Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste digitale piano

 

Beste digitale piano test


Een digitale piano is een keyboard dat zowel het geluid van een "echte" analoge piano als de manier van bespelen van zo'n piano zo veel mogelijk benaderd. En dan met extra digitale mogelijkheden. Hier de beste digitale piano en een goed alternatief.

Met een goede digitale piano speel je echt piano. De toetsen zijn aanraakgevoelig. zodat het volume mede bepaalt wordt door hoe ver je de toets indrukt en je kunt er voetpedalen op aansluiten om de galm van een piano aan het geluid toe te voegen.

Maar een digitale piano ondersteunt ook moderne extra's als MIDI en bluetooth. Hieronder de beste digitale piano en een andere goede digitale piano als alternatief.

Liever een digitaal keyboard met soundeffecten en de mogelijkheid om andere muziekinstrumenten te imiteren? Kijk dan bij de beste keyboard test.
 

Beste digitale piano: Roland FP-30X

De hoogste waardering is der voor de Roland FP-30X. Dit is een heel goede professionele digitale piano want Roland positioneert de FP-30X als stage piano (digitale piano voor optredens). Deze digitale piano is dan voor een digitale piano met 88 toetsen relatief compact (130 cm breed) en licht (14,8 kg). 

De Roland FP-30X levert een prachtig pianogeluid af en laat zich ook bespelen als een echte piano. 


Digitale piano Roland


De Roland FP-30 voelt aan als een vleugelklavier. Toch beschikt deze beste digitale piano ook over moderne digitale extra's zoals Bluetooth, MIDI, een opname functie en drumritmes. De digitale piano biedt 12 piano klanken, 20 elektrische piano geluiden en 24 overige geluiden. 

Verder kent deze beste digitale piano twee koptelefoon aansluitingen (6.3 mm2 stereo-jack en 1x 3.5 mm2 stereo mini-jack) en twee 12 cm interne speakers van 11 Watt.

Kijk hier onder voor aanbiedingen van deze beste digitale piano die verkrijkbaar is in de kleuren wit en zwart.


Casio PX-S1100

Als alternatief voor de bovengenoemde Roland digitale piano willen we de Casio S1100 noemen. Deze digitale piano is ietsje breder (132 cm), maar wel een stuk lichter (11,2 kilo). Ook dit is dus een heel goede digitale piano om mee te nemen op optredens.

Digitale piano Casio


Door het gewogen hamermechaniek heb je bij deze digitale piano het echte pianogevoel. Het volume van iedere toon laat zich goed regelen bij iedere toetsaanslag, en het versterkte diafragma van de ingebouwde speakers zorgt er voor dat het geluid ook zonder externe speakers prima klinkt.

Door je telefoon met bluetooth aan de Casio digitale piano te koppelen kun je met je favoriete muziek meespelen, en als je voor de Casio PX-S1100 kiest kun je kiezen tussen piano's in het zwart, wit of rood.

Onderwerp:
Een digitale piano is een digitaal keyboard dat het geluid en de manier van spelen van een echte piano zoveel mogelijk benaderd. Een digitale piano is het beste keyboard voor piano leren spelen en als alternatief voor een echte (analoge) piano. Hier de beste digitale piano (van Roland) en een andere goede digitale piano van Casio.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.