test. Het betreft luchtreinigers van Philips, Rowenta en Soehnle. Hierboven vind je informatie en aanbiedingen van deze beste luchtreinigers tegen corona / covid aerosolen.
 

,


0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *