Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste winterbanden test

De beste winterbanden in diverse formaten uit de winterbanden testen van de laatste jaren. O.a. uit de ANWB winterbanden test en de winterband test in België.

Je vindt hier de beste winterbanden in alle veel gebruikte bandenmaten.

Beste winterbanden test

Winterbanden onder je auto hebben natuurlijk alleen echt zin als je kiest voor goede winterbanden. Winterbanden die veilig zijn, op bevroren of natte, maar ook goed presteren op droge wegen, want het is niet altijd koud, nat en glad in de winter. Daarom hier de beste winterbanden in verschillende bandenmaten uit de test.

Ieder jaar worden er winterbanden getest, door bijvoorbeeld de ANWB, ADAC en andere experts, maar het gaat ieder jaar maar om enkele verschillende bandenmaten. Daarom hebben we hier kort de beste winterbanden uit de test van afgelopen jaren verzameld, waaronder ook de beste winterbanden uit de ANWB Winterbanden Test van dit jaar.


Winterbanden goedkoop online kopen

Winterbanden en andere autobanden koop je goedkoop online. Deze kun je vervolgens thuis laten afleveren, maar je kunt ze ook bij een lokale aangesloten dealer laten bezorgen die de autobanden er dan, tegen een meerprijs, voor je op zet. Op die manier kun je veel geld besparen op de aanschaf van je winterbanden of andere autobanden,

Kijk bij de beste winkels om online autobanden te kopen voor de beste en goedkoopste online aanbieders van autobanden, en kijk daar voor alle prijzen en mogelijkheden.

Hieronder kijken we naar de beste winterbanden uit de winterbandentest in verschillende veel voorkomende bandenmaten. Deze tests van winterbanden staan om volgorde van maat, met de kleinste maat winterbanden test eerst.

Kijk hier onder voor de beste winterbanden uit de test in de bandenmaat die je nodig hebt.Beste winterbanden 165/70 R14T

Zowel bij de Belgische winterbanden test als bij  de ANWB  winterbanden test (2015) waren de  Goodyear UltraGrip 9 winterbanden de beste winterbanden in de maat 165/70 R14T.

Bij de banden in dit kleinere formaat is de Goodyear UltraGrip 9 winterband een echte topper. Deze band presteert goed op alle onderdelen. Op wegen met sneeuw en ijs, maar ook op een droog wegdek. Bovendien is de slijtage laag bij deze beste winterbanden uit de winterbandentest.

Het viel de ANWB op dat deze kleine winterbanden goed omgaan met aquaplanning. Dat is belangrijk omdat dit kan optreden door smeltende sneeuw op de weg (na het strooien), De ANWB test ieder jaar winterbanden dus kan de ontwikkeling van deze autobanden goed volgen.

Deze maat band wordt op de meeste stadsauto's gebruikt. De Goodyear UltraGrip 9 leverde van alle banden met deze maat de beste prestaties. De Goodyear winterbanden overtuigde op alle onderdelen. Een goede allrounder en geen winterband was beter op de onderdelen slijtvastheid en rijden op een droog wegdek. Ook op sneeuw en ijs presteert deze Goodyear winterband goed.

Andere winterbanden in deze maat die goed scoorde in de test zijn de Michelin Alpin A4 en de Dunlop SP Winter Response 2.

Je koopt al deze winterbanden goedkoop bij de boven genoemde goedkope online winkels met autobanden.Beste winterbanden 175/65 R 14 T

Ook deze maat banden vinden we onder stadsauto's, maar ook op kleinere middenklassers zoals de Ford Fiesta en de Citroën C3. Vooral onder de wat oudere modellen. De vraag naar winterbanden is in deze maat niet heel erg groot, en dat merkte de ANWB bij de winterbanden test (2018) aan de geringe ontwikkeling die er in deze winterbanden zit.

Maar dat neemt niet weg dat er ook in deze maat goede degelijke winterbanden te koop zijn. De Dunlop Winter Response 2 en de Continental WinterContact TS860 kwamen als beste winterbanden 175/65 R 14 T uit de test, met een goede score op ieder onderdeel. Dit zijn de beste winterbanden in deze maat. Beide scoorde 4 uit 5 sterren en hadden daarmee meer sterren dan de concurrentie.

De Dunlop winterband is een echte allrounder en dat is erg belangrijk, want met een winterband wil je ook op een droge niet gladde weg veilig kunnen rijden. De Dunlop Winter Response 2 presteert goed op droog en nog beter op nat en glad. Op sneeuw zijn de prestaties bijvoorbeeld goed tot zeer goed.

Voor de Continental winterband geldt bijna hetzelfde. Ook dit is een goede allround winterband. Op een nat wegdek en op sneeuw is deze winterband de beste van allemaal. De geluidsproductie is iets hoger dan van de Dunlop, maar beide autobanden ontlopen elkaar niet veel.

Helaas kost kwaliteit (en daarmee ook veiligheid) geld, want beide beste winterbanden uit deze winterbandentest zijn ook de minst goedkope uit de test. Maar online zijn er vaak aanbiedingen met hoge korting. Kijk maar bij de goedkope online aanbieders bovenaan de pagina.Beste 185/65 R15 T winterbanden

De Goodyear UltraGrip 9 kwamen we hier boven al eerder als beste winterband uit de winterbanden test tegen, en ook in de maat 185/65 R15 T is de UltraGrip 9 als beste winterband getest. Zowel bij de ÖAMTC (de Oostenrijkse ANWB) in 2020 als eerder bij "onze" ANWB kwam de Goodyear UltraGrip 9 als beste 185/65 R15 winterband uit de test.

Deze goede Goodyear UltraGrip 9 winterbanden zijn niet de goedkoopste winterbanden (maar ook niet uitzonderlijk duur), maar ze bieden grip onder alle omstandigheden. Of het nu glad, nat of droog is. Vooral op beijzelde wegen is deze winterband erg goed en het zijn duurzame winterbanden want de slijtage is erg laag.

Een eervolle vermelding was er voor een andere 185/65 R15 T winterband, de Michelin Alpin A4.

De Goodyear UltraGrip 9 mag dan de beste 185/65 R15 T winterband zijn, de Michelin Alpin A4 doet er weinig voor onder. Evenals de beste winterband uit de test haalde deze band in de ANWB winterbandentest vier van de vijf sterren. Bij deze banden ligt de kracht echter juist op het droge wegdek, maar ook op gladde ondergronden scoort deze winterband goed.

Ook in de Oostenrijkse test scoorde deze winterbanden het beste op sneeuw en op brandstofverbruik. Ze scoren een Zeer Goed op een nat wegdek en een Goed op een droge weg. Ook op een droog wegdek scoren deze banden daarmee in de top 3 (van de 16 geteste winterbanden).

De tweede plek in de Oostenrijkse test van 185/65 R15 T winterbanden  is er voor de Kleber Krisalp HP3 (de beste winterband op een droge weg), de derde plaats voor de Pirelli Cinturato Winter. Alle drie deze banden scoren 4 van de 5 te halen sterren bij de Oostenrijkse ANWB. De rest van de geteste winterbanden in deze maat scoort 3 sterren of minder.Beste winterbanden 195/65 R15T

Bij de ANWB winterbanden test 2021/ 2022 werden de winterbanden  in de maat 195/65 R15T getest. Daarbij kwam de Goodyear UltraGrip 9+ winterband als beste winterband uit de test.

195/65 R15T is een populaire bandenmaat die je onder andere onder de VW Golf, de Ford Focus. de Toyota Auris, de Peugeot 308, de Citroën C4 Cactus en de Kia C'eed tegenkomt.

Voor deze en soortgelijke auto's is de Goodyear UltraGrip 9+ de beste winterband. Bij de ANWB Winterbanden test 2021 / 2022 scoorde deze winterband goed op alle onderdelen. De Goodyear UltraGrip 9+ winterband rijdt aangenaam en veilig op een droog wegdek. behoort tot de beste winterbanden op een nat wegdek, en scoort Goed tot Zeer Goed op sneeuw en ijs.

Helaas scoren deze winterbanden iets slechter dan gemiddeld op brandstofverbruik en slijtage, maar deze minpunten bleven binnen de marge.

De nummers 2 en 3 van de ANWB winterbanden test 2021/ 2022 in de maat 195/65 R15T waren de Dunlop Winter Response 2 en de Vredestein Wintrac winterband.

Al deze beste winterbanden uit de winterbandentest, en andere goede winterbanden, koop je goedkoop bij de bovenaan genoemde beste goedkope winkels om online winterbanden te kopen.Beste winterbanden 205/55 R16 h

De bandenmaat 205/55 R16 H is een belangrijke bandenmaat. Deze maat kom je op heel veel auto's tegen waaronder de VW Golf, de Audi A3 en A4, de Ford Mondeo en Focus, de Peugeot 2008 en de Mercedes A-klasse. Wat zijn volgens de experts van de ANWB de beste winterbanden in deze maat? Bij de ANWB winterbanden test 2018 / 2019 werd deze maat winterbanden getest.

Die eer van de beste 205/55 R16 winterbanden ging naar drie winterbanden: de Continental WinterContact TS860, de GoodYear UltraGrip 9 en de Dunlop Winter Sport 5. In 2015 was de Continental winterband ook al de winnaar bij de winterbanden test in deze maat.

Deze drie beste winterbanden haalde als enige drie van de zestien geteste winterbanden vier van de vijf te halen sterren. De Dunlop is normaal gesproken de goedkoopste van de drie, maar kijk bij de bovenstaande beste online aanbieders van autobanden voor de actuele laagste prijs.

Tussen de prestaties van de drie beste winterbanden in deze maat is weinig verschil. De Dunlop wint iets door zijn lagere prijs, maar scoort op brandstof verbruik een goed tot zeer goed waar de andere twee een zeer goed scoren. 

Als je één testwinnaar van deze winterbandentest moet aanwijzen is dat de Continental WinterContact TS860 omdat deze iets minder geluid maakt dan de GoodYear en Dunlop winterbanden. Maar de verschillen zijn minimaal.Beste winterbanden 205/65 R16C T

ÖAMTC (de ANWB van Oostenrijk) testte in 2020 de winterbanden in de bandenmaat 205/65 R16C T. Deze bandenmaat wordt veel gebruikt door bestelauto's en deze winterbanden test is dus vooral nuttig voor ondernemers die hun werknemers (en zichzelf) in de winter veilig de weg op willen sturen.

In de maat 205/65 R16C T is de beste winterband van Continental, namelijk de Continental VanContact Winter.

De winterbanden voor bestelauto's scoren in de test wel een stuk minder dan die voor de personenauto's. Slechts drie van de geteste winterbanden in deze maat zijn (met 3 sterren) aanbevelenswaardig. Naast de Continental VanContact zijn dat de Pirelli Carrier Winter en de Michelin Agilis Alpin. De rest van de winterbanden maat 205/65 R16C T scoorde in 2020 slecht tot zeer slecht in deze test van winterbanden voor een bestelauto.Beste winterbanden 215/65 R 16 H

Winter 2017 / 2018 waren bij de ANWB winterbandentest de winterbanden in de maat 215/65 R 16 H aan de beurt. De beste winterbanden in deze maat zijn de Dunlop Winter Sport 5 winterbanden.  Opmerkelijk, deze beste winterband scoorde als enige van de 16 geteste winterbanden een Goed in de genoemde test.

Winterbanden in de maat 215/65 R 16 H worden gebruikt door middenklasse SUV's zoals de VW Tiguan, de Opel Mokka en de Dacia Duster. 

De Dunlop Winter Sport 5 was de duidelijk testwinnaar bij de winterbanden in deze maat. Als enige haalt deze beste winterband vier van de vijf sterren (goed). De andere winterbanden moeten het met 3 sterren doen (voldoende). De Nankang Snow SV-2 scoort zelfs niet meer dan 1 ster (slecht).

Voor een kleinere SUV is de Dunlop Winter Sport 5 duidelijk de beste winterband. Het is een prima allrounder die op geen onderdeel lager dan goed scoort. Alleen op geluid scoren deze winterbanden matig. Maar zowel op een droog, nat, besneeuw en beijzeld wegdek scoorden deze winterbanden in de ANWB winterbandentest 2017 / 2018 een goed. En zowel het brandstofverbruik als de slijtvastheid scoren zelfs goed tot zeer goed.

Geen andere winterband in het formaat 215/65 R 16 H komt daarbij in de buurt. Dit maakt de Dunlop Winter Sport 5 overtuigend tot beste winterband in de bandenmaat 215/65 R 16 H.Beste winterbanden 225/45 R17V

Een jaar eerder waren de Dunlop Winter Sport 5 winterband ook al de beste winterbanden in de ANWB winterbanden test van 225/45 R17V winterbanden. De Dunlop Winter Sport 5 scoorde als enige winterband in die test 4 van de 5 sterren. 

Op een droog en nat wegdek en op een beijzelde weg scoorde deze Dunlop winterband goed. Op sneeuw zelfs goed tot zeer goed. Ook is deze winterband slijtvast en zuinig met brandstof. Kortom een overduidelijke winnaar van deze winterbanden test.Beste winterbanden 225/50 R17V

Bij de ANWB winterbanden test 2021 / 2022 werden de 225/50 R17V winterbanden getest. Dit is de bandenmaat van een grote middenklasser zoals de BMW 3 serie, de Audi A4, de Volvo V60 en de Mercedes C-Klasse.

Van de 18 winterbanden die werden getest scoorde 3 banden een Goed (4 van de 5 sterren). De Michelin Alpin 6, de bovengenoemde Dunlop Wintersport 5 en de GoodYear UltraGrip Performance+. Op alle onderdelen scoren deze drie banden minimaal goed. De Michelin winterband is de beste winterband op het gebied van slijtvastheid, de Dunlop winterband is de beste winterband op sneeuw en de GoodYear winterband is van de drie beste winterbanden uit de test de stilste winterband.

Alle drie deze winterbanden in de maat 225/50 R17V zijn zo goed dat ze de eerste plek delen.Beste winterbanden merken

Zoals je ziet komen een aantal bandenmerken keer op keer terug als het om de beste winterbanden gaat. Vooral Goodyear, Dunlop en Continental winterbanden scoren erg goed in de tests. Ook Michelin winterbanden komen we bij de winterbandentesten hier boven regelmatig tegen,.

Deze vier beste bandenmerken scoren in de winterbanden testen over het algemeen duidelijk beter de overige bandenfabrikanten. 

Kijk voor alle prijzen, specificaties en meer informatie bij de bovenaan genoemde link naar de beste winkels waar je online goedkoop winterbanden en andere autobanden kunt kopen.

Zie ook:

Samenvatting:
Hierboven vind je de beste winterbanden uit de test in de meest populaire maten. Het betreft een verzameling van beste winterbanden tests van de afgelopen jaren, onder andere van de ANWB winterbanden test, maar ook van buitenlandse testen van winterbanden zoals de winterband test in België en de ADAC (de Duitse ANWB). Bij de beste winkels om online winterbanden goedkoop te kopen vind je alle informatie en de actuele laagste prijzen van al deze beste winterbanden en goede winterbanden in andere bandenmaten.

Een reactie posten

0 Reacties