Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Apple Airtag (review) beter dan andere tag finders?

Review van de Apple AirTag, de keyfinder van Apple, met aanbiedingen van de Apple AirTag, maar ook van andere sleutelvinders / bluetooth tags.


Apple airtag GPS tracker


De Apple AirTag is één van de meest populaire gadgets op dit moment. De Apple Airtag is een tracker waarmee je spullen kunt terugvinden. Is dat nieuw? Nee, deze trackers (ook wel sleutelvinder genoemd, na hun meest gebruikte toepassing, bestaan al enige tijd). Is de Apple Airtag dan beter dan andere bluetooth trackers? Of is het alleen het Apple label dat de Apple AirTag tot een succes maakt?

Eerst even twee links!


Laten we bij het begin beginnen. Wat is de Apple AirTag?

De Apple AirTag kun je omschrijven als  een klein, rond apparaatje dat je aan je sleutelhanger, koffer, tas, rugzak of iets anders vast kunt maken. Via de Apple Airtag kun je deze tas, sleutelbos of wat dan ook, makkelijk opsporen.

De Apple Airtag maakt daarbij gebruik van bluetooth technologie. Met je Apple apparaat (iPhone, MacBook, iPad enz.) kun je contact maken met de Apple AirTag, en daarmee ook indirect met de tas, sleutels of iets anders dat aan de Apple AirTag is verbonden.


Apple Airtag kaart

Nadeel Apple Airtag

De Apple Airtag heeft een groot nadeel ten opzichte van andere bluetooth taggers / sleutelvinders. De Apple Airtag is merkafhankelijk.. Om een AirTag te gebruiken, heb je een Apple-apparaat zoals een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 14.5 of hoger, of een Mac met macOS Monterey of hoger nodig. 

Dat is geen probleem voor een fanatiek ("ik gebruik alleen Apple") gebruiker, maar wel voor wie een laptop, PC, smartphone of tablet van en andere fabrikant gebruikt. Je bent met de Apple Airtag dan meer beperkt dan met een andere bluetooth tag finder.

Voor de fanatieke Apple gebruiker

Ben je wel een Apple addict die alleen Apple apparatuur gebruikt? Dan is de Apple Airtag een prima sleutelvinder. 

Je kunt de app "Mijn" op je Apple hardware gebruiken om de locatie van de Apple AirTag te vinden en te volgen. Op een kaart kun je precies zien waar de AirTag (en de daaraan gekoppelde spullen) zich bevindt. Je kunt op de AirTag instellen dat deze meldingen stuurt als deze op een bepaalde locatie aankomt of vertrekt, zoals bijvoorbeeld thuis of op kantoor. 

Dit kan handig zijn als je wilt weten wanneer iemand (anders dan jij zelf) op een bepaalde locatie aankomt of deze locatie verlaat. Maar natuurlijk heeft de Apple Airtag de meeste nut als je wilt weten wanneer het voorwerp waaraan je een AirTag hebt bevestigd (tas, sleutelbos, koffer) kwijt raakt. 

Apple Airtag kleuren


Voor de Apple gebruiker heeft de Apple Airtag diverse voordelen ten opzichte van andere tag finders:

De compatibiliteit met Apple apparaten: De AirTag is ontworpen te werken met andere Apple-producten, zoals de iPhone, iPad en iPod touch. Deze Apple compatibiliteit maakt het voor de gebruiker makkelijker om de AirTag te installeren en te gebruiken.

De Apple AirTag gebruikt naast Bluetooth ook Wi-Fi en GPS om de locatie te bepalen. Dit maakt deze tracker heel nauwkeurig. Bovendien kan de Apple AirTag in tegenstelling tot andere GPS trackers gebruikmaken van het "Mijn"-netwerk. 

Dit netwerk vanApple gebruikers is een door gebruikers aangedreven netwerk om een verloren voorwerp te localiseren, Dit netwerk localiseert je Apple apparaat zelfs als het buiten bereik is van een Wi-Fi-netwerk of als er geen mobiel netwerk beschikbaar is.

Een ander voordeel van de Apple AirTag is dat Apple privacy meer serieus neemt dan Chinese concurrenten, De AirTag tag finder communiceert alleen met Apple-apparaten in de nabijheid, en alle locatiegegevens die door de Apple AirTag worden verzonden zijn versleuteld.

Minder belangrijk, maar wel leuk: Je kunt het uiterlijk van je AirTag aanpassen. Er zijn diverse kleuren en afwerkingen waarbij je daarbij kunt kiezen.

Maar er is concurrentie

Hoewel de gebruikers van de Apple AirTag bluetooth finder heel tevreden zijn over de kwaliteit van de Apple Airtag doet deze keyfinder niet voor andere GPS tracker ten onder. Bovendien is de Apple AirTag, zoals alle Apple apparatuur, niet goedkoop.

Ben je geen Apple fanaat? Kies dan bij de bovenstaande GPS tracker voor een andere (goedkopere) tracker. Ben je wel een Apple fanaat, en gebruik je dus allemaal Apple apparaten, dan is de Apple Airtag een goede (maar niet goedkoopste) keuze.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Nadat ik mijn eerste Apple Airtag in gebruik had gemomen heb ik er snel nog een paar bijgekocht. Ik gebruik ze voor mijn iPhone, sleutelbos en tas, maar ook om mijn auto in de parkeergarage terug te vinden. Vroeger was ik hem nogal eens kwijt :-) Iedere Airtag krijgt zijn eigen naam en via de 3D navigatie vind je je spullen terug op de meest gekke plekker waar je ze had achtergelaten. Ik heb alleen maar goede ervaringen met de Apple Airtag.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.