Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Buitenkleed (buitentapijt voor terras of balkon)

Een buitenkleed is een vloerkleed voor buiten. Te gebruiken als terraskleed of balkonkleed. Een goed buitenkleed is zowel decoratief als comfortabel om op te lopen.

Karat buitenkleed balkon

Karat buitenkleed (op balkon)

Op een goed buitenkleed kun je op een aangename manier lopen, zitten en zelfs liggen. Het is een soort tapijt voor buiten, maar dan bestand tegen vuil en water.

Hier kijken we naar de beste buitenkleden en heb ik tips voor je voor bij het kiezen van een goed buitenkleed voor je balkon of terras.

De beste buitenkleden

Het ene buitenkleed is beter van kwaliteit dan een ander buitenkleed. Hieronder heb ik een overzicht voor je met alle beste buitenkleden. Elk beste buitenkleed in dit overzicht heeft een 5 sterren waardering gekregen.


Andere benamingen voor het buitenkleed zij terraskleed, balkonkleed en buitentapijt.


Garden Impressions buitentapijt

Garden Impressions buitentapijt lounge set


Wat is een goed buitenkleed?

Een goed buitenkleed is natuurlijk weerbestendig. Het kleed is goed bestand tegen regen, zonlicht (UV) en vuil. Ook zijn goede buitenkleden slijtvast. Dit alles zorgt er voor dat zo'n kleed lang meegaat en lang mooi blijft. 

Weerbestendig en vuilbestendig

Een goed balkonkleed of terraskleed is dus gemaakt van sterk materiaal. Vaak zijn dat synthetische vezels zoals polyester, polyethyleen of polypropyleen.  Deze synthetische materialen zijn heel goed tegen regen, zon en vuil bestand.

De beste vloerkleden voor buiten zijn dusdanig behandeld dat ze ook heel goed bestand zijn tegen de vorming van schimmel. Schimmels kunnen namelijk lelijke vlekken maken op een kleed.

Northrugs buitenkleed

Northrugs buitenkleed

Comfortabel om te lopen, zitten en liggen

Vooral voor gebruik op een balkon kiest men vaak voor een buitenkleed. Met name als het balkon over een ruwe vloer beschikt, bijvoorbeeld beton, wordt het een stuk aangenamer om met blote voeten op het balkon te lopen. 

Maar bijvoorbeeld ook op een terras of patio kan een buitenkleed comfortabel zijn. Ik heb zelf een buitenkleed op mijn houten vlonder gelegd toen deze begon te slijten en splinteren. Ik loop er nu heerlijk zacht op een kleed.

Maar er zijn meer toepassingen van deze buitentapijten, Zo kom je buitenkleden vaak tegen aan de rand van een zwembad. Het vloerkleed voelt aangenaam aan als je er op je natte blote voeten over heen loopt en het voorkomt dat je uitglijdt en valt.

En zou je toch vallen, dan val je nog zacht ook.

Mooie designs en kleuren

Zoals iedere vloerbedekking is ook een buitenkleed erg smaakgevoelig. Je hebt deze vloerkleden voor buiten dan ook in vele kleuren en designs. Je kunt kiezen voor een buitenkleed in één kleur, bijvoorbeeld gras groen, maar er zijn ook volop vloerkleden te koop met een patronen designs.

De vorm van een vloerkleed voor buiten is meestal rechthoekig en anders meestal vierkant. Ook ronde buitenkleden komen veel voor, maar deze zijn vaak meer decoratief dan functioneel bedoelt. Voor het bekleden van een balkon of terras is een rond buitenkleed minder geschikt.

Volero buitentapijt rond

Volero buitenkleed rond

De gebruikte kleuren voor een buitenkleed zijn heel divers. Het groene buitenkleed (de meest natuurlijke kleur) komt het meest voor, gevolgd door blauw, bruin, zwart en crème. 

Maar als je een andere kleur wil is dat geen enkel probleem, buitenkleden worden in alle kleuren aangeboden. En natuurlijk zijn er veel van deze vloerkleden voor op het terras en balkon die zijn voorzien van patronen in diverse kleuren. Kijk maar in het bovenstaande beste buitenkleed overzicht.

Hoe onderhoud je een buitenkleed?

Het ene buitenkleed is het andere niet, en er zijn kleden van verschillende materialen, maar normaal gesproken kun je een buitenkleed reinigen met water en een mild schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld groene zeep of allesreiniger) en met de tuinslang schoonspuiten. 

Sommige (kleine) buitenkleden kunnen ook in de wasmachine, maar check dat eerst op het label.

Zie ook:
Onderwerp:
Een buitenkleed of buitentapijt is een zachte vloerbedekking voor je terras, balkon of patio. Hier hebben we de beste buitenkleden en geven we tips voor bij het vinden van je persoonlijk beste buitenkleed.


Een reactie posten

2 Reacties

  1. Met een mooi balkonkleed krijgt je balkon ineens een heel andere uiterlijk. De betonnen bak wordt ineens gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een groot buitenkleed op mijn houten veranda vloer gelegd. Die begint erg slecht te worden en te splinteren maar ik heb even nog niet het geld om hem (inlcusief veranda) te vervangen. Een buitenkleed is dan een heel goede en ook heel goedkope tussenoplossing. Het ziet er bovendien goed uit en het loopt lekker zacht, ook op blite voeten. Na de zomer kijk ik verder.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.