Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Kan je het riool ontstoppen met een hogedrukreiniger?

 

Kan je het riool of afvoerleiding met een hogedrukreiniger schoonspuiten en zodoende ontstoppen? Hier de informatie:

Je kan het riool of afvoer met een hogedrukreiniger reinigen. Dat moet je wel voorzichtig doen en je hebt een hulpstuk in de vorm van een rioolslang nodig. Soms wordt deze rioolslang bij de hogedrukreiniger meegeleverd, maar je kunt rioolslangen ook los als accessoire kopen.

Ook de regenpijp, de dakgoot en buizen kunnen zo goed met de hogedrukreiniger schoongemaakt worden. Doordat de rioolslang heel flexibel is kan deze makkelijk bochten en knikken in leidingen volgen.

Een hogedrukspuit met rioolslang produceert een straal die het vuil door de leiding of pijp voortduwt. Zo kun je een buis, pijp of leiding ontstoppen op een heel makkelijk en schone manier. Maar daarbij moet je wel voorzichtig te werk gaan als het een riool of afvoer betreft. Je wilt immers niet dat het rioolwater of afvalwater op je muren of vloer terecht komt. 

Het is daarom zaak de rioolslang van de hogedrukreiniger zo ver mogelijk in de leiding te plaatsen. Begin daarna het schoonspuiten met lage druk en voer de druk geleidelijk op. Spuit het riool of avoer vervolgens enkele minuten lang door zodat al het vuil goed weggespoeld kan worden.

Kijk bij de beste hogedrukreinigers voor geschikte hogedrukspuiten voor deze klus.

0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *