Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste no frost vriezer. Ontdooien niet nodig!

Je vriezer hoef je nooit te ontdooien als je kiest voor een no frost vriezer. Hier vind je de beste no frost vriezer uit de test en andere goede no frost vriezers (met aanbiedingen).

Inventum vriezer no frost

Je vriezer ontdooien is heel naar, en vaak omslachtig werk. Vooral als je vriezer vol bevroren etenswaren zit. De no frost vriezer is dan ook een geweldige uitvinding.

Je hebt de no frost vriezer in alle soorten vriezer. Je hebt no frost vrieskasten en no frost vrieskisten. Je kunt kiezen voor een kleine tafelmodel no frost vriezers, maar ook voor een grote no frost vrieskast met wel 5,6 of 7 lades.

De beste no frost vriezers

Hieronder vind je de beste no frost vriezers in diverse klassen. Niet alleen de allerbeste, maar prijzige vriezer (topklasse) maar ook andere beste no frost vriezers.


Bij de aanbiedingen van no frost vriezers vind je nog eens ruim 250 van deze vrieskisten en vrieskasten met al hun informatie en lage, plus goede selectiemogelijkheden om je beste no frost vriezer uit dit grote aanbod te filteren.

Deze beste geteste no frost vriezers vind je in het test overzicht hier boven:
 • Beste topklasse no frost vriezer (de allerbeste vrieskast, voor als de prijs geen rol speelt)
 • Beste middenklasse no frost vriezer (een voor iedereen goed betaalbare vrieskast de beste koop)
 • Beste instap no frost vrieskast (de beste goedkope no frost vriezer).
 • Beste no frost vriezer voor in de schuur (omdat veel van deze vriezers niet goed in een warme of juist koude ruimte functioneren).
 • Beste ruime no frost vrieskast (voor wie veel in te vriezen heeft).
 • Beste smalle vrieskast no frost (hoge smalle vrieskast voor wie weinig ruimte in de keuken heeft).
 • Beste inbouw vriezer no frost (de beste no frost vriezer voor inbouw in een keuken).
 • Beste tafelmodel no frost vriezer (een lage vriezer, voor onder een werkblad of tafel)

Kortom, voor wat voor vriezer je ook zoekt, deze staat in het overzicht met beste no frost vriezers uit de test.

Zoek je de beste koelvriescombinatie no frost? Kijk dan bij de koelvriescombinatie test.

Grote no frost vriezer Siemens (6 lades)

Grote no frost vriezer Siemens (6 lades)

Hoe werkt een no frost vriezer?

Handig zo'n vrieskast of vrieskist die je nooit hoeft te ontdooien, maar hoe werkt een no frost vriezer?

Het is een speciale luchtcirculatie die er voor zorgt dat er geen ijsvorming optreedt in een no frost vriezer. De vriezer zuigt zowel lucht als vocht uit het vriesgedeelte op. Hierdoor vindt de bevriezing plaats in een apart gedeelte van de vrieskast of vrieskist.

Hier wordt het ijs ook weer ontdooit waarna het vocht verdampt. De droge lucht wordt weer terug de vriezer ingeblazen. 

Zodoende krijg je geen ijskristallen en ijslaag in de vriezer en op de bevroren etenswaren. De no frost vriezer blijft mooi schoon van ijs. Je hebt daardoor ook geen last van vastgevroren lades en van etiketten die door al het ijs niet te lezen zijn.

Door het ontbreken van de ijs kristallen blijft bevroren eten in een no frost vriezer ook langer goed en langer lekker.

Heeft een no frost vriezer nadelen?

Het voordeel van een no frost vriezer is wel duidelijk. Maar heeft een no frost vriezer ook nadelen?

Helaas wel, deze moet je aan financiële kant zoeken. Een no frost vriezer is gemiddeld genomen duurder dan een vriezer die je moet ontdooien. Bij aanschaf kan dat vele tientjes schelen.

Ook maakt de no frost vriezer gemiddeld genomen meer geluid. Er zit immers een ventilator in de lucht van het vriesgedeelte naar het ontdooi gedeelte blaast (en omgekeerd). Er zijn ook heel stille frost vriezers, maar daar betaal je meer voor.

Tenslotte kan de droge lucht van een no frost vriezer het eten uitdrogen. Sluit etenswaren dus goed af voor je ze in de vrieskast of vrieskist doet.

Toch liever een vriezer zonder no frost? Kijk dan bij de beste vriezer test voor een vrieskast of vrieskast zonder no frost.

Hoef je een no frost vriezer echt nooit te ontdooien

Bij goed gebruik hoef je een no frost vriezer nooit te ontdooien. Je dient er wel voor te zorgen dat de luchtroosters in het vriesgedeelte vrij blijven (er mag niets direct tegenaan liggen). Ook dien je de achterkant en de zijkanten van de no frost vriezer vrij te houden zodat deze de lucht kan afvoeren.

Ook moet je de deur van een vrieskast na gebruik goed sluiten, want anders kan de no frost vriezer het niet bolwerken. Het wordt ook aanbevolen om de achterkant van de vriezer af en toe te zuigen zodat stof de luchtafvoer niet hindert.


Beko vriezer no frost 3 lades

Beko vriezer no frost 3 lades


Wat is het verschil tussen low frost en no frost?

Een no frost vriezer hoef je nooit te ontdooien. Een gewone vriezer dien je om de twee maanden te ontdooien (6 keer per jaar) een een low frost vriezer ontdooi je 2 keer per jaar.

Een low frost vriezer werkt op een compleet andere manier dan een no frost vriezer. Een low frost vriezer beschikt over leidingen in de wand die er voor zorgen dat het vocht op de wanden veel sneller verdampt. Hierdoor heb je minder vorming van ijs en rijp. Maar helemaal ijsvrij blijft je low frost vriezer niet, waardoor je deze na 6 maanden toch moet ontdooien.

Een low frost vriezer is gemiddeld goedkoper dan een no frost vriezer. Kijk bij de algemene vriezer test voor de beste low frost vriezer.

Wat is een goede no frost vriezer?

De beste no frost vriezers in iedere klasse vind je hier boven in het overzicht van beste no frost vriezers. Zit jou beste no frost vriezer daar niet bij? Bijvoorbeeld omdat de beste geteste no frost vriezer je te duur is? Dan is het goed te weten dat goede no frost vriezers gemaakt worden door Haier, Liebherr, Bosch, LG of Samsung

Voor een goede relatief goedkope no frost vriezer kun je terecht bij Beko, Inventum, Whirlpool, AEG of Veripart, 

Bij de bovenstaande no frost vriezer aanbiedingen vind je al deze goede vriezers met no frost.

Zie ook:
Hier vind je de beste no frost vriezer uit de test in iedere klasse, plus aanbiedingen van alle no frost vrieskisten en vrieskasten bij de beste winkels waar je online een goede no frost vrieskist of goede vno frost rieskast goedkoop kunt kopen.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. No frost is een aanrader als je een nieuwe vriezer koopt. Ik vond het ontdooien van de vriezer een verschrikkelijk werk en bij mijn oude vriezer most dat bijna maandelijks. Het was ook één van mijn overwegingen om een nieuwe vriezer aan te schaffen en natuurlijk koos ik toen ook voor een no frost vriezer. Ik heb deze tot nu toe nooit hoeven te ontdooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft de uitvinder van no frost al een lintje van de koning gehad? Zo niet dan ga ik mij daar hard voor maken. No frost is een geweldige uitvinding!

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.