Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste kantenfrees en beste koop uit de test

Met een kantenfrees kun perfecte randen frezen. We kijken hier naar de beste kantenfrees uit de test, maar ook naar de beste multifrees uit de test (een kantenfrees en bovenfrees in één).

Makita multifrees als kantenfrees


Beste kantenfrees en beste multifrees


Als beste kantenfrees hebben we een Makita multifrees aangewezen. Een multifrees is een kantenfrees en bovenfrees in één apparaat. De mogelijkheden zijn daardoor veel groter. We bevelen deze multifrees dan ook als beste kantenfrees aan.

Heb je al een goede bovenfrees? Dan kun je geld besparen door te kiezen voor de beste koop, een Makita frees die alleen als kantenfrees gebruikt kan worden.

Hieronder gaan we in over de verschillen tussen de kantenfrees en de bovenfrees, en de mogelijkheden van een bovenfrees. 

Waarvoor gebruik je een kantenfrees?

De naam zegt het al. Een kantenfrees gebruik je vooral voor het mooi afwerken van kanten en kantjes. Met freesbitjes kun je heel mooie sierranden maken. Dit doe je bijvoorbeeld als je zelf meubels maakt.

Je kunt groeven frezen maar randen kun je met een kantenfrees ook heel mooi glad maken. En je kunt met een kantenfrees mooi ronde en bolle vormen maken.

Een kantenfrees is dus een frees machine met een vrij specifiek doel.

Makita kantenfrees

Makita kantenfrees


Verschil kantenfrees en bovenfrees

Daarom wordt voor het frezen van kanten ook vaak de bovenfrees gebruikt. Een bovenfrees is een meer allround frees machine. Je kan met een bovenfrees ook kanten frezen maar dat gaat minder makkelijk en de mogelijkheden zijn minder.

Zo mist de bovenfrees bijvoorbeeld de freesvoet waarover de kantenfrees wel beschikt. Met de freesvoet va een kantenfrees bepaal je hoeveel er weg gefreesd moet worden. Deze voet stel je met wielen en schroeven in, waarna je heel precies kunt frezen. Dit is een groot verschil tussen de kantenfrees en bovenfrees.

Multifrees: Kantenfrees en bovenfrees in één

Je hebt ook kantenfrezen waarbij  de de freesvoet kan afnemen en vervangen door een opzetstuk die van de frees een bovenfrees maakt. Zo'n gecombineerde kantenfrees / bovenfrees wordt multifrees genoemd. 

Bovenaan vind je ook de beste multifrees uit de test. Met deze freesmachine kun zowel kanten en randen mooi maken als gleuven.


Makita multifrees (beste kantenfrees test)

Makita multifrees (beste kantenfrees test)


Wat zijn goede kantenfrezen?

De beste kantenfrees en multifrees uit de test kunt je hier boven vinden. Beide elekrische frezen zijn van Makita. Andere goede fabrikanten van kantenfrezen zijn Makita, DeWalt. Bosch en Metabo.

Zie ook:
Foto boven: Makita multifrees als kantenfrees


Onderwerp:
Als beste kantenfrees is een Makita multifrees getest, Met een multifrees kun je veel meer dan alleen randen frezen. Toch liever alleen een kantenfrees? Dan is de Makita kantenfrees de beste kantenfrees. Deze is veel goedkoper en daarmee de beste koop uit de test.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Kaboutertje Klus9 februari 2024 om 15:01

    Alleen een kantenfrees is gereedschap dat je niet vaak zal gebruiken. Ik betaal dan liever wat meer voor een multifrees, een kantenfrees en bovenfrees in 1. Voor zo'n freesmachine betaal je meer maar je kan ook meer. Makita is inderdaad het beste freesmachine merk voor de klusser. Heel goed en toch redelijk betaalbaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.