Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Kan je met een hogedrukreiniger met warm water schoonmaken?

 

Of je een hogedrukreiniger voor warm water geschikt is hangt van de hogedrukreiniger af. Hier alle informatie.


Of je met een hogedrukreiniger met warm water kunt reinigen hangt van de hogedrukreiniger af. Lang niet alle hogedrukreinigers zijn namelijk tegen warm water bestand. Een groot deel van de hogedruk reinigers, vooral de goedkope hogedrukreinigers, zijn alleen geschikt voor koud water. Met de beste hogedrukreinigers kun je zowel met koud water als warm water schoonmaken.

Veel betere schoonmaak resultaten met warm water

Met warm water reinigen is ook bij een hogedrukreiniger veel effectiever dan koud water. Warm water is veel beter voor het reinigen van vet en olie, maar ook tegen ander klevend vuil. En ook ander vuil kan met warm water makkelijker en sneller worden verwijderd. Volgens Kärcher haal je ook op dat punt al een snelheidswinst van 35%.

Waarom is niet iedere hogedrukreiniger voor warm water geschikt?

Lang niet alle hogedrukreinigers zijn tegen warm water bestand. Voor warm water zijn namelijk betere pompen en afdichtingen nodig dan voor koud water. Dat maakt een warmwater hogedrukreiniger duurder. Daarom zijn vooral de goedkope hogedrukreinigers niet warmwaterbestendig. Een hogedrukreiniger voor warm water heeft overigens geen problemen met koud water. Dat is altijd goed.

Wil je met je hogedrukreiniger met warm water schoonmaken? Kijk dan in de handleiding of dat mag. En als je een nieuwe hogedrukreiniger zoekt, kijk dan bij de hogedrukreiniger tips voor hogedrukreinigers geschikt voor warm water. 

0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *