Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste buitenkleed (buitentapijt voor terras of balkon)

 

Een buitenkleed is een vloerkleed voor buiten. Te gebruiken als terraskleed of balkonkleed, Een buitenkleed is decoratief en comfortabel.


Karat buitenkleed balkon

Karat buitenkleed (op balkon)

Op een goed buitenkleed is het namelijk comfortabel lopen, zitten en liggen. Hier kijken we naar de beste buitenkleden.

De beste buitenkleden

Het ene buitenkleed is namelijk beter van kwaliteit dan een ander buitenkleed. Hieronder vind je alle beste buitenkleden. Elk beste buitenkleed heeft een 5 sterren waardering gekregen.


Andere benamingen voor het buitenkleed zij terraskleed, balkonkleed en buitentapijt.


Garden Impressions buitentapijt

Garden Impressions buitentapijt lounge set


Wat is een goed buitenkleed?

Een goed buitenkleed is natuurlijk weerbestendig. Het kleed is goed bestand tegen regen, zonlicht en vuil. Ook zijn de beste buitenkleden slijtvast. 

Weerbestendig en vuilbestendig

Een goed balkonkleed of terraskleed is dus gemaakt van sterk materiaal. Vaak zijn dat synthetische vezels zoals polyester, polyethyleen of polypropyleen.  Deze synthetische materialen zijn heel goed tegen regen, zon en vuil bestand.

De beste buitenkleden zijn dusdanig behandeld dat ze ook hele goed bestand zijn tegen de vorming van schimmel. 

Northrugs buitenkleed

Northrugs buitenkleed

Comfortabel om te lopen, zitten en liggen

Vooral voor gebruik op een balkon kiest men vaak voor een buitenkleed. Met name als het balkon over een ruwe vloer beschikt, bijvoorbeeld beton, wordt het een stuk aangenamer om met blote voeten op het balkon te lopen. Maar bijvoorbeeld een terras of patio kan een buitenkleed comfortabel zijn.

Ook kom je buitenkleden vaak tegen aan de rand van een zwembad. Het buitenkleed voelt aangenaam aan als je er over heen loopt en het voorkomt dat je uitglijdt en valt.

Mooie designs en kleuren

Zoals iedere vloerbedekking is ook een buitenkleed erg smaakgevoelig. Je hebt deze buitenkleden dan ook in vele kleuren en designs. Je kunt kiezen voor een buitenkleed in één kleur, bijvoorbeeld gras groen, maar er zijn ook volop buitenkleden te koop met een patronen designs.

De vorm van een buitenkleed is meestal rechthoekig en ander meestal vierkant. Ook ronde buitenkleden komen veel voor, maar deze zijn vaak meer decoratief dan functioneel bedoelt. Voor het bekleden van een balkon of terras is een rond buitenkleed minder geschikt.

Volero buitentapijt rond

Volero buitenkleed rond

De gebruikte kleuren voor een buitenkleed zijn heel divers. Het groene buitenkleed (de meest natuurlijke kleur) komt het meest voor, gevolgd door blauw, bruin, zwart en crème. 

Maar als je een andere kleur wil is dat geen enkel probleem, buitenkleden worden in alle kleuren aangeboden. Kijk maar in het bovenstaande beste buitenkleed overzicht.

Hoe onderhoud je een buitenkleed?

Het ene buitenkleed is het andere niet, maar normaal gesproken kun je een buitenkleed reinigen met water en een mild schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld groene zeep of allesreiniger) en met de tuinslang schoonspuiten. 

Sommige (kleine) buitenkleden kunnen ook in de wasmachine, maar check dat eerst op het label.

Zie ook:
Onderwerp:
Een buitenkleed of buitentapijt is een zachte vloerbedekking voor je terras, balkon of patio. Hier hebben we de beste buitenkleden en geven we tips voor bij het vinden van je persoonlijk beste buitenkleed.


1
replies
  1. Met een mooi balkonkleed krijgt je balkon ineens een heel andere uiterlijk. De betonnen bak wordt ineens gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *