Beste halterbank test (en andere goede halterbanken)

Thuis gewicht heffen met een goede halterbank? Hier de beste halterbank uit de test en aanbiedingen van meer goede halterbanken.

Tunturi halterbank verstelbaar en multifunctioneel

Een halterbank is een fitnessbank waaraan je gewichten kunt bevestigen, De halterbank onderscheidt zich van andere fitnessbanken door twee haltersteunen bij het hoofdeinde. Op deze steunen kun je een halterstang met gewichten plaatsen.

De halterbank wordt ook wel drukbank of (beetje dubbelop) bankdrukbank genoemd. 


Beste halterbank uit de test

Hieronder vind je de beste halterbanken. Deze hebben allemaal een 5 sterren waardering gekregen.
 Aanbiedingen alle halterbanken

In het overzicht met aanbiedingen met alle halterbanken kun je zelf een keuze maken uit circa 500 halterbanken, van heel eenvoudig tot heel professioneel.


Je kunt binnen deze 500 halterbanken heel gericht zoeken naar je beste halterbank door je wensen en eisen aan te vinken. Je vindt hier goede halterbanken van topmerken als Gorilla Sports, Tunturi, Physionics, Hammer, Virtufit en Focus Fitness.Wat is bankdrukken?

Een halterbank is ontwikkelt om liggend op de bank te bankdrukken met gewichten. Je kan daarbij zelf bepalen hoeveel gewicht je wilt drukken via de gewichten die je aan de halterstang bevestigt.

Met goede moderne halterbanken kun je veel meer dan alleen liften van gewichten. Het zijn vaak allround fitnessbanken die voorzien zijn van haltersteunen om te kunnen bankdrukken.

Bankdrukken is een buikspier oefening die je al liggend uitvoert. Terwijl je ligt hef je de halterstang met gewichten herhaaldelijk boven je borst. Bij een eenvoudige (vlakke) halterbank kun je alleen deze fitness oefening uitvoeren. Maar zoals we al schreven, met een moderne halterbank kan vaak meer.Verstelbare halterbank

Om meer oefeningen mogelijk te maken moet de halterbank verstelbaar zijn. De halterbank kan dan in de vlakke stand gebuikt worden maar ook in een schuine positie, zowel schuin omhoog als schuin omlaag.

De verstelbare halterbank is dan dus eigenlijk een fitnessbank, maar dan een verstelbare fitnessbank met haltersteunen. Met deze verstelbare halterbank kun je ook oefeningen doen die niets met bankdrukken te maken hebben, en waarbij je de halter ook niet gebruikt.

Deze verstelbare halterbanken heb je met verschillende mogelijkheden. De meest veelzijdige halterbanken worden multifunctionele halterbank genoemd. 

Deze multifunctionele halterbanken kun je in alle hoeken verstellen, zowel horizontaal als verticaal (incline en decline) en soms worden ze geleverd, of kun je ze uitbreiden, met accessoires voor extra oefeningen. Bijvoorbeeld aan armcurl voor het trainen van borstspieren en armspieren, of een beencurl voor het trainen van de beenspieren.


Oefeningen op een multifunctionele halterbank Tunturi

Oefeningen op een multifunctionele halterbank TunturiBeste halterbank kiezen? Let hier op!


In het bovenstaande overzicht met aanbiedingen van alle halterbanken kun je zelf je beste halterbank kiezen. Let hierbij op de volgende kenmerken.

Maximaal belastbaar gewicht

Een professionele halterbank in de sportschool kun je vaak met meer dan 600 kilo belasten. Een halterbank voor thuis haalt dat lang niet. 

In het halterbank overzicht boven kun je aanvinken hoeveel gewicht je halterbank moet kunnen dragen. De meeste halterbanken voor thuis vallen in de categorie 100-150 kilo, 150-200 kilo en 200-250 kilo. 

Halterbank die minder dan 100 kilo kunnen dragen raden we af. Ruim 150 kilo is goed genoeg.

Halterbank met gewichten

Je kunt halterbanken met gewichten en zonder gewichten kopen. Vooral prijsvergelijk maakt dat uit, want zonder gewichten is een halterbank gemiddeld genomen natuurlijk goedkoper.

Inklapbare halterbank

Heb je een speciale fitnessruimte in huis? Dan laat je de halterbank na gebruik waarschijnlijk gewoon staan. Doe je de oefeningen in de slaapkamer, dan is het handig als je de drukbank na gebruik compact kunt inklappen. Ook op deze mogelijkheid kun je je beste halterbank hierboven selecteren.

Verstelbare zitting

Niet iedereen heeft een gemiddelde lichaamslengte. En verstelbare lengte is vooral bij kleine of grote mannen en vrouwen handig. Je past de zitting dan naar je eigen lengte aan zodat je op een meer comfortabele manier je training kunt uitvoeren.

Verstelbare rugleuning

Een multifunctionele halterbank, die je ook als fitnessbank kunt gebruiken, heeft een verstelbare rugleuning zodat je zowel plat (bankliften) als zittend oefeningen kunt uitvoeren.


Eenvoudige halterbank Gorilla Sports

Eenvoudige halterbank Gorilla SportsBeste halterbank fabrikanten

Tunturi is een fabrikant van heel goede fitnessbanken en halterbanken voor thuis. Maar goede halterbanen worden ook gemaakt door andere merken. Hier een beschrijving van een paar van de beste halterbank merken.

Gorilla Sports halterbank

Gorilla Sports is een Duitse fabrikant van fitnessmachines en adere fitness artikelen, Gorilla Sports is één van de beste merken voor halterbanken en andere krachtsport benodigdheden. Gorilla Sports heeft een groot en breed assortiment fitnessbanken, zowel vlakke fitnessbanken als verstalbare fitnessbanken. Gorilla Sport maakt halterbanken van goede kwaliteit die relatief goedkoop geprijsd zijn.

Focus Fitness halterbank

Het Nederlandse Focus Fitness maakt onder andere de Force halterbanken. Deze zijn er goedkoop en eenvoudig, maar ook meer uitgebreid.

Tunturi halterbank

Tunturi noemden we hier boven al even. Ook Tunturi maakt goede relatief goedkope halterbanken. Van eevoudig tot uitbreide verstelbare halterbanken. Tunturi is een fitness merk uit Finland dat de grootste fitness apparaat voor thuisgebruik is.

Hammer halterbank

Hammer is een fabrikant van fitness artikelen die onder andere halterbanken maakt. Ze hebben aantrekkelijk geprijsde uitgebreide halterbanken die je kunt verstellen.

Meer halterbank merken

Ook Virtufit, Christopeit, Kettler en veel andere fabrikante maken halterbanken. Bij de halterbank aanbiedingen bovenaan vind je ze allemaal tegen een aantrekkelijke prijs.


Zie ook:
Foto bovenaan: Tunturi halterbank verstelbaar en multifunctioneel

Onderwerp:
Een halterbank (drukbank, bankdruk bank) is een fitnessbank mer steunen waarop jet een halter kunt plaatsen. Zodoende kun je op een halterbank liggend bankdrukken. Op een multifunctionele halterbank kun je daarnaast ook nog andere oefeningen uitvoeren omdat dit een verstelbare halterbank is.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een LifeGoods halterbank is een goedkope halterbank maar voor fitness thuis is dit een best goede halterbank. De fitnessbank is goed in te vouwen en op te bergen. Deze halterbank is stevig en degelijk zonder lomp te zijn. Ook het instellen gaat makkelijk. De prijs kwaliteit verhouding van deze fitnessbank is geweldig! Als ik de consumentenbond was zou ik hem tot beste koop uitroepen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.