Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Energie vergelijken: Beste vergelijkingssite gas en stroom

Vergelijk gas en stroom van de energieleveraniers in Nederland en sluit het goedkoopste contract af. Dit is de beste energievergelijker.

Energie (zowel stroom als gas) is erg duur. Dat betekent dat er grote prijsverschillen zijn en dat je maandelijks veel geld kunt besparen door te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Hier de beste sites om de energie aanbiedingen te vergelijken.

Beste energie vergelijken


Op de maandelijkse kosten voor stroom valt veel geld te besparen.Daarom is het erg handig om af en toe de energieprijzen te vergelijken. Met een goede prijsvergelijker voor energieprijzen is dat een paar minuutjes werk. Maar natuurlijk moet dat dan wel een goede en betrouwbare energie prijsvergelijker zijn, want anders heeft het nog weinig zin. 

Maar wat is de beste energie vergelijker voor de goedkoopste energieleverancier en het goedkoopste energiecontract?

Hieronder kijken we naar de twee beste energievergelijkers, met hun kenmerken en hun aanbod.

Independer Energie Vergelijker

De beste energievergelijker is de comtract- en prijsvergelijker van de bekende vergelijkingssite Independer. Deze energievergelijker vergelijkt het actuele aanbod van alle Nederlandse aanbieders van gas en/of stroom.

Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Oxxio, GreenChoice, Nuon en Essent zijn bekende energieleveranciers, maar je hebt ook minder bekende aanbieders van stroom en/of gas zoals Allure Energie, GreenNL, HVC Kringloop Energie, Frank Energie, Vandebron en veel meer. De Independer Energie Vergelijker vergelijkt al deze aanbieders en hun energie contracten met elkaar om je beste en goedkoopste aanbieder voor stroom en / of gas te vinden.

Het vergelijken van energiecontracten gaat, net zoals het vergelijken van verzekeringen, bij Independer erg makkelijk. Je geeft op of je een gas of een stroom aanbieder zoekt (of beide) hoeft alleen de voor het vergelijken relevante gegevens op te geven zoals het huidige verbruik.

Dit verbruik staat op je laatste energienota van de huidige energieleverancier, maar je kan ook een schatting laten maken (Independer werkt daarvoor samen met Milieu Centraal). Maar voor het beste vergelijk is het aan te raden je recente gebruik in te voeren.

De Independer Energie Vergelijker vergelijkt alle beschikbare contracten voor jouw adres. Alle energie aanbieders, en  alle beschikbare contractvormen zoals een variabel contract, een vast jaarcontract,een vast contract voor 2 jaar enz.

In dit overzicht vind je de resultaten, naar keuze, de top 3 op prijs / kwaliteit (de beste aanbieder), op prijs (de goedkoopste aanbieder) of op gebruikerswaardering.

Zo weet je zeker dat je het beste of goedkoopste energiecontract voor gas en / of stroom te pakken hebt. Als je tevreden bent over het aanbod van een energieleverancier kun je je nieuwe contract meteen afsluiten via de overstap service.


Overstappen.nl

Een andere goede vergelijker van energie prijzen is Overstappen.nl. Hoewel deze energie vergelijker niet zo bekend is als de Independer Energie Vergelijker zijn er via deze vergelijking site inmiddels al meer dan een miljoen contracten afgesloten. Overigens zijn dit niet allemaal contracten voor stroom en gas, maar ook voor verzekeringen, providers en leningen.

Met een waardering bij Trustpilot van 9,2 scoort Overstappen.nl bijzonder hoog. Binnen 5 minuten vergelijk je het aanbod van ruim 30 energiebedrijven, met vaak exclusieve kortingen en een laagste prijs garantie. Het doen van een prijsvergelijk energie via Overstappen.nl is dus zeker de moeite waard.

Overstappen.nl is winnaar van de publieksprijs bij de Shopping Awards 2023.

Met deze beste energie vergelijking websites kun je snel en makkelijk de voor jou goedkoopste energie vinden en eventueel een contract afsluiten, vaak met korting. Zo weet je zeker dat je de laagste prijs voor je energie betaalt. 
 

Informatie energie vergelijken

Goedkoopste energieleverancier

Het maakt bij stroom en gas niet uit van welke energieleverancier je de energie betrekt. De stroom en gas die je geleverd krijgt is namelijk altijd precies hetzelfde. Het leveren van gas en stroom is uitsluitend een administratieve aangelegenheid. De daadwerkelijke levering gebeurt door de (onafhankelijke) netbeheerder. Het energiebedrijf regelt alleen de financiƫle kant.

Dat maakt het kiezen van de goedkoopste energieleverancier wel zo makkelijk en veilig. De goedkoopste energieleverancier kun je zien als de beste energieleverancier. Hun product is immer letterlijk het zelfde. Zelfs het verschil tussen groene stroom en grijze stroom is uitsluitend een administratieve en financiƫle zaak. De stroom die uit het stopcontact komt is identiek.

Hierdoor is het vergelijken van energieleveranciers heel eenvoudig. Wat wel een lastige keuze is, is het soort contract dat je kiest.

Vast energiecontract of variabel energiecontract?

Kies je voor een energiecontract voor gas en / of stroom waarvan de prijs regelmatig wordt aangepast (een variabel contract) of zet je de energieprijs voor langere tijd vast? Dat is wel een afweging die je moet maken als je een nieuw contract voor gas en stroom afsluit.

Of een vast energiecontract op dat moment beter is dan een variabel energiecontract kan niemand je met zekerheid vertellen, dus ook een site voor energie vergelijken niet. Er zij wel prognoses over wat de gasprijs en stroomprijs mogelijk gaat doen, maar een onverwachte gebeurtenis kan op elk moment alles op zijn kop zetten. Denk aan een natuurramp, een aanslag of een oorlog, maar ook aan weersomstandigheden en wijzigingen in het beleid van Nederland of in het buitenland. Je weet nooit zeker of de gasprijs, stroomprijs en olieprijs (die ook van invloed is) binnen de tijd van het vaste energiecontract gaat dalen of stijgen.

Een voordeel van een variabel energiecontract is wel dat je makkelijker (zonder boete) kan wisselen van energieleverancier.


Zie ook:
Door te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kun je veel geld besparen op gas en stroom. Maar wat is de beste en goedkoopste energieleverancier? Een energieprijs vergelijker kan je dat vertellen. Hier de beste prijsvergelijkers om energie te vergelijken.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Je energiecontract vergelijken moet je altijd doen als je contract afloopt. Of dat een eenjarig contract, tweejarig contract of variabel contract is hangt helemaal van het moment af, maar als het afloopt doe dan een energievergelijk want je huidige contract is zo goed als nooit het beste energiecontract en de verschillen in prijs zijn enorm. Laat dus een bestaand maar afgelopen contract nooit zomaar doorlopen. Kijk altijd wat je aan energiekosten kunt besparen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.