Beste elektrische vloerverwarming om zelf te leggen

Zelf elektrische vloerverwarming aanleggen gaat heel makkelijk met het Magnum Mat vloerverwarming systeem die je als complete set koopt. Hier de review.

Beste elektrische vloerverwarming Magnum Heating

Door de hoge gasprijs is het aanleggen van elektrische vloerverwarming erg aantrekkelijk geworden. Als hoofdverwarming, maar ook als ondersteuning om de CV minder hard te laten werken. Met elektrische vloerverwarming kun je veel kosten op energie besparen.

We kijken hier naar de Mat elektrische vloerverwarming van Magnum Heating. Volgens velen is dit de beste elektrische vloerverwarming om zelf aan te leggen. Wat houdt deze elektrische vloerverwarming in? Hoe goed is de Magnum Heating Mat vloerverwarming? Lees hier de test en review van Magnum vloerverwarming.


Magnum elektrische vloerverwarming goedkoop kopen

De Magnum Mat elektrische vloerverwarming koop je als set. Deze set bestaat uit een het aantal elektrische matten dat nodig is voor het gewenste aantal vierkante meters (met keuze uit wel 22 vloeroppervlakken), een WiFi thermostaat met vloersensor en een flexibele buis om de vloerthermostaat met de vloersensor te verbinden. De stroomaansluiting moet je zelf nog regelen. Meer is niet nodig.

Kijk hieronder voor aanbiedingen van deze Magnum vloerverwarming sets bij de beste winkels om deze elektrische vloerverwarming goedkoop te kopen.Makkelijk zelf vloerverwarming leggen

De Magnum Mat vloerverwarming laat zich eenvoudig installeren. Dat kan op een bestaande ondervloer. Een elektrische mat is slechts 4 mm dun, en kan zodoende in een lijmlaag (tegels) of egalisatielaag (laminaat, PVC, tapijt of houten vloer) worden opgenomen. De vloerverwarming infrazen is niet nodig!

Hierover kan dan vervolgens de bovenvloer: Een tegelvloer, een laminaatvloer, tapijt, een pvc vloer of een parketvloer of andere houten vloer. Natuurlijk moet de vloer wel voor vloerverwarming geschikt zijn, maar dat is bij (redelijk) moderne huizen geen probleem.

Het aantal vierkante meters voor vloerverwarming berekenen

Een groot voordeel van Magnum Mat elektrische vloerverwarming is dat je het als een totaalpakket kunt kopen en dat je daarbij de keuze hebt uit de vele oppervlak groottes. Elektrische vloerverwarming voor de complete woonkamer, maar ook voor het toilet.

Vloerverwarming leg je meestal niet over de volledige vloeroppervlak. In de badkamer komt onder de douchebak of badkuip geen vloerverwarming, en ook in de woonkamer en andere kamers kun je er voor kiezen delen van de vloer niet van vloerverwarming te voorzien. Het is bijvoorbeeld zonde om onder een kast of dressoir vloerverwarming aan te leggen. Of bijvoorbeeld in de slaapkamer onder het bed. En zo zijn er misschien ook hoekjes waar de vloerverwarming niet nodig is. Hou er wel rekening mee dat je de inrichting misschien later wilt veranderen.

Beste elektrische vloerverwarming zelf leggen Magnum


Het aantal benodigde meters verwarmingsmat voor de elektrische vloerverwarming is daarom vaak lager dan de oppervlak van de kamer die je met de vloerverwarming wilt verwarmen.

Niet overal hoeft vloerverwarming te liggen, maar natuurlijk moet de elektrische verwarming wel voldoende warmte geven  om de hele ruimte te verwarmen tenzij je de vloerverwarming alleen gebruikt als bijverwarming voor warme voeten.

Bij de bovenstaande Magnum elektrische vloerverwarming aanbiedingen kun je van iedere elektrische vloerverwarming set precies zien hoe groot de ruimte is die volledig verwarmd kan worden door de betreffende vierkante meters aan verwarmingsmatten.Het voordeel van vloerverwarming

De warme voeten noemden we al als voordeel van vloerverwarming. Warmte stijgt op en bereikt daardoor bij een radiator of kachel niet de grond. De vloer blijft dan koud terwijl de vloer van elektrische vloerverwarming juist aangenaam warm is.

En warme voeten is een warm lichaam. Mede daardoor voelt vloerverwarming bij een lagere temperatuur warmer en aangenamer aan dan andere verwarming. En dat is natuurlijk weer goed voor het energieverbruik.


Dat energieverbruik kan bovendien extra laag worden gehouden door de thermostaat zo in de stellen dat de minimum temperatuur niet meer dan 5 graden onder de normaal gewenste temperatuur komt te liggen. De vloerverwarming wordt dan sneller en efficiƫnter op temperatuur gebracht.

Ook een voordeel van elektrische vloerverwarming ten opzichte van een centrale verwarming is dat je de vloerverwarming per kamer installeert en kan regelen. Installeer je elektrische vloerverwarming op je werkkamer, en ben je daar de hele dag aan het werk, dan kan in de rest van het huis de verwarming uit blijven.

Een goede isolatie onder de elektrische verwarmingsmatten helpt natuurlijk ook sterk mee om de energiekosten laag te houden.

Test elektrische vloerverwarming Magnum Mat

Installatie elektrische vloerverwarming
En dan het review. De Magnum Mat is inderdaad makkelijk te installeren. Er wordt handleiding ingeleverd die de handelingen stap voor stap uitlegt. Je hoeft de vloerverwarming alleen aan de beginkant op de stroom aan sluiten. Je verbindt de verwarmingsmatten aan elkaar.

Meteen warmte
En de elektrische vloerverwarming doet zijn werk prima. Doordat de elektrische verwarming direct onder de vloer ligt is de warmte vrijwel direct na het inschakelen voelbaar. Dat is erg plezierig als je deze elektrische verwarming in de badkamer gebruikt. Je hoeft de verwarming pas aan te zetten als je gaat douchen.

Warm genoeg bij voldoende capaciteit
Wil je de Magnum Mat verwarming als hoofdverwarming in de badkamer of andere kleine kamer gebruiken? Let er dan wel op of de capaciteit van het aantal voor de elektrische vloerverwarming beschikbare meters groot genoeg is. In een badkamer wordt de vloerverwarming vaak als extra verwarming gebruikt.

We raden altijd aan het aantal vierkante meters vloerverwarming niet te krap te nemen. Je kan de thermostaat altijd wat lager zetten, maar een te lage capaciteit is minder makkelijk op te lossen. 


Wifi themostaat
De Magnum Mat elektrische vloerverwarming is een slimme vloerverwarming. De thermostaat is namelijk een WiFi thermostaat en je kan via een app op je smartphone de verwarming bedienen. Ook als je niet thuis bent. Gebruik van de app is geen must, want je kunt alles ook prima op de thermostaat zelf instellen.

De app is wel handig om bijvoorbeeld vanuit de woonkamer de vloerverwarming in de badkamer of slaapkamer vast aan te zetten. Maar je kunt hier ook een timer voor gebruiken. Deze is namelijk ook op de Magnum thermostaat aanwezig.

Het bediening display van de thermostaat is duidelijk, en kan naar eigen wens worden ingedeeld.

Vloersensor
De Magnum Mat set bevat ook een vloersensor. Deze sensor meet de warmte van de vloer. Door de sensor te gebruiken kun je de vloertemperatuur regelen. De vloersensor is niet perse nodig want je kunt ook de kamertemperatuur (die door de thermostaat gemeten wordt) voor de temperatuurregeling gebruiken. Dat is bij verwarming ook meer gebruikelijk.

Over Magnum Heating

Magnum Heating B.V., de fabrikant van deze elektrische vloerverwarming, is een Nederlandse fabrikant van verwarmingssystemen. 

Voor consumenten maken ze elektrische vloerverwarming, spiegelverwarming en thermostaten, en voor de zakelijke markt maakt Magnum Heating plafondstralers (elektrische plafondverwarming) en verwarming (elektrisch, water en gas) voor bedrijfspanden, fabriekspanden, winkelpanden, parkeergarages (Ziggo Dome), wandelpaden (Burgers Zoo), trappen (Centraal Station Tilburg) en veel meer.

Kijk voor alle informatie, mogelijkheden en prijzen bij de bovenstaande aanbiedingen van de beste winkels om de Magnum Heating Mat elektrische vloerverwarming goedkoop te kopen.

Zie ook:


Onderwerp:
Magnum Heating Mat vloerverwarming is elektrische vloerverwarming die makkelijk is om zelf te installeren. Deze elektrische vloerverwarming koop je goedkoop als set (met het gewenste aantal meters verwarmingsmatten en een thermostaat). Hier een test, review en aanbiedingen van deze elektrische vloerverwarming bij goedkope aanbieders.


Een reactie posten

0 Reacties