Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste digitale piano

De beste digitale piano's uit de test, tips voor het kiezen van een goede digitale piano en aanbiedingen van al deze goede digitale piano's.

Beste digitale piano test


Een digitale piano is een keyboard dat zowel het geluid van een "echte" analoge piano als de manier van bespelen van zo'n piano zo veel mogelijk benadert. En dan met extra digitale mogelijkheden. Hier de beste digitale piano en een goed alternatief.

Wat is een digitale piano?

Met een goede digitale piano speel je echt piano. De toetsen zijn aanraakgevoelig. zodat het volume mede bepaalt wordt door hoe ver je de toets indrukt en je kunt er voetpedalen op aansluiten om de galm van een piano aan het geluid toe te voegen.

Het grote verschil tussen een gewone (akoestische) piano en een digitale piano is dat de akoestieke piano geluid maakt via hamers en snaren en dat bij de digitale piano een ingebouwde computer het geluid van een echte piano nabootst.

Maar een digitale piano ondersteunt ook moderne extra's als MIDI en bluetooth. Hieronder de beste digitale piano en een andere goede digitale piano als alternatief.

Liever een digitaal keyboard met soundeffecten en de mogelijkheid om andere muziekinstrumenten te imiteren? Kijk dan bij de beste keyboard test.


Hieronder kijken we naar de beste digitale piano's. Wil je een overzicht van alle digitale piano's, hun prijzen en hun mogelijkheden? Kijk dan bij de aanbiedingen digitale piano's voor circa 50 van deze moderne piano's

 

Beste digitale piano: Roland FP-30X

De digitale piano met de hoogste waardering is er voor de Roland FP-30X. Dit is een heel goede professionele digitale piano want Roland positioneert de FP-30X als stage piano (digitale piano voor optredens). Deze digitale piano is dan voor een digitale piano met 88 toetsen relatief compact (130 cm breed) en licht (14,8 kg). 

De Roland FP-30X levert een prachtig pianogeluid af en laat zich ook bespelen als een echte piano. 


Digitale piano test: Roland

Beste digitale piano: Roland


De Roland digitale piano voelt aan als een vleugelklavier. Toch beschikt deze beste digitale piano ook over moderne digitale extra's zoals Bluetooth, MIDI, een opname functie en drumritmes. De digitale piano biedt 12 piano klanken, 20 elektrische piano geluiden en 24 overige geluiden. 

Verder kent deze digitale elektrische piano twee koptelefoon aansluitingen (6.3 mm2 stereo-jack en 1x 3.5 mm2 stereo mini-jack) en twee 12 cm interne speakers van 11 Watt.

Kijk hier onder voor aanbiedingen van deze beste digitale piano die verkrijkbaar is in de kleuren wit en zwart.


Casio PX-S1100

Als goedkoper alternatief voor de bovengenoemde Roland digitale piano willen we de Casio S1100 noemen. Deze digitale piano is ietsje breder (132 cm), maar wel een stuk lichter (11,2 kilo). Ook dit is dus een heel goede digitale piano om mee te nemen op optredens.

Digitale piano Casio


Door het gewogen hamermechaniek heb je bij deze digitale piano het echte pianogevoel. Het volume van iedere toon laat zich goed regelen bij iedere toetsaanslag, en het versterkte diafragma van de ingebouwde speakers zorgt er voor dat het geluid ook zonder externe speakers prima klinkt.

Door je telefoon met bluetooth aan de Casio digitale piano te koppelen kun je met je favoriete muziek meespelen, en als je voor de Casio PX-S1100 kiest kun je kiezen tussen piano's in het zwart, wit of rood.


Voordelen digitale piano

Een echte digitale piano heeft  88 toetsen, net als akoestische piano. Daarnaast heeft een digitale piano extra functies zodat de digitale piano veel voordelen heeft ten opzichte van een analoge piano. Je kunt er de klanken van verschillende soorten piano's mee weergeven zoals een concertvleugel, een kerkorgel of een klavecimbel, je kan de muziek die je speelt opnemen en afspelen en bijvoorbeeld de aanslaggevoeligheid van de toetsen zijn aan te passen. 

Medeli digitale piano vleugel

Medeli digitale piano vleugel


Ook is een digitale piano minder omvangrijk en daardoor makkelijk op te bergen en mee te nemen. Iets dat je met een gewone piano niet lukt. 

Verder is de digitale piano onderhoudsvrij en in aanschaf veel goedkoper dan een akoestieke piano. Je kunt het volume regelen en een koptelefoon en soms ook andere apparatuur op de piano aansluiten.

Nadelen digitale piano

De nadelen die tegenover deze vele voordelen staan zijn grotendeels gevoelsmatig. Natuurlijk is een digitale piano geen "echte"piano. De sfeer is anders, de toetsen voelen anders aan, dus de hele beleving van het piano spelen is anders. Ook is een digitale piano niet perfect in staat de resonantie (de trillingen van de snaren) van een analoge piano na te bootsen.


Verschil digitale piano en elektrische piano

Hoewel de termen digitale piano en elektrische piano vaak door elkaar worden gebruikt zijn deze beide soorten piano's in principe niet gelijk.

Een elektrische piano is een piano die gebruik maakt van elektronische versterking, terwijl een digitale piano digitale samples (geluidsfragmenten) van echte akoestische piano's gebruikt om het geluid te produceren. Daardoor geven digitale piano's een meer realistisch piano geluid dan een elektrische piano. Ook qua ontwerp lijkt een echte digitale piano vaan meer op de klassieke piano dan een elektrische piano.

Yamaha digitale piano

Yamaha digitale piano


Ook op het gebied van polyfonie (het aantal noten dat gelijktijdig kan klinken is bij de digitale piano groter dan bij een elektrische piano. Ook kan een digitale piano meer geluiden produceren dan alleen het standaard piano geluid en kun je geluidseffecten aan dat geluid toevoegen. Een elektrische piano is wel vaak goedkoper dan een digitale piano, maar dat merk je wel aan de mogelijkheden en aan de kwaliteit van het geluid.

Goede digitale piano merken

Bij de beste digitale piano's hier boven kom je piano's van Casio en Roland tegen. Maar er zijn  meer goede digitale piano merken. Medeli maakt bijvoorbeeld digitale piano's die een echte piano ook qua uiterlijk benaderen. Bij Medeli kun je bijvoorbeeld terecht voor een digitale vleugel, een digitale piano met het uiterlijk van een concertvleugel. Of voor een digitaal piano klavier, met een kast en pedalen.

Ook Schuberth maakt goede digitale piano's, evenals Yamaha en Kawei. In het overzicht met alle digitale piano aanbiedingen eerder op deze pagina vind je ze allemaal!Onderwerp:
Een digitale piano is een digitaal keyboard dat het geluid en de manier van spelen van een echte piano zoveel mogelijk benaderd. Een digitale piano is het beste keyboard voor piano leren spelen en als alternatief voor een echte (analoge) piano. Hier de beste digitale piano (van Roland) en een andere goede digitale piano van Casio. Ook kijken we naar de mogelijkheden van een digitale piano, het verschil tussen een elektrische piano en een digitale piano, en hebben we aanbiedingen van digitale piano's van Medeli, Yamaha, Roland, Casio, Kawei, Schuberth en andere goede digitale piano merken.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik ben heel tevreden over mijn Roland digitale piano. Ik heb deze al drie jaar, dus ik weet wat ik er aan heb, Hier een kort review: Het is een mooie digitale piano. Modern en digitaal maar met de buitenkant van een klassieke piano. Dat vind ik heel belangrijk, want mijn digitale piano staat vast in de woonkamer.

    De aanslag van deze digitale piano is heel realistisch en voelt natuurlijk aan. Ook het geluid klinkt zoals een piano moet klinken. De 88 hammer action toetsen voelen aan als de hamertjes van een akoestische piano. Ook het geluid klinkt zoals een piano moet klinken.

    Maar de pret van een digitale piano is natuurlijk ook dat deze meer kan dan een gewone piano. Mijn Roland digitale piano kent honderden verschillende klanken, beschikt over een recorder, 2 koptelefoon aansluitingen en werkt met de Roland app. Voor mij is dit de beste digitale piano!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De aanslaggevoeligheid van de toetsen van een digitale piano zijn heel erg belangrijk voor wat je er mee kan bereiken. De moeten gedetailleerd aanpasbaar zijn onder het spelen zodat je op exacte volume dat je wil kan spelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.