Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Kobo e-readers: Voor als je de beste e-reader zoekt

 

Zoek je een echt goede e-reader? Kobo e-readers kopen vaak als beste e-reader of beste koop uit de test als er e-readers getest worden.

Kobo beste e-reader test

Een e-reader (e-book reader) is een geweldige uitvinding voor wie graag leest. Op een goede e-reader is het heel plezierig lezen, en dat is nog maar één van de voordelen van een goede ereader.

Hier kijken we naar de Kobo e-readers die recent goed getest zijn. Het blijkt dat een goede e-reader niet veel geld hoeft te kosten.

In Nederland zijn de Kobo e-readers die meest gekochte en meest gebruikte ebook readers. Een Kobo e-reader heeft dan ook veel voordelen Hieronder gaan we in op deze voordelen en kijken we naar de verschillende Kobo e-readers.

Aanbiedingen Kobo e-readers

Wil je zien wat een Kobo e-reader kost? Of heb je al een bepaalde Kobo e-reader op het oog? Kijk dan hier onder voor aanbiedingen van Kobo e-readers bij de beste en goedkoopste winkels.

Andere goede e-readers


Hieronder kijken we naar de verschillende Kobo e-readers.

Kobo Clara 2E


Kobo is in Nederland het topmerk voor e-readers. In tegenstelling tot de Kindle e-readers van Amazon kun je met een Kobo e-reader boeken die je via Bol.com en online boekwinkels downloadt meteen lezen zonder dat je eerst hoeft te converteren. Bovendien maakt Kobo heel goede e-readers die plezierig in het gebruik zijn, veel mogelijkheden hebben, en ook nog eens heel betaalbaar zijn.

De Kobo Clara 2E geldt momenteel als beste e-reader.

Deze Kobo ebook reader is een heel fijne ereader in het gebruik. En de prijs van circa 150 euro maakt deze beste e-reader uit de test nog interessanter. Kijk bij de bovenstaande Kobo aanbiedingen van deze en andere Kobo e-readers bij de beste en goedkoopste winkels online.

Ondanks zijn kleine formaat (6 inch) en lage prijs is de Kobo Clara 2E een heel serieuze e-reader. Met bijvoorbeeld 16 GB opslag voor je boeken en andere bestanden. Ook digitaal heb je dunne boeken en dikke boeken, maar gemiddeld is 16 GB goed voor zo'n 12.000 e-books. Dan heb je best wat te lezen!

Ook de accu van deze Kobo e-reader is er één van de lange adem. Bij een gemiddeld gebruik hoef je maar eens in de zoveel weken je e-reader op te laden.

Dankzij het ComfortLight techniek wordt je minder blootgesteld aan blauw licht wat rustiger leest en vooral s' avonds een voordeel is omdat het slapeloosheid door dicht licht voorkomt. En overdag in de zon heb je dankzij ComfortLight minder last van weerspiegelingen.


Introductie Kobo Clara e-reader


Verder is de Kobo Clara voorzien van WiFi en Bluetooth en is de Kobo e-rader spatwater bestendig. Zowel een voordeel als een nadeel van deze beste e-reader uit de test is het 6 inch formaat. Dat is nauwelijks groter dan de gemiddelde smartphone. Aan de ene kant zorgt dat ervoor dat je de lichte kleine Kobo e-reader makkelijk meeneemt, aan de andere kant zullen sommige mensen dat formaat aan de kleine kant vinden.

Gelukkig heeft Kobo ook grotere e-readers. 

Andere Kobo e-readers

En dan kijken we nu, zoals beloofd, naar de andere Kobo e-readers.

Kobo Libra

De Kobo Clara 2E is namelijk niet de enige goede Kobo e-reader. Kobo brengt een hele serie ebook readers uit in verschillende formaten en met verschillende specificaties.

De Kobo Libra 2 is een andere populaire goede Kobo e-reader. De Kobo Libra 2 is wat groter dan de Clara (7 inch). Verder heeft deze Kobo e-reader een hoge resolutie (1680 x 1264 pixels) en met 32 GB dubbel zoveel opslagruimte. Al zullen maar weinig gebruikers meer dan 16 GB nodig hebben.


Tip: Bij een Kobo e-reader hoeft je niet al je e-books te kopen. Met een Kobo Plus abonnement kunt je onbeperkt lezen en/ of luisteren. Via dit Kobo abonnement zijn er honderdduizenden e-books en tienduizenden luisterboeken via je e-reader te lenen.


Kobo Nia

De Kobo Nia is evenals de Kobo Clara 2E een kleine (6 inch) e-reader. De prijs ligt lager dan die van de Clara (het scheelt circa 35 euro, zie bovenstaande Kobo aanbiedingen), maar dat merk je natuurlijk wel aan de specificaties.

De Kobo Nia ebook reader beschikt over 8 GB aan ruimte (nog altijd goed voor circa 6.000 e-books) en een lagere schermresolutie. Ook kan deze goedkope Kobo e-reader niet tegen vocht. Dit is een eenvoudige Kobo e-reader voor wie een degelijke e-reader zoekt om digitaal boeken te kunnen lezen maar geen hoge eisen stelt.


Maak kennis met de Kobo Sage e-reader

Kobo Sage

Wil je een e-reader met een groot scherm? De Kobo Sage biedt 8 inch aan leesruimte. Dit is meteen een veel duurdere Kobo e-reader, maar wel een hele goede e-book reader met een hoge schermresolutie (1920 x 1440 pixels), heel veel opslagruimte voor ebooks, luisterboeken en bestanden (32 GB) en een stylus functie die deze e-reader heeft geschikt maakt om als digitaal notitieblok te worden gebruikt.

Kobo Elipsa

Toch is de Kobo Sage niet het topmodel van Kobo. Deze eer gaat naar de Kobo Elipsa. Een geweldenaar onder de e-book readers want het betreft een 10,3 inch e-reader. Dat is serieus groot voor een e-reader!

De Elipsa neem je dus minder makkelijk mee, maar voor wie moeite heeft met kleine letters is deze Kobo e-reader een heel goede ereader. Ondanks het grote formaat zijn de letters nog steeds haarscherp, want de Kobo Elipsa biedt een 1404 x 1872 schermresolutie. 

Ook de opslag in groot (32 GB), maar deze Kobo e-reader is niet waterdicht. Daaruit blijkt wel dat Kobo dit vooral als een e-reader voor thuis ziet.

Bij de Kobo aanbiedingen bovenaan vind je al deze Kobo e-readers tegen interessante prijzen. Je vindt daar ook alle specificaties en mogelijkheden.


Onderwerp:
Hierboven informatie over de Kobo Clara 2E, de beste e-reader uit de test. Ook kijken we naar de beste koop uit deze test en naar andere Kobo e-readers. Met aanbiedingen om een Kobo e-reader goedkoop te kopen.

 

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *