Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste batterij oplader

De beste batterijladers, met de beste batterij oplader voor verschillende oplaadbare batterij soorten en aantallen op te laden batterijen.


Batterij oplader Varta

Varta batterij oplader 8 batterijen (AAA en AA)


Veel op batterij werkende apparaten lijken batterijen te vreten. In een mum van tijd zijn de batterijen leeg. Een goede batterij oplader met oplaadbare batterijen is dan snel terugverdiend.

Hier kijken we naar de beste opladers voor oplaadbare batterijen. Al deze beste batterij opladers hebben een waardering van 5 sterren gekregen.

Oplader batterijen verschillende formaten

Je koopt een batterij oplader meestal met oplaadbare batterijen. Meer op te laden batterijen kun je bij kopen, of je hebt ze al in huis, want de oplaadbare batterijen zijn universeel. Mits ze natuurlijk van dezelfde maat zijn.

AA batterijen

De meest gebruikte maat batterijen. Het zijn de grote penlite batterijen (lengte 50,5 mm). 

AAA batterijen

De kleine penlites (44,5 mm). In elektrische apparaten wordt er normaal gesproken maar van één van de penlite formaten gebruik gemaakt. Je gebruikt dan AA of AAA batterijen. Bij een batterij oplader kun je vaak wel zowel AA batterijen als AAA batterijen opladen. Check dit wel even bij de specificaties voor je een penlite batterij oplader koopt.

Varta batterij oplader universeel

Varta batterij oplader universeel

9V blok en knoopcel batterijen

Soms kunnen er met een batterijlader ook 9V (blok), D-Cel en C-Cel (knoop cel batterij) worden opgeladen. Bij de bovenstaande batterijlader aanbiedingen kun je dit als eis opgeven als je je beste batterij oplader zoekt. De meeste mensen gebruiken echter alleen een batterijoplader voor AA en AAA batterijen.

Batterijen bijgesloten

Nog iets om op te letten: Zoals we al schreven worden er bij een batterijlader vaak oplaadbare batterijen meegeleverd, maar dit is niet altijd het geval.

Aantal op te laden batterijen

Een verschil tussen de verschillende batterij opladers is ook het aantal batterijen dat gelijktijdig opgeladen kan worden. Dat loopt uiteen van slechts 2 batterijen tot wel 10 batterijen.

Hou er wel rekening mee dat het totale aantal soms onderverdeeld is in verschillende formaten. Je hebt bijvoorbeeld een batterij oplader voor 8 batterijen die 4 keer AA en 4 keer AAA kan opladen, maar ook een batterij oplader van 8 batterijen die 8 batterijen van iedere soort kan opladen omdat deze instelbaar is.

batterij oplader 4 batterijen AA of AAA

100% PeakPower batterij oplader 4 batterijen AA of AAA

Handige mogelijkheden en functies

Let als je bij de aanbiedingen je beste batterij oplader kiest ook op de volgende mogelijkheden (indien gewenst).
 • Bescherming tegen overbelasting / automatische uitschakeling als de batterij vol is.
 • LED indicator hoe ver een batterij is opgeladen.
 • Of (eenvoudiger) een LED die aangeeft of de batterij klaar is met opladen.
 • USB aansluiting, zodat de stroom niet alleen uit een stopcontact maar ook uit een powerbank, laptop e.d. of een snoer van een telefoon oplader gehaald kan worden.
 • Ook een batterij oplader met een autolader (voor opladen via stroomaansluiting in de auto) komt voor, maar is zeldzaam.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van batterijopladers vind je alle informatie om via bovenstaande kenmerken je persoonlijk beste batterij oplader te selecteren uit de beste batterijopladers.

Zie ook:
Onderwerp:
De beste batterij opladers. Iedere batterijoplader in bovenstaande lijst met beste batterijladers heeft een waardering van 5 sterren gekregen.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Kijk uit met een batterijlader of ander elektrisch apparaat dat je goedkoop via AliExpress of een andere Chinese of buitenlandse site koopt. Ik las een artikel van de Consumentenbond dat deze ondeugdelijk en zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld kortsluiting of brand veroorzaken. Importeer dus niet zelf een Chinese batterij oplader, dat kan echt gevaarlijke rommel zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kies voor een batterij oplader voor zowel AAA batterijen als AA batterijen want beide soorten komen veel voor. Koop ook goede oplaadbare batterijen die vaak opgeladen kunnen worden en dan veel stroom bieden (en dus geen goedkope troep). Zo bespaar ik heel veel op het kopen van batterijen, want het leek wel of ik vroeger iedere week batterijen moest kopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.