Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste plintboiler

Hier de twee beste plintboilers uit de plintboiler test. De beste plintboiler 5 liter van Daalderop en de grotere beste plintboiler 10 liter van Inventum.

warm water plintboiler keuken

De meest gebruikte keukenboiler is de close in boiler, een kleine boiler die je in een keukenkastje plaatst. Maar wat als je geen keukenkastje beschikbaar hebt? Of je kostbare kastruimte in de keuken niet wil opofferen aan een boiler? Dan is de plintboiler voor jou de beste keukenboiler.


Wat is een plintboiler?

Een plintboiler is de beste keukenboiler als je weinig ruimte hebt in de keuken om een boiler te plaatsen.

De plintboiler (plint boiler) is evenals de close in boiler een kleine boiler die je in de keuken plaatst om daar snel warm water te hebben. Alleen de plintboiler plaats je niet in een keukenkastje, maar (zoals de naam al aangeeft) achter de plint in de keuken. Dat is normaal gesproken een loze ruimte, dus ideaal voor het plaatsen van een boiler.

Maar je kunt een plintboiler ook op andere plekken plaatsen. Een plint boiler is een compacte rechthoekige boiler die je zowel horizontaal als verticaal kunt plaatsen.
Aanbiedingen plintboilers en andere kleine boilers


Hierboven vind je de goede plintboilers en andere boilers voor in de keuken tegen een lage prijs. Waaronder ook de beste plintboilers die we hier onder bespreken.Beste plintboiler 5 liter: Daalderop 5L 1500W

Een plint boiler is een kleine keukenboiler die weinig ruimte vraagt, maar dat betekent ook dat het volume niet al te groot kan zijn. Je kunt daarom kiezen tussen een plintboiler 5 of een plintboiler 10 liter, een echte plintboiler 15 liter zal je niet vinden. Daarvoor heb je een close in boiler nodig.

Itho Daalderop plintboiler 5 liter

Itho Daalderop plintboiler 5 liter


Itho Daalderop maakt de beste plintboiler 5 liter. Met een keuken boiler met die capaciteit moet je bij de afwas zuinig met je warme water zijn, maar deze beste kleine plintboiler levert de hele dag door supersnel warm water. Ideaal om je handen te wassen, wat om te spoelen of voor een schoonmaak klusje. 

Je kunt de plint boiler verticaal of horizontaal plaatsen. Met zijn maten van 55 bij 14 bij 21 centimeter raak je deze boiler heel makkelijk kwijt in de keuken. Achter de plint of op een ander geschikt plekje. 

Deze Daalderop plintboiler is er in de versies Compact en de wat duurdere Compact Easy. Het gemak van die tweede plintboiler zit hem in het feit dat dit een hotfill plintboiler is. Hitfill houdt in dat je de plintboiler ook kan aansluiten op de warm water leiding. Als de keukenboiler het water al (deels) warm binnenkrijgt hoeft deze het water minder te verwarmen wat energie scheelt.

Kijk voor de actuele lage prijs en andere gegevens van beide Itho Daalderop plintboilers bij de bovenstaande plintboiler aanbiedingen.


Beste plintboiler 10 liter: Inventum Modesto 

De Inventum Modesto plint boiler biedt met 10 liter twee keer zoveel warm water als de bovenstaande Daalderop plintboiler. Daarbij is er van deze beste plintboiler 10 liter ook een hot-fill versie beschikbaar zodat je altijd warm water kunt hebben. Een hot fill plintboiler kun je op een warm water leiding aansluiten zodat hij sneller warmt en gedurende het gebruik nieuw warm water aangevoerd krijgt. Zo voorkom je lange wachttijden op warm water en heb je ook onbeperkt warm water.

Inventum plintboiler 10 liter
Inventum plintboiler 10 liter


De Inventum 10 liter plintboiler is met en zonder hotfill te vinden bij de bovenstaande plintboiler aanbiedingen (zonder hot fill is goedkoper). De standaard boiler is een 2000 Watt plintboiler, de hot fill versie, die minder hard hoeft te werken, is 400 Watt. Kies dus als je alleen koud water beschikbaar hebt niet voor de hot fill boiler, want die warmt koud water veel langzamer op.

Natuurlijk is deze 10 liter plintboiler minder klein dan de Daalderop 5 liter. Maar met maten van 46 x 46 x 14 cm is dit ook een heel kleine boiler, en zelfs dunner dan de Daalderop plint boiler.Andere goede plintboilers

We noemden hier de beste plintboiler 5 liter en de beste plintboiler 10 liter. Dit zijn relatief kleine boilers, al zijn ze als keukenboiler voor de gemiddelde gebruiker groot genoeg. Maar er zijn ook grotere plint boilers.

Liever een 15 liter boiler? Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je ook keukenkast boilers van 15 liter en boilers van 20 liter, 30 liter en zelfs 50 liter. 

Ook zijn daar een Nibe plintboiler 5,5 liter en de Inventum Q5 plintboiler 5 liter te vinden, 2 andere goede plintboilers.

Itho Daalderop, Inventum en Nibe noemden we drie goede plintboiler merken. Daarmee hebben we alle bekende fabrikanten die plintboilers maken gehad. De keuze is bij deze boilers niet groot. Dat is jammer want een plintboiler is een goede kleine boiler voor warm water in de keuken zonder dat het kastruimte kost en bovendien kan een plintboiler vaak onzichtbaar worden weggewerkt.


Zie ook:

Onderwerp:
Een plintboiler (plint boiler) is een keukenboiler die je niet in een keukenkastje verstopt of aan de muur hangt maar die je achter de plint van je keuken verbergt. Ook een plintboiler is dus onzichtbaar, maar de boiler neemt geen nuttige ruimte weg. Hier de beste plintboiler van 5 liter en de beste plintboiler van 10 liter uit de test.

Een reactie posten

0 Reacties