Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste mini waterkoker

Een mini waterkoker is een kleine waterkoker met een inhoud van 0,8 liter of minder. Kijk hier voor de beste mini waterkoker uit de test en aanbiedingen van andere kleine waterkokers.

Russell Hobbs mini waterkoker

Een kleine mini waterkoker is goedkoop in aanschaf en gebruik en neemt weinig plek in.

Mini waterkokers kom je tegen in de keuken, op een bureau, op de camping en op alle andere plekken waar je even soep, thee of andere drank wil maken.

De beste mini waterkokers

Kijk hier onder voor de de best geteste mini waterkokers en andere goede kleine waterkokers tegen een lage prijs.


Tefal Mini waterkoker

Tefal Mini waterkoker 0,8 liter


Wat is een mini waterkoker?

De definitie van een mini waterkoker staat niet hard vast. Over het algemeen wordt met een mini waterkoker een kleine waterkoker bedoeld met een inhoud van minder dan een liter. In de meeste gevallen gaat het dan om een waterkoker van 0,8 liter.

Binnen deze mini waterkokers heb je nog de kleine waterkoker (bijv. 0,6 liter), de camping waterkoker (op batterijen) en zelfs de opvouwbare waterkoker (makkelijk meenemen).

Hieronder kijken wij naar al deze kleine waterkokers.

Een waterkoker met een 0,8 liter inhoud mag met recht al mini waterkoker genoemd worden. De gemiddelde waterkoker heeft namelijk een inhoud van 1,7 liter. Dus meer dan het dubbele!

 

Waarom een mini waterkoker?

Een kleine waterkoker heeft als voordeel dat je niet snel onnodig veel water aan de kook brengt. Je kunt de hoeveelheid water makkelijker afpassen en spaart zodoende energie.

Ook is een kleine waterkoker erg handig als bureau waterkoker. Hij neemt immers minder ruimte in. Ook op je aanrecht.

En waarom zou je een grotere (en vaak duurdere) waterkoker aanschaffen als je alleen maar water kookt voor 1 of 2 koppen thee?

0,8 liter is goed voor 5 kopjes of 3 bekers water. Heel mini is zo'n mini waterkoker dus ook niet.

Reis / camping waterkoker Aigostar 0,6 liter

Reis / camping waterkoker Aigostar 0,6 liter

Reis waterkoker

Veel kleine waterkokers worden reis waterkoker of camping waterkoker genoemd. Kenmerkend van deze reis waterkokers is dat ze niet alleen klein en goedkoop zijn, maar dat ze ook gemaakt zijn van een licht materiaal dat niet snel beschadigd. Ook worden er soms bijpassende bekers meegeleverd.

Als de reis waterkoker over een 12 volt aansluiting beschikt kan deze ook in de auto worden gebruikt. Sommige reiswaterkokers zijn zelfs opvouwbaar. 

Accu waterkoker

Wat helaas nauwelijks voorkomt is een draadloze waterkoker op batterij of accu waterkoker. Een waterkoker heeft om een beetje snel te koken namelijk een heel krachtige (dus dure) accu nodig. Een accu die duurder is dan de waterkoker zelf. 

Makita heeft een accu waterkoker (zie bovenstaande aanbiedingen), maar daar betaal je zo'n 180 euro voor.

Een goede kleine waterkoker

De mini waterkoker mag dan klein zijn, dat betekent niet dat een mini waterkoker minder goed is. Ook bij de mini waterkokers vind je waterkokers met instelbare temperatuur, met anti kalk filter, met een dubbele isolatie wand en met een hoog vermogen (soms meer dan 3.000 Watt) om heel snel water te koken. Ook heb je mini waterkokers van glas.

Bij de bovenstaande mini waterkoker aanbiedingen vind je goede kleine waterkokers van o.a. Russell Hobbs, Tefal, Smeg, WMF, Aigostar, Severin, Domo, Philips, Bosch, Inventum en vele andere bekende fabrikanten van goede waterkokers.


Design waterkoker mini Felllow

Design waterkoker klein Felllow


De prijzen van een mini waterkoker of camping waterkoker beginnen rond de 20 euro. Je hebt ze ook van boven de 100 euro, maar dan heb je wel een heel luxe design waterkoker van bijvoorbeeld Fellow, Hario of Brewista te pakken.

Zie ook:

Foto bovenaan: Mini waterkoker Russell Hobbs

Onderwerp:
Hier vind je de beste mini waterkoker uit de test (een kleine waterkoker met maximaal 0,8 liter inhoud) en aanbiedingen van meer goede mini waterkokers.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb een min waterkoker op mijn bureau staan. Deze kleine waterkoker neemt weinig ruimte in en je hebt hem toch bij de hand. Natuurlijk moet je hem wel met water vullen maar de kraan is gelukkig ook dicht bij.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.