Beste fietsspiegel kopen

Informatie over de fietsspiegel en een overzicht met aanbiedingen van meer goede fietsspiegels.

Vooral voor ouderen is het niet zo makkelijk om achterom te kijken als ze op de fiets zitten. Een goede fietsspiegel is dan een handige accessoire om veilig te fietsen.

Vooral met de komst van de e-bikes is de verkoop van fietsspiegels flink toegenomen. Op een elektrische fiets worden veel hogere snelheden gehaald en de e-bike zorgt er voor dat ouderen veel makkelijker lange afstanden op de fiets af kunnen leggen.

Maar het zich op de fiets om draaien om achterom te kijken blijft een probleem voor mensen die daar moeite mee hebben. En de hogere snelheden van fietsen op een e-bike helpt daar niet bij. Gelukkig zijn er goede fietsspiegels voor op de e-bike of gewone fiets. De beste van deze fietsspiegels vind je hier onder.

De beste fietsspiegels

Hieronder vind je een overzicht met de beste fietsspiegels (5 sterren). In het overzicht aanbiedingen van alle fietsspiegels vind je nog veel meer van deze spiegels voor op de fiets.


Veilig fietsen met een fietsspiegel

Een fietsspiegel is een fietsaccessoire die voor aanmerkelijk meer veiligheid op de fiets zorgt. Voor als je moeite hebt met achterom kijken op de fiets, maar ook voor als dat probleem niet hebt. Met een fietsspiegel kun je namelijk continue naar achteren kijken. Je weet altijd wat er achter je gebeurt als je op de fiets zit. Auto's die van achterop komen en je niet hoort (bijvoorbeeld elektrische auto's), of wielrenners die je met hoge snelheid naderen, met een spiegel op de fiets zie je het allemaal aankomen.

Een goede fietsspiegel geeft je een breed gezichtsveld die de hele weg achter je in beeld brengt.

Bij een fietsspiegel is het belangrijk dat je hem goed kunt stellen zodat je de spiegel goed kunt richten op het achterop komend verkeer. Bij iedere goede fietsspiegel kun je de hoek en positie aanpassen.

VWP fietsspiegel

VWP fietsspiegel

Fietsspiegel verplicht op de speed pedelec

Bij het fietsen op hoge snelheden is een fietsspiegel extra veilig. Daarom kom deze stuurspiegels vooral op de e-bike tegen. Het is verstandig, maar niet verplicht om op een elektrische fiets een fietsspiegel te installeren. Bij een speed pedelec (een snelle e-bike of fast e-bike) is dat een ander verhaal. Bij een speed pedelec is een fietsspiegel links op het stuur verplicht. 

Bevestigen spiegel op de fiets

Een goede fietsspiegel laat zich makkelijk op de fiets installeren. De stuurspiegel wordt met een klem op iedere gewenste positie op het fietsstuur vastgezet.

De beste fietsspiegel fabrikanten

Bij de bovenstaande beste fietsspiegels en het fietsspiegel aanbieding overzicht vind je de spiegels voor op de fiets van diverse goede fabrikanten. Een aantal van deze fabrikanten willen we hier onder apart benoemen.

Busch & Müller fietsspiegels

Busch & Müller is één van de beste fietsspiegel merken. Busch & Müller is een specialist in fietsverlichting en andere fietsonderdelen waaronder dus ook fietsspiegels. De Duitse merk bestaat al sinds 1925. Busch & Müller staat vooral bekend om hun fietsaccessoires om de fietsveiligheid te vergroten. Daaronder vallen naast fietsverlichting en fietsspiegels ook fietsbellen en reflectoren.


Busch & Muller fietsspiegel

Busch & Muller fietsspiegel

VWP fietsspiegels

Ook VWP behoort tot de beste fietsspiegel fabrikanten. VWP is een Nederlandse fabrikant. VWP staat voor Van Wezel Products. Dit bedrijf maakt accessoires voor fiets en auto, waarbij de VWP fietsspiegels een belangrijke plaats innemen. 

Andere goede fietsspiegel merken

Andere goede fietsspiegel fabrikanten zijn Mirage, MM Brands, Dyken en Tikkens, maar er zijn ook veel merkloze fietsspiegels te koop die prima voldoen. Bij de bovenstaande fietsspiegel aanbiedingen en in het beste fietsspiegel overzicht vind je al deze goede spiegels voor op het stuur van de e-bike. speed pedelec of andere fiets.

Zie ook:Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik heb voor mijn vader een VWP fietsspiegel gekocht omdat deze als beste fietsspiegel uit de test kwam bij de Consumentenbond, ANWB of Fietsersbond (ik weet niet meer welke). De spiegel was makkelijk te monteren en het is inderdaad een goede fietsspiegel. Het beeld is heel scherp en de spiegel geeft een goed zicht naar achteren tijdens het fietsen. Hij is goed te richten en trilt niet onder het fietsen. Ik kan de VWP fietsspiegel aanraden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn vader wil graag blijven fietsen maar heeft problemen met coördinatie. Ik zeg niet dat hij nu ineens veilig fietst met een fietsspiegel, maar het zorgt er in ieder geval voor dat hij niet meer achterom hoeft te kijken tijdens het fietsen. Of nog erger, zonder naar achter te kijken de weg overgaat. Het helpt dus dat ik een fietsspiegel op zijn fiets heeft gemonteerd.

    Het is maar een kleine uitgave en het monteren is een fluitje van een cent, dus ik kan het iedereen aanraden die het lastig vindt om onder het fietsen naar achteren te kijken. Het maakt het fietsen veel veiliger.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.