Beste keyboard test

Het beste keyboard voor een kind of volwassenen. Met aanbiedingen en de beste keyboards en digitale piano's uit de test.

beste keyboard test

Een keyboard is een geweldig alternatief voor de piano. Met een goed keyboard kun je heerlijk muziek maken, heel goed piano leren spelen en de mogelijkheden zijn veel groter. Bovendien kun je een keyboard makkelijk overal mee naartoe nemen. Hier de beste keyboards uit de test en het vinden van het voor jou beste keyboard.

De beste keyboards uit de test

Hieronder vind je de beste keyboards uit twee vergelijkende testen:


Kies je beste keyboard

Of kies zelf je beste keyboard uit het overzicht met keyboards. Hier vind je circa 100 keyboards in alle prijsklassen. Het begint bij keyboard van nog geen 50 euro en het eindigt bij professionele keyboards van bijna 5.000 euro. En daartussen bevinden zich nog heel veel andere goede keyboards!

Op kenmerken als de aanslaggevoeligheid, het aantal toetsen, het merk en natuurlijk de prijs kun je uit dit overzicht de voor jou beste keyboard selecteren. Zo vind je makkelijk je persoonlijk beste keyboard tegen de laagste prijs.

Tips beste keyboard kopen

Je merkt het aan de bovengenoemde prijzen, je hebt keyboards voor beginners en je hebt heel professionele keyboards waarmee je in een serieuze band kunt optreden. Onder de 100 euro heb je al een heel leuk keyboard waarmee je serieus muziek kunt maken en waarmee je perfect piano kunt leren spelen. 

Een keyboard heeft meer mogelijkheden dan een piano of orgel om muziek te maken. Met keyboard kun je niet alleen een piano geluid oproepen, maar ook andere instrumenten zoals een fluit, trompet of drum. Via een synthesizer kun je eventueel zelf geluiden aan het keyboard toevoegen.

Het aantal toetsen van een keyboard

Keyboards heb je met 61 toetsen en met 76 toetsen. Met die 61 toetsen kun je prima uit de voeten, maar met 76 toetsen kun je meer geluiden, begeleidingen en ritmes aan het keyboard toevoegen en gebruiken onder het spelen.

MAX keyboard met digitaal display (61 toetsen)

MAX keyboard met digitaal display (61 toetsen)

Keyboard speakers

Een goed keyboard heeft eigen speakers zodat je op ieder moment kun spelen en niet afhankelijk bent van losse speakers. Daarnaast zijn er allemaal mogelijkheden om speakers aan te sluiten. Je kunt het keyboard aan een stereoset koppelen, een koptelefoon gebruiken. Er zijn ook (duurdere) keyboards die bluetooth ondersteunen. Dat is erg handig want dan kun je via een mobiele speaker je muziek afspelen.

Aanslag gevoelige keyboards

Een goed keyboard is aanslag gevoelig. Dat betekent dat het geluid harder is als je een toets hard aanslaat, dan als je de toets zachtjes beroerd. Net als bij een piano. Dit maakt het spel mooier en biedt meer mogelijkheden.

Let er op dat als je met een niet aanslag gevoelig keyboard leert spelen, het later lastig is om over te schakelen naar een aanslag gevoelig keyboard.

Casio keyboard met verlichte les toetsen
Casio keyboard met verlichte les toetsen


Keyboard standaard

Een keyboard kun je op een tafel zetten, maar het speelt plezieriger als je een keyboard standaard gebruikt. De standaard is er voor ontworpen dus zit je niet in de weg, en een keyboard standaard is in de meest plezierige hoogte af te stellen.

In een enkel geval wordt het keyboard met een standaard geleverd en in het bovenstaande overzicht vind je ook de geschikte keyboard standaards.

Verschil keyboard en digitale piano

De termen keyboard en digitale piano worden wel eens verward, maar een digitale piano is een muziekinstrument dat echt bedoeld is als alternatief voor de piano. Je speelt er de klanken van een piano, orgel, klavecimbel en eventueel een strijker mee, maar de mogelijkheden van een keyboard zijn wat dat betreft veel groter.

MAX digitale piano 88 toetsen

MAX digitale piano 88 toetsen op standaardMet een keyboard kun je kiezen uit een hele reeks toetseninstrumenten, slaginstrumenten, blaasinstrumenten, percussie, gitaren en andere klanken gebruiken en eventueel zelf ontwikkelen met een synthesizer. De mogelijkheden verschillen per keyboard.

Zie ook: Meer beste audio apparatuur


Samenvatting:
Hier kijken we naar de beste keyboards uit de test. Nog meer goede keyboards vind je in het overzicht met alle keyboards. Daar vind je keyboards voor kinderen, maar ook professionele keyboards, digitale piano's en digitale orgels. Uit dit overzicht kun je makkelijk je persoonlijk beste keyboard selecteren. Voor dit kiezen van je beste keyboard geven we hier boven ook tips.


Een reactie posten

0 Reacties