Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste bridge camera (compacte fotocamera met superzoom en veel mogelijkheden)

De beste bridgecamera uit de test en meer goede bridge camera's, met tip, informatie, aanbiedingen en een keuzehulp.

Beste bridgecamera test

Tussen het grote verschil tussen de kleine eenvoudige compactcamera en de zware geavanceerde spiegelreflexcamera slaat de bridge camera een brug. Een bridgecamera is een handzame fotocamera met een vaste lens, maar ook een camera waarmee je ver kunt inzoomen en uitzoomen en die veel meer mogelijkheden en kwaliteit biedt dan een compactcamera.

Niet alleen qua mogelijkheden, maar ook qua prijs ligt de bridge camera tussen de spiegelreflex camera en de compactcamera in. Dit maakt de bridgecamera een heel geschikte camera voor wie de fotocamera makkelijk wil meenemen maar wel goede foto's wil kunnen maken.

Hieronder kijken we naar de beste bridge camera's. 

Beste bridge camera test en andere goede bridge camera's

Beide bridgecamera's, en nog veel meer goede bridge camera's van onder andere Sony, Kodak, Nikon, Panasonic en Canon, zijn te vinden in het onderstaande overzicht aanbiedingen alle bridge camera's. Daar kun je ook alle prijzen, specificaties, reviews en gebruikerservaringen vinden.Canon Powershot bridge camera

Canon Powershot bridge camera


Verschil bridge camera en compactcamera

De bridge camera zou je kunnen omschrijven als een uitgebreidere compactcamera. Evenals een compactcamera heeft een bridge camera een vast lens. Je kunt er dus geen andere lenzen op gebruiken. Maar de bridgecamera is groter dan de gemiddelde compactcamera, waardoor de term compact minder van toepassing is.

Ook zijn de mogelijkheden van de bridge camera veel groter dan die van een compactcamera. Bij de bridgecamera heb je veel meer controle over je foto's. Waar de compactcamera vooral gericht is op een zo'n makkelijk mogelijk gebruik is de bridge camera veel meer een serieuze fotocamera met veel mogelijkheden.

Ook zijn de zoom mogelijkheden van de bridge camera veel groter. Met een goede bridge camera kun je met de standaard lens ver inzoomen. Daarom wordt een bridge camera ook wel superzoom camera genoemd.

Tip: Op Beste Camera Kopen vind je meer informatie over de beste camera's en de aanbiedingen van goedkope aanbieders van alle soorten fotocamera's.

Verschil bridge camera en systeemcamera

Evenals een systeemcamera is een bridge camera een serieuze fotocamera met veel bedieningsmogelijkheden en veel instellingen die je als gebruiker kunt aanpassen zodat je de camera optimaal kunt instellen voor de foto die je wil maken.

Het verschil tussen de bridge camera en de systeemcamera zit hem vooral in de vaste lens van de bridge camera. Waar je bij de systeemcamera de lenzen kunt wisselen moet je het bij de bridgecamera met één lens doen. De lens is dus bij een bridgecamera extra belangrijk. De beste bridge camera beschikt over een goede en veelzijdige lens waarmee je bijvoorbeeld ver kunt inzoomen.

Sony Cybershot bridgecamera

Sony Cybershot bridge cameraVerschil bridge camera en de spiegelreflex camera

Technisch gezien is de bridge camera een heel andere fotocamera dan de spiegelreflex camera. De spiegelreflex camera fotografeert ondersteboven waardoor er een spiegel ingebouwd is om het beeld via de zoeker te zien. Ook heeft de bridge camera geen verwisselbare lens maar wel meer digitale mogelijkheden.

Door het ontbreken van de spiegel is een bridge camera kleiner en lichter dan een spiegelreflex camera en daardoor makkelijker mee te nemen.

De bridgecamera mag dan een meer eenvoudige fotocamera zijn, mogelijkheden van een goede bridge camera zijn heel groot en je kunt er heel mooie foto's mee maken.

Kijk voor alle prijzen, specificaties en gebruikerservaringen bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van goede bridgecamera's. Daar vind je nog meer goede betaalbare bridge camera's. 

Zie ook: Meer testen fotocamera's
Foto bovenaan: Canon bridgecamera


Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste bridge camera uit de test en andere goede bridgecamera's. Een bridge fotocamera is een camera met vaste lens en veel instellingen. Kijk hier voor de beste bridgecamera en voor aanbiedingen van meer goede bridge camera's.

Een reactie posten

0 Reacties