Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste matrasbeschermer (waterdichte beschermhoes matras)

Er zijn verschillende vormen matrasbeschermers. Hier kijken we naar de meest beschermende matrasbeschermer, de waterdichte matras beschermhoes. Dit is de beste matrasbeschermer tegen vocht en vuil.

Beste waterdichte matrasbeschermhoes

Hieronder vind je een overzicht van alle waterdichte matrasbescherming die de maximale waardering van 5 sterren hebben gehad.

 
Het betreft een groot aantal waterdichte matrasbeschermers waaruit je makkelijk de voor jou beste matrasbeschermer kunt kiezen. Dat is wel nodig want er zijn veel goede waterdichte matras beschermhoezen. Matrasbeschermhoezen van verschillende maten, voor matrassen van verschillende diktes, voor verschillende soorten matrassen en met verschillende kenmerken.

In het bovenstaande overzicht met beste waterdichte matras beschermhoezen kun je al je voorkeuren aanvinken zodat alleen de beste matrasbescherming over blijft.


Matrasbescherming waterdicht matrashoes Unificato

Waterdichte matrasbeschermer Unificato

Wat doet een goede matrasbeschermer?

De beste matrasbeschermer is dus de matrasbeschermhoes. Deze matrasbescherming heb je waterdicht en waterdoorlatend. Wij beperken ons hierbij tot de matrasbescherming die je matras ook volledig tegen vocht beschermt.

Deze matras beschermhoes is een waterdichte hoes die er voor zorgt dat er geen vocht (bijvoorbeeld door transpiratie of urineverlies) of vuil (zoals huidschilfers) in het matras kan komen. Met zo'n matrasbeschermer hou je je matras veel langer schoon en goed. Ook zorgt een waterdichte matrasbeschermhoes er voor dat huisstofmijt zich niet in het matras kan nestelen.

Verwar een matras beschermhoes niet met een hoeslaken dat je om het matras spant. Een hoeslaken is gemaakt van katoen of een andere stof die vocht gewoon doorlaat. 

Ook sluit een matras beschermhoes het matras volledig van buitenwereld af. Je sluit de matras beschermhoes bijvoorbeeld met een ritssluiting hermetisch af.

Een goede matras beschermhoes is de beste matrasbeschermer voor mensen met een allergie aan de luchtwegen zoals allergie voor huisstofmijt en het is een zeer goede matrasbeschermer tegen bedwantsen en tegen gemorste drankje op bed. Een ook bij bedplassen en incontinentie is een matras beschermhoes de beste matrasbeschermer.

Helaas, een nadeel heeft een waterdichte matrasbeschermer ook. Een matrasbeschermer die geen transpiratievocht doorlaat... die laat geen transpiratievocht door. Dat maakt een waterdichte matrasbescherming minder geschikt voor mensen die veel transpireren, en hoe dan ook zal het onderlaken vaker verschoond moeten worden als het matras eronder geen vocht opneemt, want anders heeft de matrasbeschermhoes een tegengesteld effect.

Zoek je beste matrasbeschermer

Om de beste matrasbeschermhoes te selecteren uit het grote aanbod dat je in het overzicht bovenaan vindt hebben we hier wat tips:

 • Heb je last van een luchtweg allergie zoals een huisstofmijt allergie? Selecteer dan anti-allergie bij de opties. De meeste waterdichte matrasbeschermers zijn goed voor allergie patiënten, maar lang niet allemaal. Dus selecteer dan deze optie.
   
 • Als je de matrasbescherming wast scheelt het veel tijd als de matras beschermhoes in de droger kan. Dan kan hij 's avonds meer op bed. Selecteer dan geschikt voor de droger bij de opties.
   
 • Een matrasbeschermer voor een dun boxspring topmatras is natuurlijk een andere beschermhoes dan de hoes van een normaal dik matras. Je kunt aangeven voor welk matras de matrasbeschermer geschikt moet zijn. Ook het opgeven van de matrasdikte is mogelijk.
   
 • Vanzelfsprekend kun je ook de maten van je matras opgeven om de juiste matrasbeschermer te vinden. Deze zijn er voor een éénpersoonsbed, tweepersoonsbed, twijfelaar en kinderbed in alle gangbare maten.

Kijk voor de beste matras beschermhoezen (5 sterren) in het bovenstaand overzicht met beste waterdichte matrasbeschermhoezen.

Zie ook:
De beste matrasbeschermer om je matras schoon en droog te houden is een waterdichte matrasbeschermhoes. Boven vind je de beste van deze waterdichte matras beschermhoezen en kun je een goede waterdichte matrasbeschermer goedkoop kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Een matrashoes is voor mij de beste matrasbeschermer. Ik ben er heel blij mee. Ik transpireer in de nacht heel veel en dan is een beschermhoes om het matras een geweldige uitvinding.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.