Kobo e-readers: Voor als je de beste e-reader zoekt

Zoek je een echt goede e-reader? Kobo e-readers kopen vaak als beste e-reader of beste koop uit de test als er e-readers getest worden.

Kobo beste e-reader test

Een e-reader (e-book reader) is een geweldige uitvinding voor wie graag leest. Op een goede e-reader is het heel plezierig lezen, en dat is nog maar één van de voordelen van een goede ereader.

Hier kijken we naar de Kobo e-readers die recent goed getest zijn. Het blijkt dat een goede e-reader niet veel geld hoeft te kosten.

In Nederland zijn de Kobo e-readers die meest gekochte en meest gebruikte ebook readers. Een Kobo e-reader heeft dan ook veel voordelen Hieronder gaan we in op deze voordelen en kijken we naar de verschillende Kobo e-readers.


Aanbiedingen Kobo e-readers

Wil je zien wat een Kobo e-reader kost? Of heb je al een bepaalde Kobo e-reader op het oog? Kijk dan hier onder voor aanbiedingen van Kobo e-readers bij de beste en goedkoopste winkels.

Andere goede e-readers


Hieronder kijken we naar de verschillende Kobo e-readers.Kobo Clara 2E


Kobo is in Nederland het topmerk voor e-readers. In tegenstelling tot de Kindle e-readers van Amazon kun je met een Kobo e-reader boeken die je via Bol.com en online boekwinkels downloadt meteen lezen zonder dat je eerst hoeft te converteren. Bovendien maakt Kobo heel goede e-readers die plezierig in het gebruik zijn, veel mogelijkheden hebben, en ook nog eens heel betaalbaar zijn.

De Kobo Clara 2E geldt momenteel als beste e-reader.

Deze Kobo ebook reader is een heel fijne ereader in het gebruik. En de prijs van circa 150 euro maakt deze beste e-reader uit de test nog interessanter. Kijk bij de bovenstaande Kobo aanbiedingen van deze en andere Kobo e-readers bij de beste en goedkoopste winkels online.

Ondanks zijn kleine formaat (6 inch) en lage prijs is de Kobo Clara 2E een heel serieuze e-reader. Met bijvoorbeeld 16 GB opslag voor je boeken en andere bestanden. Ook digitaal heb je dunne boeken en dikke boeken, maar gemiddeld is 16 GB goed voor zo'n 12.000 e-books. Dan heb je best wat te lezen!

Ook de accu van deze Kobo e-reader is er één van de lange adem. Bij een gemiddeld gebruik hoef je maar eens in de zoveel weken je e-reader op te laden.

Dankzij het ComfortLight techniek wordt je minder blootgesteld aan blauw licht wat rustiger leest en vooral s' avonds een voordeel is omdat het slapeloosheid door dicht licht voorkomt. En overdag in de zon heb je dankzij ComfortLight minder last van weerspiegelingen.


Introductie Kobo Clara e-reader


Verder is de Kobo Clara voorzien van WiFi en Bluetooth en is de Kobo e-rader spatwater bestendig. Zowel een voordeel als een nadeel van deze beste e-reader uit de test is het 6 inch formaat. Dat is nauwelijks groter dan de gemiddelde smartphone. Aan de ene kant zorgt dat ervoor dat je de lichte kleine Kobo e-reader makkelijk meeneemt, aan de andere kant zullen sommige mensen dat formaat aan de kleine kant vinden.

Gelukkig heeft Kobo ook grotere e-readers. Andere Kobo e-readers

En dan kijken we nu, zoals beloofd, naar de andere Kobo e-readers.


Kobo Libra

De Kobo Clara 2E is namelijk niet de enige goede Kobo e-reader. Kobo brengt een hele serie ebook readers uit in verschillende formaten en met verschillende specificaties.

De Kobo Libra 2 is een andere populaire goede Kobo e-reader. De Kobo Libra 2 is wat groter dan de Clara (7 inch). Verder heeft deze Kobo e-reader een hoge resolutie (1680 x 1264 pixels) en met 32 GB dubbel zoveel opslagruimte. Al zullen maar weinig gebruikers meer dan 16 GB nodig hebben.


Tip: Bij een Kobo e-reader hoeft je niet al je e-books te kopen. Met een Kobo Plus abonnement kunt je onbeperkt lezen en/ of luisteren. Via dit Kobo abonnement zijn er honderdduizenden e-books en tienduizenden luisterboeken via je e-reader te lenen.

Kobo Nia

De Kobo Nia is evenals de Kobo Clara 2E een kleine (6 inch) e-reader. De prijs ligt lager dan die van de Clara (het scheelt circa 35 euro, zie bovenstaande Kobo aanbiedingen), maar dat merk je natuurlijk wel aan de specificaties.

De Kobo Nia ebook reader beschikt over 8 GB aan ruimte (nog altijd goed voor circa 6.000 e-books) en een lagere schermresolutie. Ook kan deze goedkope Kobo e-reader niet tegen vocht. Dit is een eenvoudige Kobo e-reader voor wie een degelijke e-reader zoekt om digitaal boeken te kunnen lezen maar geen hoge eisen stelt.


Maak kennis met de Kobo Sage e-reader

Kobo Sage

Wil je een e-reader met een groot scherm? De Kobo Sage biedt 8 inch aan leesruimte. Dit is meteen een veel duurdere Kobo e-reader, maar wel een hele goede e-book reader met een hoge schermresolutie (1920 x 1440 pixels), heel veel opslagruimte voor ebooks, luisterboeken en bestanden (32 GB) en een stylus functie die deze e-reader heeft geschikt maakt om als digitaal notitieblok te worden gebruikt.

Kobo Elipsa

Toch is de Kobo Sage niet het topmodel van Kobo. Deze eer gaat naar de Kobo Elipsa. Een geweldenaar onder de e-book readers want het betreft een 10,3 inch e-reader. Dat is serieus groot voor een e-reader!

De Elipsa neem je dus minder makkelijk mee, maar voor wie moeite heeft met kleine letters is deze Kobo e-reader een heel goede ereader. Ondanks het grote formaat zijn de letters nog steeds haarscherp, want de Kobo Elipsa biedt een 1404 x 1872 schermresolutie. 

Ook de opslag in groot (32 GB), maar deze Kobo e-reader is niet waterdicht. Daaruit blijkt wel dat Kobo dit vooral als een e-reader voor thuis ziet.Kobo: De grootste in e-readers en e-books

Kobo is een specialist in e-books, e-readers en andere apparaten om digitaal te lezen. Zoals je hier boven kunt zien maakt Kobo een hele reeks e-book readers met verschillende schermformaten, resoluties (beeldscherpte) en opslagruimtes om boeken en andere media op te slaan. Hierdoor is er zowel voor iemand die dagelijks de e-reader gebruikt als voor mensen die maar af en toe de e-reader in de hand nemen en goedeKobo e-reader te vinden.

Iedere Kobo e-reader maakt gebruik van de digitale inkt technologie (E Ink). Deze techniek plaatst de tekst als een afbeelding op de ebook reader als een soort afdruk. E Ink werkt dus echt als een soort inkt en niet als een monitor waarop de tekst geprojecteerd wordt. Hierdoor gebruikt een Kobo e-reader nauwelijks stroom en is het lezen van een tekst veel minder vermoeiend voor de ogen en hersenen dan bij het lezen van een scherm van bijvoorbeeld een laptop of een sartphone.

Verder hebben Kobo e-readers goede instellingen voor het aanpassen naar het lettertype, de lettergrootte en de verlichting naar je eigen voorkeuren. Zo lees je boeken op een e-rader altijd op de manier die jij het meest plezierig vindt. Heb je moeite met het lezen van kleine letters? Dan kies je gewoon voor een groot en duidelijk lettertype.

Kobo is niet alleen een grote aanbieder van e-readers maar ook voor de bijbehorende e-books. Via Rakuten Kobo kun je digitale boeken kopen, maar de meeste gebruikers kiezen voor het Kobo Plus abonnement waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt e-books kunt lenen en kopen. Dit is een soort Spotify of Netflix maar dan voor boeken. 

Via de de Kobo Rakuten site zijn alle populaire boeken te sownloaden (ook alle Nederlandse e-books). En veel boeken zijn ook via het Kobo+ abonnement te lezen. Overigens gaat het niet alleen om e-books, want veel boeken zijn ook als luisterboek verkrijgbaar en via een Kobo e-reader te beluisteren. Steeds meer Nederlandse boeken en buitenlandse boeken worden als luisterboek uitgebracht. 

Kobo is in 2009 opgericht. Het is een Canadees bedrijf met het hoofdkantoor in Toronto, maar de eigenaar is sinds 2012 het Japanse Rakuten. Dit heeft de positie van zowel Kobo als Rakuten aanmerkelijk versterkt want Kobo is groot in e-readers en Rakuten is groot in e-books. Hierdoor kon het Kobo Plus abonnement tot stand komen en kun je alle mogelijke e-books en luisterboeken via je Kobo e-reader lezen of beluisteren.

Bij de Kobo aanbiedingen bovenaan vind je al deze Kobo e-readers tegen interessante prijzen. Je vindt daar ook alle specificaties en mogelijkheden.


Onderwerp:
Hierboven informatie over de Kobo Clara 2E, de beste e-reader uit de test. Ook kijken we naar de beste koop uit deze test en naar andere Kobo e-readers. Met aanbiedingen om een Kobo e-reader goedkoop te kopen.

 

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik heb heel goede ervaringen met mij Kobo e-reader. Het is een 7 inch Kobo Libra 2. Dat lijkt klein, maar het is groot genoeg om teksten goed te lezen en makkelijk om mee te nemen. Het scherm levert een bijzonder scherp beeld en prettig voor de ogen.Het verversen van het beeld gaat snel en het bedienen via de knopjes is plezierig. Ik heb er inmiddels al tientallen boeken op staan, en dat kunnen er gezien de opslagruimte wel duizenden worden. De prijs is wel wat hoog, maar als je van lezen houdt is zet je je snel over dat nadeel heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maaike Verwoerd3 mei 2024 om 17:42

    Een e-reader is veel fijner als je buiten leest dan een smartphone of een tablet. Je hebt veel minder last van licht en zon en je hebt ook niet het probleem dat de accu in no time leeggezogen wordt. Ik heb geen spijt dat ik (al weer jaren geleden) mijn Kobo e-reader heb gekocht. En hij doet het na al die jaren nog steeds prima.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.