Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste kleine smartphone

De beste kleine smartphone uit de test en andere goede kleine smartphones met ene keuzehulp om je beste kleine telefoon te vinden.

beste kleine smartphone test

Smartphones heb je in diverse maten. Van klein tot heel groot. Hier kijken we naar de beste kleine smartphone uit de test en andere goede kleine smartphones. Kleine telefoons die je probleemloos in je zak kunt steken.

Een kleine smartphone neem je makkelijker mee en zo'n kleine telefoon is vaak ook nog eens een stuk goedkoper. 

Beste kleine mobiele telefoon

Hieronder vind je de beste kleine telefoon uit de test en een overzicht van alle kleine smartphones. In dat tweede overzicht vind je kleine telefoons van Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, Nokia, LG en Motorola, maar ook van andere fabrikanten die goede kleine smartphones maken.


Apple iPhone SE (4.7 inch)

Apple iPhone SE (4.7 inch)


Het maximale formaat van een kleine smartphone is hierbij op 5,8 inch gezet, maar de meeste van deze kleine telefoons zijn aanmerkelijk kleiner. Je vindt in dit overzicht ook veel 4,7 inch smartphones en 5,4 inch smartphones.

Een 5,8 inch smartphone geldt al als een kleine smartphone. Vijf van de zes smartphones zijn groter. Veel kopers kiezen voor een grotere smartphone, omdat teksten, foto's en video's dan beter zichtbaar zijn, en ook als er teksten op de telefoon getypt moeten worden, dan gaat dat op het display van een grote smartphone makkelijker.

Toch liever een grotere smartphone? Kijk hier voor alle smartphone tests

Maar een kleine smartphone heeft ook zijn voordelen. Grote smartphones passen vaak niet in je broekzak waardoor ze moeilijk mee te nemen zijn als je geen jas met diepe zaken draagt. Of de grote mobiele telefoon steekt uit je zak, wat erg diefstal gevoelig is.

Samsung Galaxy M01 5,3 inch smartphone

Samsung Galaxy M01 5,3 inch smartphone


Een kleine smartphone past probleemloos in je broekzak.  Een 4,7 inch smartphone (een populaire maat voor een kleine telefoon) is bijvoorbeeld nog geen 12 cm groot. 

Populaire en goede 4,7 inch smartphones zijn de Apple iPhone SE, de iPhone 6s, iPhone 7 en de iPhone 8, de CAT S31, de Samsung Samsung Galaxy Xcover 3 is zelfs maar 4,5 inch groot.
De beste 5,4 inch smartphone is de Apple iPhone Mini, en dan zijn er ook nog kleine smartphones als de Alcatel 1, de Samsung Xcover 4s en de Samsung J3 (5,0 inch), de Huawei P 10 Lite (5,2 inch), de Samsung Galaxy XCover 5 en de Samsung A01  (5,3 inch) en de Huawei Y5P (5,45 inch).

Kortom, keuze genoeg als je een kleine smartphone zoekt.

Voordelen en nadelen kleine smartphone

Een kleine mobiele telefoon heeft zowel voordelen als nadelen. Hier een overzicht:

Voordelen kleine smartphone

  • Een kleine smartphone past makkelijker in je zak of tas.
  • Op een kleiner scherm kun je beter met 1 vinger alles bereiken. 
  • Een kleine telefoon is gemiddeld wat goedkoper dan een grote telefoon.
  • Een klein scherm vraagt minder stroom. Dus doe je langer met dezelfde accu.

Nadelen kleine smartphone

  • Een kleine telefoon heeft een kleiner scherm, dus minder goed zichtbaar.
  • Een kleine smartphone geeft toetsen ook kleiner weer,, dus lastiger typen.
  • Er is minder ruimte voor hardware op een kleine telefoon, daardoor kun je mogelijkheden missen.


Zie ook:
Onderwerp:
Niet iedereen wil een grote mobiele telefoon. Een kleine telefoon kan veel handiger zijn omdat hij makkelijk in je broekzak past. Ook is een kleine smartphone vaak goedkoper dan grotere mobieltjes. Bovenaan vind je de beste kleine smartphone uit de test en andere goede kleine smartphones.

Een reactie posten

0 Reacties