Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Stereo receiver netwerk

De beste WiFi stereo receiver, een audio receiver voor in je netwerk, ook wel netwerk receiver. internet receiver of WiFi music receiver genoemd.

WiFi stereo receiver, netwerk receiver, WiFi Music receiver, internet receiver

Op een stereo receiver sluit je je audio-apparatuur aan en je kunt er radio mee ontvangen. Maar van een goede audio receiver mag je tegenwoordig meer verwachten. De beste receiver is tegenwoordig een netwerk receiver waar je muziek vanaf al je digitale bronnen en vanaf internet kunt streamen. Hier de beste netwerk stereo receivers.

Hieronder vind je een overzicht met goede receivers met netwerk toegang. Deze stereo receivers beschikken over WiFi en meestal ook bluetooth en een ethernet aansluiting voor een netwerkkabel. Zodoende kun je al je muziek naar de beste netwerk receivers sturen.


Vaak kunnen deze netwerk stereo receivers zelfstandig Spotify, internetradio en andere streaming audio ontvangen. Je hebt daar dan dus geen smartphone of computer voor nodig. Hieronder kijken we naar de eigenschappen van goede streaming stereo receivers.

Hama netwerk stereo receiver
Hama streaming netwerk stereo receiver


Connectie met netwerk en internet

De naam zegt het al, een netwerk stereo receiver kun je in je lokale netwerk opnemen. Dat kan bedraad (via een ethernet netwerkkabel) of via WiFi. Bij WiFi hoef je geen kabels te trekken, maar een bekabelde verbinding is meestal stabieler en minder storingsgevoelig.

De beste netwerk stereo receivers beschikken over zowel WiFi als een ethernet aansluiting zodat je de audio receiver op beide manieren met je netwerk kunt verbinden.

Het stereo set als bluetooth speaker

Een goede netwerk stereo receiver ondersteunt daarnaast ook bluetooth zodat je muziek vanaf je telefoon, laptop of ander apparaat naar de stereo receiver kunt streamen. Je kunt je stereo set dan als WiFi speaker gebruiken.

Pioneer WiFi netwerk stereo receiver
Pioneer WiFi netwerk stereo receiver


Zelfstandig streaming media ontvangen

Via de bluetooth verbinding kun je vanaf je smartphone of computer de muziek van Spotify, YouTube en websites streamen. Maar de beste netwerk stereo receivers bieden ook de mogelijkheid om bepaalde streaming diensten zonder tussenkomst van een telefoon of computer te gebruiken.

Ben je een Spotify gebruiker? Let er dan op of de netwerk stereo receiver over Spotify Connect beschikt. Bij Spotify Connect voer je je account gegevens in en vervolgens kun je Spotify gebruiken via de stereo receiver zelf.

Ook Google Cast en Apple Airplay (met iTunes) zijn streaming diensten die door sommige netwerk stereo receivers gebruikt kunnen worden.

Yamaha MusicCast stereo receiver

Yamaha MusicCast stereo receiver

DAB+ stereo receiver

Alle streaming audio mogelijkheden ten spijt, een stereo receiver is in de eerste plaats radio ontvanger. De "ouderwetse" analoge FM radio maakt steeds meer plaatst voor DAB+ radio. DAB+ is digitale radio, die zorgt voor een ruisvrije ontvangst via een vast digitaal adres. 

De kwaliteit van DAB+ radio is hoger dan van FM radio. Het is dan ook aan te raden te kiezen voor een stereo receiver die DAB+ radio kan ontvangen. het ontvangen van FM radio is daarnaast ook altijd mogelijk.

Goede WiFi stereo receivers

Goede netwerk stereo receivers met veel streaming mogelijkheden worden onder andere gemaakt door Denon. Yamaha, Marantz, Hama, NAD, Harman Kardon, Sonoro, Arcam, Rotel en andere bekende fabrikanten van stereo audio apparatuur. In het bovenstaande overzicht met goede netwerk stereo receivers vind je ze allemaal.

Kijk in het bovengenoemde overzicht met goede netwerk receivers voor alle mogelijkheden, alle prijzen en alle specificaties van goede streaming audio netwerk apparatuur.


Foto bovenaan: DenonOnderwerp:
Als je een nieuwe receiver koopt is het verstandig te kiezen voor een goede netwerk stereo receiver. Dat is een stereo receiver met WiFi en andere netwerk aansluitingen (bedraad en/ of draadloos). Met een netwerk stereo receiver kun je muziek van internet en andere externe bronnen naar je stereo set streamen. Hierboven vind je goede netwerk stereo receivers met WiFi.

Een reactie posten

0 Reacties