Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste slimme deurbel / video deurbel

De beste slimme deurbel (ook zonder abonnement) en andere goede slimme deurbellen uit de test.

Ring deurbel slim

Met een slimme video deurbel kun je zien wie er voor de deur staat. Ook als je niet thuis bent. Via een app op je telefoon kun je dan zelfs met die persoon spreken. Wat is de beste slimme deurbel? Hier de beste slimme video deurbel uit de test en andere goede slimme deurbellen.


De beste slimme video deurbel en andere slimme deurbellen

Hieronder vind je de best geteste slimme deurbellen. Niet alleen de beste video deurbel algemeen, maar ook de beste slimme deurbel zonder abonnement, de beste slimme video deurbel met abonnement en de beste draadloze slimme deurbel.

In het tweede overzicht vind je alle slimme video deurbellen, met al hun specificaties, mogelijkheden, prijzen en ervaringen van gebruikers. Uit dit overzicht kun je via selectiemogelijkheden makkelijk de voor jou beste slimme video deurbel selecteren.

Wat kan een slimme deurbel?

Een video deurbel wordt een slimme deurbel genoemd als de beelden niet via een video-intercom te bekijken zijn, maar via een app op een smartphone. Het voordeel van zo'n slimme video deurbel met app is dat je de beelden overal kunt zien. Niet alleen thuis, maar ook op je werk, vakantie, in de auto, en op iedere plek waar je telefoon een data verbinding heeft.

Eufy slimme deurbel / video deurbel met gong

Eufy slimme deurbel / video deurbel met gong


De video deurbel is namelijk via je lokale netwerk (meestal via WiFi) met internet verbonden. Dit maakt het mogelijk de beelden live online te bekijken. Met een goede slimme deurbel kun je bovendien praten met de persoon die voor de deur staat, Daarvoor moet de slimme deurbel niet alleen voorzien zijn van een camera, maar ook van een luidspreker en een microfoon. De beste slimme deurbellen beschikken daar over.

Niet alleen de beelden van de slimme deurbel zijn in de app te zien, je mobiele telefoon geeft ook een signaal als er iemand aanbelt. Dat is zowel thuis als op een andere lokatie handig. Je hoort altijd de bel en je kan iedereen die aanbelt te woord staan.

Beelden videodeurbel opslaan

Bij de beste video deurbellen gaan de mogelijkheden nog verder. Bij de beste slimme deurbellen kun je de beelden achteraf terugkijken.  Hiervoor moeten de beelden dan natuurlijk wel opgeslagen worden. Dat kan op verschillende manieren. Op een geheugenkaart in de slimme deurbel zelf of een basisstation, op een harde schijf of ander opslaggeheugen in het lokale netwerk, of buitenshuis ergens op internet (de cloud).

Voor opslag van de beelden in de cloud is normaal gesproken wel een abonnement nodig. Zo'n abonnement kost dan 3 tot 5 euro per maand. Een slimme deurbel zonder abonnement, maar met de mogelijkheid de beelden lokaal op te slaan, is daarom wel interessant.

Bij het opslaan van de beelden kun je er voor kiezen de beelden continue op te slaan en langere tijd te bewaren of alleen de beelden op te slaan van de momenten dat er iemand voor de deur staat. Hoe meer beelden je opslaat, en hoe langer je ze wil bewaren, hoe meer opslagruimte je nodig hebt. Maar door de beelden op te slaan benut je slimme video deurbel wel als bewakingscamera bij de deur.

De beste slimme deurbellen beschikken over een bewegingssensor die er voor zorgt dat de camera aangaat zodra er beweging voor de deur of aan de betreffende kant van de woning wordt waargenomen.


Ring slimme deurbel / video deurbel met app

Ring slimme deurbel / video deurbel met app


Slimme deurbel in je domotica netwerk

Steeds meer apparatuur wordt als slim bestempeld. Vaak betekent dit dat de apparatuur via het lokale netwerk met internet en een app kan communiceren. Maar "echt slimme" apparatuur kan meer. Deze slimme apparaten kunnen ook met andere slimme apparatuur communiceren. Dit wordt domotica of smart home genoemd.

Ook bij sommige van de beste slimme deurbellen is dat het geval. Dan kun je bijvoorbeeld de slimme deurbel aan een slim deurslot koppelen en via de slimme deurbel app de deur voor iemand openen. Of je laat de slimme verlichting in de hal aanspringen als er iemand via de slimme deurbel aanbelt.

Let hier op bij het kiezen van je beste slimme video deurbel

Bovenaan vind je een overzicht met alle slimme deurbellen / video deurbellen. Uit dit overzicht met honderden deurbellen kun je vrij eenvoudig en snel de voor jou beste slimme deurbel selecteren. Hieronder wat tips voor bij het kiezen van je beste video deurbel met app.

 • Om met de app te kunnen communiceren moet de slimme deurbel verbinding hebben met je lokale netwerk (router). Dit gebeurt meestal via WiFi, maar het kan bij sommige slimme video deurbellen ook via een netwerkkabel (ethernet). Hiervoor kun je kiezen als je een slechte WiFi dekking bij de voordeur hebt. Maar hou er dan wel bij het kiezen van je beste slimme deurbel rekening mee dat lang niet alle slimme deurbellen een ethernet aansluiting hebben.
   
 • Een slimme deurbel geeft het belsignaal op de app. Maar om deze te horen moeten jij en je huisgenoten wel hun telefoon bij zich dragen. Dat is binnenshuis lang niet altijd het geval. Het is daarom wel verstandig te kiezen voor een video deurbel met gong (ontvanger). De meeste slimme deurbellen worden standaard met gong geleverd, maar dit is niet altijd het geval. 
   
 • Wil je meerdere ontvangers bij je video deurbel? Omdat je bijvoorbeeld een gong per verdieping wilt gebruiken. Bij het kiezen van je beste slimme deurbel kun je aangeven dat je meerdere ontvangers wilt.
   
 • Wil je je slimme deurbel in je smart home (domotica) netwerk opnemen, dan moet je slimme deurbel wel over hetzelfde smart home platform beschikken. Helaas bestaan er veel van deze domotica platforms. Veel gebruikte smart home platforms voor een slimme video deurbel zijn Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit. Minder breed ondersteund zijn Samsung SmartThings, Homey, IFTTT en Works with Nest.
   
 • De deurbel zelf (de beldrukker) werkt meestal op batterijen. Je hoeft dan geen stroom richting voordeur aan te leggen. Maar bij de gong / ontvanger is dat lang niet altijd het geval. Soms werken deze op batterijen, soms zit er een draad met stekker aan, en soms ook dien je de hele gong in een stopcontact te steken. Vooral dat laatste is in de praktijk niet altijd handig. Hou hier rekening mee als je je beste slimme deurbel / beste video deurbel zoekt.
   
 • Je hebt beldrukkers van kunststof / plastic en je hebt beldrukkers van aluminium /metaal. De laatste drukkers zijn veel minder kwetsbaar. Ook dit kun je bij het kiezen van je beste deurbel aangeven.
   
 • Steeds meer fabrikanten maken slimme deurbellen. Het meest bekend zijn de slimme video deurbellen met app van Ring, Eufy by Anker en Google Nest. Maar er zijn meer fabrikanten, zoals Elro, Doorsafe, Arlo, UniFi, Nordval, Hivision en vele andere merken. In het bovenstaande overzicht met alle slimme deurbellen vind je ze allemaal.
   
 • Liever een gewone deurbel, met of zonder camera. Kijk dan bij de andere beste deurbellen uit de test.

Elro slimme deurbel / video deurbel

Elro slimme deurbel / video deurbelKijk bovenaan voor de beste slimme deurbel / beste video deurbel uit de test en voor alle slimme video deurbellen.


Foto bovenaan: Ring deurbel

Onderwerp:
Met een goede slimme video deurbel weet je altijd wanneer er iemand voor de deur staat en kun je altijd diegene te woord staan, ook als je niet thuis bent. Wat is de beste slimme deurbel / beste video deurbel met app? Kijk bovenaan voor de beste slimme deurbel uit de test en een lijst met andere goede slimme deurbellen met camera waaruit je makkelijk je beste slimme deurbel kunt selecteren.

Een reactie posten

0 Reacties