Beste decoupeerzaag test

De beste decoupeerzaag uit de test, andere beste decoupeerzagen en aanbiedingen alle goede decoupeer zagen.

Beste decoupeerzaag Bosch

Een decoupeerzaag (wipzaag) is een zaagmachine die voor veel klussen te gebruiken is. Vooral voor het zagen van ronde vormen (zoals het afronden van hoeken) en precisiewerk is de decoupeerzaag zeer geschikt. Niet voor niets is de decoupeerzaag de meest gebruikte zaagmachine. Maar wat is de beste decoupeerzaag? Kijk hier voor de beste decoupeerzagen.

Dit zijn de beste decoupeerzagen

Hieronder vind je drie overzichten met goede decoupeerzaag machines. In het overzicht met best geteste decoupeerzagen vind je de beste decoupeerzaag in iedere klasse, zoals beste decoupeerzaag voor de klusser, de beste professionele decoupeerzaag, de beste goedkope decoupeerzaag en de beste accu decoupeerzaag voor thuis.

In het overzicht met alle beste decoupeerzagen vind je alle decoupeerzagen die een 5 sterren waardering hebben gekregen.


Zoek je liever zelf je beste decoupeerzaag uit? We hebben ook een overzicht met alle decoupeerzagen (met alle prijzen, specificaties, reviews, ervaringen en andere informatie). In dit laatste overzicht vind je ruim 250 decoupeerzagen!

Zagen met een bochtje

Wat is een decoupeerzaag en wanneer gebruik je een decoupeerzaag?

Een decoupeerzaag is een heel wendbare zaagmachine. Zowel de vorm van de zaagmachine als het fijne zaagje waarover een decoupeerzaag beschikt maken het mogelijk om nauwkeurig in bochten te zagen. 

Zo kun je met een decoupeerzaag heel goed randen mooi en veilig afronden, maar je kunt met deze zaagmachine ook heel goed figuurzagen. Kleine houten voorwerpen zijn prima te maken met een goede decoupeerzaag.

Wil je ergens een rond gat in zagen? Dan is de decoupeerzaag ook de beste zaagmachine. 


Vonroc decoupeerzaag

Goedkope decoupeerzaag Vonroc

Recht zagen met een decoupeerzaag

Maar dat betekent niet dat je voor het zagen van rechte vormen een andere zaagmachine moet kopen. Ook voor het rechte zaagwerk is een decoupeerzaag een goede zaagmachine.  

Om met een decoupeerzaag kaarsrecht te zagen kun je het beste wel een geleider (bijvoorbeeld een stuk hout) naast je werk bevestigen en de voet van de decoupeerzaag daar strak tegenaan houden. Zo zaag je met een decoupeerzaag een kaarsrechte snede in je hout of kunststof.


Parallelgeleider bij Ferm decoupeerzaag

Parallelgeleider bij Ferm decoupeerzaag


Veel goede decoupeerzagen worden met een parallelgeleider geleverd zodat je geen losse geleider nodig hebt.

Een decoupeerzaag is perfect voor nauwkeurige zaagklussen

De decoupeerzaag is vooral een zaagmachine voor fijn werk. Zoals we al schreven, je kunt er zelfs mee figuurzagen. Gedetailleerde klussen zijn dus geen probleem met een decoupeerzaag. Je kunt er alles van hout mee maken, van houten speelgoed tot een nestkastje. 

De beste decoupeerzagen hebben een kantelbare voetplaat zodat je er goed in verstek of in een hoek mee kunt zagen. 

Welke materialen kun je zagen met een decoupeerzaag?

Met een decoupeerzaag kun je veel materialen zagen, dus niet alleen hout. Let er wel op wat voor zaagbladen er bij de decoupeerzaagmachine meegeleverd worden. Voor het zagen van hout gebruik je een HCS zaagblad, voor kunststof en karton een HAS zaagblad en voor metaal een HSS zaagblad.

Lang niet iedere decoupeerzaag kan metaal zagen. Maar in het bovenstaande overzicht met beste decoupeerzagen en de andere decoupeerzaag overzichten kun je aanvinken dat je metaal of aluminium wilt kunnen zagen. Je krijgt dan alleen de beste decoupeerzagen te zien die deze materialen aankunnen.

Voor het zagen van harde materialen als hardhout en metaal adviseren we een decoupeerzaag van minimaal 600 Watt. Ook dit kun je aanvinken in het overzicht met beste decoupeerzagen.


Makita decoupeerzaag accu


Accu decoupeerzaag Makita


Snoerloos zagen met een accu decoupeerzaag

Draadloos zagen is natuurlijk altijd een voordeel. Geen snoer dat in de weg zit als je aan het zagen bent. Bij de lijst met beste decoupeerzagen kun je daarom aanvinken of je een accu decoupeerzaag wil. Hou er wel rekening mee dat accu gereedschap altijd duurder is dan elektrisch gereedschap met snoer.

Let op, veel decoupeerzagen met accu lijken goedkoper dan ze zijn omdat ze standaard zonder accu verkocht worden (alleen de body). Je moet de accu dan nog bijbestellen. 

Heb je al een geschikte accu in huis? Dan is dit nadeel juist een voordeel. Steeds vaker maken fabrikanten universele accu's voor hun accu gereedschap.

Pendelen met de decoupeerzaag

Sommige van de beste decoupeerzagen hebben een pendelmechanisme. Bij een pendelstand kan de zaag niet alleen op en neer bewegen, maar ook van boven naar beneden. 

Hierdoor pakt de zaag beter vast. Dit komt de snelheid ten goede en je kunt dieper zagen. Een pendelmechanisme is vooral handig als je dik materiaal wil kunnen zagen. Zaag je dun materiaal dan kun je de pendelstand beter uitzetten. Deze geeft namelijk minder controle bij nauwkeurig werk en er kunnen splinters ontstaan.

In het overzicht met beste decoupeerzagen kun je aanvinken of je een decoupeerzaag met pendelmechanisme wilt hebben.


Bosch decoupeerzaag met pendel

Bosch decoupeerzaag met pendelmechanisme


Andere selectiemogelijkheden

En zo kun je je persoonlijk beste decoupeerzaag machine op nog meer eigenschappen selecteren. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je stofafzuiging wil. Je kan dan een stofzuigerslang aansluiten op de zaagmachine.

Of geef de functie om lucht te blazen als eis op. Deze luchtblaasfunctie blaast het zaagsel weg op de plek waar je aan het werk bent. erg handig, want zo hou je goed zicht op je werk. Ook een ingebouwde lamp die op je zaagwerk schijnt is handig, vooral bij slecht licht.

Beste decoupeerzaag merken

De beste decoupeerzagen vind je in het overzicht bovenaan. Goede decoupeerzagen / goede wipzagen worden gemaakt door diverse goede gereedschap fabrikanten. Hieronder een aantal van de beste decoupeerzaag merken.

Bosch decoupeerzaag

Bosch is zonder meer één van de beste decoupeerzaag fabrikanten. Ze verkopen diverse decoupeerzagen. Bij Bosch kun je terecht voor een goede professionele decoupeerzaag uit de Bosch Professional serie, maar ook voor een heel goede relatief goedkope decoupeerzaag voor de huis tuin en keuken klusser. De beste koop uit een decoupeerzaag test is vaak een Bosch decoupeerzaag.

Makita decoupeerzaag

Samen met Bosch is Makita de meest grote aanbieder van decoupeerzagen. Makita staat bekend om zijn professionele elektrische gereedschap van hoge kwaliteit en voor een Makita decoupeerzaag is dat niet anders. De prijzen van de goedkoopste Makita decoupeerzagen liggen hoger dan die van bijvoorbeeld een goedkope Bosch decoupeerzaag. Deze laatste kun je al rond de 60 euro kopen. Een Makita decoupeerzaag is een stuk duurder en daarbij niet altijd de beste decoupeerzaag voor een klusser die de decoupeerzaagmachine maar af en toe uit de schuur haalt.

Voor een professional of power klusser is een Makita decoupeerzaag echter een heel goede keuze.


Makita decoupeerzaag

Makita decoupeerzaag

DeWalt decoupeerzaag

Het zijn vooral Makita en Bosch die toonaangevend zijn bij de decoupeerzagen. Maar er zijn natuurlijk meer goede decoupeerzaag fabrikanten. Het Amerikaanse DeWalt is bijvoorbeeld erg in opkomst. Maar ook een DeWalt decoupeerzaag is geen goedkope decoupeerzaag.

Andere fabrikanten die tot de beste decoupeerzaag merken gerekend worden zijn Metabo, Festool. Black & Decker en Hitachi. Kijk bij de bovenstaande beste decoupeerzagen voor meer informatie en prijzen.


Goedkope decoupeerzaag merken

Zoek je een goedkope decoupeerzaag omdat je deze zaagmachine maar af en toe nodig hebt? Goede goedkope decoupeerzagen worden gemaakt door Einhell, Ferm, Worx, Powerplus en Skil. Deze decoupeerzagen zijn god genoeg voor wie de decoupeerzaag maar af en toe voor een klusje in huis gebruikt. 

In het bovenstaande overzicht met alle decoupeerzagen vind je ze allemaal met al hun prijzen, reviews, specificaties en mogelijkheden.

Zoek je een heel goedkope decoupeerzaag? Dan vind je daar ook de decoupeerzagen van bijvoorbeeld Vonroc, Hofftech, Westfalia en Kinzo, maar deze decoupeerzagen zijn wel minder van kwaliteit.
Foto bovenaan: Bosch decoupeerzaag


Onderwerp:
Zoek je de beste decoupeerzaag? Hier vind je de beste decoupeerzagen uit de test (zoals de beste professionele decoupeerzaag, de beste goedkope decoupeerzaag, de beste koop en de beste accu decoupeerzaag), alle goede decoupeerzagen (5 sterren waardering) en een overzicht met alle decoupeerzagen waaruit je makkelijk de voor jou beste decoupeerzaag kunt selecteren. Verder geven we hier veel informatie over het kiezen en goedkoop kopen van je beste decoupeerzaag.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb gekozen voor een goedkope decoupeerzaag van Bosch. Een simpel dingetje maar wel heel goed geschikt voor zaagklusjes zoals iets rond afzagen. Ik wilde daar niet heel veel geld aan uitgeven en deze Bosch decoupeerzaag voldoet prima. Mijn decoupeerzaag heeft geen accu wat veel geld in aanschaf scheelt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.