Beste gewichtsvest (hardlopen of fitness)

Trainen met een gewichtsvest is extra effectief. Hier de beste gewichtsvesten voor hardlopen en fitness.

Tavaro gewichtsvest

Tavaro gewichtsvest 20 kg (max)


Het betreft alle gewichtsvesten met de hoogste waardering. Je vindt hier alle specificaties, mogelijkheden en reviews en kunt elk gewichtsvest goedkoop kopen bij een goedkope aanbieder.

De beste gewichtsvesten


Hieronder vind je alle gewichtsvesten die de beste score hebben gehaald.

Tunturi gewichtsvest 10 kg

Tunturi gewichtsvest 10 kg (4 x zakje met 2,5 kilo zand)

Wat is een gewichtsvest?

Een gewichtsvest is een nauwsluitend vest gevuld met gewichten. Bij een goed gewichtsvest kun je het mee te dragen gewicht heel nauwkeurig bepalen en zodoende afstemmen om je training behoefte.

Een gewichtsvest kan gebruikt worden voor cardio training en voor krachttraining. Je kan het gewichtsvest dragen tijdens oefeningen als pull ups en squats maar het meest wordt een gewichtsvest gebruikt in combinatie met hardlopen.

Gewichtsvest bij hardlopen

Een gewichtsvest bij het hardlopen helpt bij het verbeteren van de balans tijdens het lopen. Ook kun je het gewichtsvest gebruiken om je loopsnelheid te verbeteren. Je moet namelijk meer kracht gebruiken tijdens het lopen met een gewichtsvest. Als je dan zonder vest loopt wordt deze tijdens de training opgebouwde kracht omgezet naar meer snelheid bij het hardlopen.

Ook bij cardio training tijdens het hardlopen werkt het gewichtsvest. De hartslag gaat omhoog en het bloed wordt sneller door het lichaam gepompt. 

Er worden door het extra gewicht tijdens het lopen meer calorie├źn verbrand. De extra verbranding is afhankelijk van de persoon en het meegedragen gewicht maar bij een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Strength and Conditioning Research bleek gemiddeld een extra calorie verbranding van 10% ten opzichte van het lopen zonder gewichtsvest.

Gewichtsvest nadelen

Alles met voordelen heeft ook nadelen. Dat niet anders bij een gewichtsvest. Het nadeel van een gewichtsvest zit hem in de blessure gevoeligheid. Bij hardlopen met een gewichtsvest worden bijvoorbeeld de pezen en gewrichten zwaarder belast. 

Dat betekent dat je moet opletten als er al sprake is van blessuregevoeligheid of klachten bij gewrichten en pezen en bouw het gewicht bij het sporten met een gewichtsvest langzaam op. Begin niet meteen bij 10 kilo maar begin lichter en voeg in de loop van je trainingsprogramma gewicht toe.

Zeuz gewichtsvest met gewichten

Zeuz gewichtsvest met gewichten van verschillende zwaarte


Gewichtsvest voordelen

Maar zoals we hier boven al schreven heeft een gewichtsvest natuurlijk ook zijn voordelen. En bij verantwoord gebruik zijn er veel meer voordelen dan nadelen.

 • Je traint de buikspieren en hierdoor krijg je een betere lichaamshouding, en dat voorkomt weer rugklachten.
 • Je krijgt door het gewicht van het gewichtsvest meer kracht. Oefeningen en inspanningen zonder het vest worden makkelijker.
 • Je verbetert conditie / uithoudingsvermogen. Je longinhoud neemt toe omdat je harder moet werken om hetzelfde resultaat te behalen.
 • Je kan afvallen met een gewichtsvest. Er wordt door de inspanning meer vet verbrand, zelfs als je alleen maar rondloopt met een gewichtsvest aan.
 • Je vergroot de zuurstofopname omdat je hart sneller moet kloppen om de spieren van zuurstof te voorzien. Je moet geen gewichtsvest gebruiken als je hartproblemen hebt.

Gewichtsvest gewicht

Bij de bovenstaande gewichtsvest aanbiedingen vind je gewichtsvesten van bijvoorbeeld 5 kilo, gewichtsvest 10 kg, een gewichtsvest 20 kg of een gewichtsvest 30 kg. Dit is meestal een maximum gewicht. Bij het gewichtsvest worden meerdere gewichten meegeleverd  Dat kunnen bijvoorbeeld bij een gewichtsvest van 20 kg 20 gewichtjes van een kilo zijn, maar ook 4 gewichten van 5 kilo of 1 gewicht van 10 kg, 1 gewicht van 5 kg en 5 gewichten van en kilo.

In principes zijn alle combinaties van gewichten mogelijk die tot het maximum gewicht leiden. Maar met veel lage gewichten kun je het gewicht van je gewichtsvest veel nauwkeuriger instellen. Dat is dus iets om op te letten als je je beste gewichtsvest zoekt.

Uit het bovenstaande overzicht met aanbiedingen van beste gewichtsvesten kun je makkelijk jouw persoonlijk beste gewichtsvest selecteren door de gewenste kenmerken van jouw gewenste gewichtsvest aan te vinken.

Goede gewichtsvesten worden gemaakt door bekende fitness merken als Tunturi, Domyos, Kraken, Muscle Power, Tavaro en Virtufit, maar ook door minder bekende fabrikanten van deze vesten met gewichten. Bij de gewichtsvest aanbiedingen vind je ze allemaal.

Zie ook:


Een reactie posten

2 Reacties

 1. Het kopen van een gewichtsvest is best een uitgave. Koop dus meteen wat goeds. Ik maakte de fout eerst een goedkoop gewichtsvest van mindere kwaliteit te kopen. Maar op een gegeven moment koop je dan toch een betere dus ben je uiteindelijk goedkoper uit door meteen voor een echt goed gewichtsverst te gaan. Ik gebruik nu baar alle tevredenheid een Kraken gewichtsvest met 4 gewichten (5, 10, 15 en 20 kg)m dus je kan heel ver gaan in gewicht maar het gewicht ook beperkt houden.

  Het gewichtvest blijft heel goed op zijn plek zitten. Bij lopen en oefeningen en zelfs bij een handstand.De kwaliteit van het gewichtsvest is ook goed, met sterke nylon en sterk klittenband. Het gewicht is goed te verdelen en het vest is goed te verstellen. Ik ben er heel tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel mogelijkheden om met het gewicht te varieeren is erg belangrijk als je een gewichtsvest koopt, maar let ook op een goede gewichtsverdeling. Verder is het vooral bij een hoog gewicht belangrijk dat de schouderbanden gevoerd zijn.

  Nylon en polyester zijn materialen die duurzaam zijn maar ook goed ademen. Dat laatste is ook belangrijk bij een gewichtsvest op transpiratie te voorkomen. Verder is het natuurlijk belangrijk dat het vest je niet hindert bij de bewegingen van je oefeningen.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.