Beste draadloos alarmsysteem woning

Het beste draadloze alarmsysteem voor je woning en aanbiedingen van meer goede alarmsystemen om je huis of kantoor te beschermen tegen inbraak en ander gevaar.

Beste draadloze alarmsysteem woning test

Met een goed draadloos alarmsysteem beveilig je je huis tegen inbraak, en eventueel (vaak na uitbreiding) ook tegen brand en waterschade. Hier kijken we naar het beste draadloze alarmsysteem uit de test en andere goede draadloze alarmsystemen voor je woning.

De beste draadloze alarmsystemen voor een woning

Hieronder vind je de beste draadloze alarmsystemen voor een huis uit de testen een overzicht met aanbiedingen van alle goede alarmsystemen. 


In het tweede overzicht vind je ook aanbiedingen van uitbreidingen op je draadloze alarmsysteem. Meer informatie over de mogelijkheden van deze uitbreidingen vind je hier onder.


Het basis alarmsysteem draadloos

Een draadloos alarmsysteem voor een huis of kantoor kan uit verschillende onderdelen bestaan en een goed draadloos alarmsysteem is ook uit te breiden met tal van extra sensoren om de mogelijkheden uit te breiden.

Een standaard alarmsysteem voor een woning bestaat uit een basisstation, één of meer bewegingssensoren en magneetcontacten die je op ramen en deuren kunt bevestigen.

Meestal maakt ook een sirene deel uit van een standaard alarmsysteem. Ook de mogelijkheid om je op je mobiele telefoon te laten informeren over een alarm is bij moderne draadloze alarmsystemen nagenoeg standaard.

Naast deze standaard mogelijkheden die de meeste goede draadloze alarmsystemen voor thuis bieden zijn er nog tal van opties. Deze vind je hier onder.


Ajax draadloos alarmsysteem woning kantoor

Ajax draadloos alarmsysteem voor woning of kantoor


Wifi alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem werkt meestal via WiFi. Dat heeft als groot voordeel dat je er via WiFi ook allemaal draadloze onderdelen aan kan toevoegen zoals een bewakingscamera. Ook bedien je zo'n WiFi alarmsysteem met een app op je smartphone en kan daarop alarmberichten ontvangen, het alarmsysteem aanzetten en uitschakelen en via de smartphone of computer de beelden van de camera bekijken.

Draadloze IP camera

De IP camera is soms inbegrepen in een alarmsysteem set en soms een uitbreiding op een draadloos alarmsysteem. Aan een goed draadloos alarmsysteem kun je nog extra camera's toevoegen.

Vaak is er namelijk behoefte aan meer dan één bewakingscamera. Bovendien heb je te maken met beveiligingscamera's voor binnen en buiten. Let op, niet iedere IP camera kun je buiten ophangen. Een meegeleverde IP camera is meestal een indoor camera. 

Let er bij de aanschaf van een draadloos alarmsysteem op of je er genoeg camera's draadloos op kunt aansluiten en welke IP camera's (indoor en outdoor) er voor het betreffende draadloze bewakingssysteem beschikbaar zijn.

Bewegingsmelder

De bewegingsmelder is meestal aanwezig in een draadloos alarmsysteem uit de doos. Maar je redt het niet altijd met één bewegingsmelder bij een alarmsysteem voor een woning. Je kan de bewegingsmelder in de woonkamer hangen, maar een insluiper die via de hal naar boven gaat zal niet gedetecteerd worden.

Een goed alarmsysteem is uit te breiden met extra bewegingsmelders zodat je ook in andere kamers een bewegingsmelder kunt plaatsen. Natuurlijk werken deze bewegingssensoren in een draadloos alarmsysteem draadloos.

Magneetcontact

Ook van het magneetcontact heb je er vaak meerdere nodig. Een magneetcontact (ook wel raamcontact of deurcontact genoemd) zorgt er voor dat het alarmsysteem alarm slaat als een raam of deur wordt geopend. Een magneetcontact is een goedkoper onderdeel dan een bewegingsmelder, dus vaak wordt er in een slaapkamer voor een magneetcontact gekozen. 

Bij een goed alarmsysteem kun je een behoorlijk aantal magneetcontacten in je bewakingssysteem opnemen.

Gigaset alarmsysteem met indoor en outdoor camera

Gigaset alarmsysteem met indoor en outdoor camera


Brandmelder en koolmonoxidemelders

Een rookmelder of koolmonoxide melder maakt vrijwel nooit deel uit van een draadloos alarmsysteem dat je compleet aanschaft. Toch is het natuurlijk een grote meerwaarde als je alarmsysteem je ook waarschuwt bij brand of koolmonoxide. 

Stel je hier prijs op? Kijk dan of het alarmsysteem dat je op het oog hebt ook met een rookmelder of koolmonoxidemelder uitgebreid kan worden. Bij een slim alarmsysteem (en dat zijn de meeste moderne draadloze alarmsystemen) kan dat meestal wel. Je dient dan te kiezen voor een rookmelder of koolmonoxidemelder van het zelfde merk of hetzelfde smart home platform


Lekkage melder

Wat voor brand (rook) en koolmonoxide geldt, dat geldt ook voor een watersensor. / waterdetector Een slim alarmsysteem kan ook vaak worden uitgebreid met een sensor die alarm slaat als er vocht wordt waargenomen. Bijvoorbeeld een lekkende wasmachine of een overstromend bad.

Gas detector

Het is een zeldzame uitbreiding, maar sommige draadloze alarmsystemen voor een woning zijn ook uit te breiden met een gas detector die alarm slaat als er propaangas, butaangas of metaangas (aardgas) wordt gemeten.


Lichtalarm

Naast de uitbreidingen op het gebied van sensoren en detectoren zijn er ook uitbreidingen die op extra manieren alarm kunnen slaan. Bijvoorbeeld een lichtalarm. Dit alarm, in de vorm van een knipperende lamp, is handig als lokaal stil alarm of bij dove mensen.

 

Smart home platform

We noemden het slimme alarmsysteem al een paar keer. Veel draadloze alarmsystemen voor een woning, huis of kantoor ondersteunen een smart home platform. Je kunt dan andere slimme apparaten van dit smart home (domotica) platform aan het alarmsysteem toevoegen.

Dat kunnen bovenstaande onderdelen zoals een brandmelder, koolmonoxidemelder of IP camera zijn, maar ook een slimme deurbel, een slimme lamp of een slim slot. Je kan een slim alarmsysteem ook met je stem besturen.

Voorbeelden van smart home platforms die je bij slimme alarmsystemen tegenkomt zijn Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant, Nest, Homey, IFFFT, Tuya Smart, Nesdis, Z-Wave en SmartLife.


Goede alarmsystemen draadloos

Kijk hier boven voor de beste draadloze alarmsystemen voor je woning. Je vindt er onder andere goede draadloze beveiligingssystemen van Eufy, Ring, Netamo, WoonVeilig, Somfy, eTiger, Gigaset, Ajax, Honeywell, Smart Home Beveiliging, Looki, Philips, Elro en veel meer goede merken.

Bij de aanbiedingen van alle alarmsystemen vind je al deze draadloze alarmsystemen goedkoop online.

Zie ook:
Hier vind je het beste draadloze alarmsysteem voor je huis uit de test en aanbiedingen voor meer goede draadloze alarmsystemen voor een woning, winkel of klein kantoor.

Een reactie posten

0 Reacties