Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste schroevendraaier en beste schroevendraaierset

Een overzicht met zowel de beste schroevendraaiers (los) als de beste schroevendraaier sets.

Beste schroevendraaier / schroevendraaierset

Een schroevendraaier is belangrijk gereedschap. Schroevendraaiers zijn onmisbaar, ook als je geen klusser bent. Daarom hier aandacht voor de beste schroevendraaier (beste handschroevendraaier) en de beste schroevendraaierset.

Ook kijken we hier naar de verschillende soorten schroevendraaiers. De kruiskop schroevendraaier en de platte schroevendraaier (platbekschroevendraaier), maar ook naar de torx schroevendraaier, de dopschroevendraaier, de zeskantschroevendraaier (inbus schroevendraaier), de precisie schroevendraaiers en andere soorten schroevendraaiers.

De beste schroevendraaiers en beste schroevendraaier sets

Zoek je een schroevendraaier? Of zoek je een schroevendraaierset? Hieronder vind je alle beste schroevendraaiers en beste schroevendraaiersets. Al deze schroevendraaiers hebben een 5 sterren waardering gekregen.


In beide overzichten kun je aanvinken wat voor soort schroevendraaier of schroevendraaiers je zoekt. Alleen de juiste schroevendraaiers en de schroevendraaierset met de juiste schroevendraaier blijven dan over.

Zie ook:

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten schroevendraaiers. En dat zijn er heel wat!

Platte schroevendraaier (sleufschroevendraaier)

De meest standaard schroevendraaier wordt in de volksmond platte schroevendraaier genoemd, maar de officiële naam is sleufschroevendraaier, en ook de benamingen platbekschroevendraaier  en sleufschroevendraaier kom je tegen. De sleufschroevendraaier heeft een platte kop (en de schroef een horizontale sleuf). Je hebt sleufschroevendraaiers is diverse maten voor schroeven met verschillende breedte en diktes.

Platte schroevendraaier Ironside
Platte schroevendraaier Ironside


Hoewel deze platte schroevendraaier de klassieke schroevendraaier is kom je de schroeven voor deze schroevendraaier steeds minder vaak tegen, waardoor je minder vaak een sleufschroevendraaier gebruikt. De horizontale sleuf geeft namelijk niet zo veel grip waardoor je snel met een platte schroevendraaier kunt uitschieten en de schroef kunt beschadigen.

Dat neemt niet weg dat je in iedere goede schroevendraaierset platte schroevendraaiers in verschillende maten kunt vinden.

Kijk voor de beste sleufschroevendraaiers in bovenstaande beste schroevendraaier overzicht.

PH kruiskop schroevendraaier (philips schroevendraaier)

De kruiskop schroef geeft meer grip, en wordt daarom tegenwoordig vaker gebruikt, en daarmee ook de kruiskop schroevendraaier. 

Philips schroef PH kruiskop schoevendraaier

Philips schroef voor PH kruiskop schoevendraaier


Kruiskop schroeven heb je in twee soorten. Je hebt de PH kruiskop schroef (met een kruis in de vorm van een plus teken) en de PZ kruiskop schroef (met een klein extra kruis in de vorm van een X teken). 

De PH schroevendraaier wordt ook wel philips schroevendraaier genoemd. De philips schroevendraaier is niet vernoemd naar de elektronicafabrikant uit Eindhoven, maar naar de Amerikaanse uitvinder Henry F. Philips.

Een PH schroevendraaier is de standaard kruiskop schroevendraaier, omdat deze zowel met PZ als PH schroeven overweg kan.

PZ kruiskop schroevendraaier  (pozidrive schroevendraaier)

De PZ kruiskop schroef geeft door de dubbele kruis de meeste grip geeft.  Maar een PZ kruiskop schroevendraaier kan alleen overweg met de PZ kruiskop schroeven, omdat het extra kruis van de schroevendraaier bij een PH schroef in de weg zit.


Pozidrive schroef kruiskop schroevendraaier

Pozidrive schroef kruiskop schroevendraaier


Beide soorten kruiskop schroevendraaiers zijn in bovenstaand overzicht met beste schroevendraaiers te vinden. Kijk voor de PZ kruiskop schroevendraaiers bij de pozidrive schroevendraaiers.

Bij een goede schroevendraaierset zijn ook kruiskop schroevendraaiers in diverse maten te vinden.

Torx schroevendraaier (TX schroevendraaier)

Ook de torx schroevendraaier kom je steeds vaker tegen. De schroeven voor deze  torx schroevendraaier hebben geen 2 punten (platte schroef), 4 punten (PH kruiskop) of 8 punten (PZ kruiskop) maar 6 punten. Door de vorm kun je met een torx schroevendraaier alleen maar torx schroeven indraaien en uitdraaien.

Torx bit schroevendraaier
Bitje Torx schroevendraaier


Omdat je met een torx schroef en een torx schroevendraaier heel goed je kracht kunt overbrengen is de torx schroevendraaier bij klussers populair, maar in bouwpakketten kom je ze minder tegen omdat niet iedereen een torx schroevendraaier (TX schroevendraaier in huis heeft).

Kijk ook voor de beste torx schroevendraaier in het bovenaan genoemde beste schroevendraaier overzicht, of kijk daar voor een torx schroevendraaierset met torx schroevendraaiers in verschillende maten.

Zeskant schroevendraaier (inbus schroevendraaier)

Verwar de torx schroevendraaier niet met de zeskant schroevendraaier. Een zeskant schroef is namelijk niet stervormig maar bijna rond van vorm. Het zijn dezelfde schroeven als je je bij een inbus sleutel gebruikt dus een zeskant schroevendraaier wordt ook wel inbus schroevendraaier genoemd.

Inbus schroevendraaier Wer

Inbus schroevendraaier Wera


De zeskant schroevendraaier / inbus schroevendraaier kom je lang niet in iedere schroevendraaier set tegen. Selecteer bij de bovenstaande beste schroevendraaiers of beste schroevendraaiersets voor de beste zeskant schroevendraaiers en schroevendraaier sets waar een inbus schroevendraaier deel van uitmaakt.


Precisie schroevendraaier (micro schroevendraaier)

Ene precisie schroevendraaier (micro schroevendraaier) is een benaming voor een heel dunne schroevendraaier. Deze mini schroevendraaiers gebruik je voor heel kleine schroefjes, zoals in een horloge of bil montuur.

Micro schroevendraaierset Wera

Precisie schroevendraaierset Wera


Driekant schroevendraaier (Tri wing schroevendraaier)

De tri wing schroevendraaier is een speciale precisie schroevendraaier. De tri wing schoef kom je vooral tegen in elektronica zoals een telefoon, laptop of een spelcomputer. De tri wing schroef heeft een 3 puntige vorm zoals het logo van Mercedes. 

Je vindt de tri wing schroevendraaier als driekant schroevendraaier bij de bovenstaande beste schroevendraaiers. De driekant schroevendraaier is een zeldzame schroevendraaier.

Bit schroevendraaier of schroevendraaier set

Er zijn dus veel verschillende schroevendraaiers. Want naast al die verschillende modellen zijn er ook nog veel verschillende maten. Je moet dus veel verschillende schroevendraaiers kopen of in één keer een complete schroevendraaier set met veel verschillende schroevendraaiers in verschillende maten en met verschillende schroefkoppen.

Bit schroevendraaier set Brute Strength

Bit schroevendraaier set Brute Strength (130 delig)Er zijn ook bit schroevendraaiers. Waarbij je één handvat hebt waar je verschillende bitjes op kunt zetten. Zoals bij de een schroefmachine. Wil je veel verschillende schroefkoppen? Dan is een bit schroevendraaier voor jou de beste schroevendraaier, want deze worden vaak geleverd met meer dan 100 bitjes (dus in feite heb je dan meer dan 100 verschillende schroevendraaiers).

Bij de beste schroevendraaier sets bovenaan vind je ook de beste bit schroevendraaier sets.

Hoek schroevendraaier (haakse schroevendraaier)

Naast de bovenstaande verschillende vormen van de schroefkop zijn er nog speciale schroevendraaiers.

Bahco hoekschroevendraaier
Haakse schroevendraaier Bahco


Bijvoorbeeld de hoek schroevendraaier of haakse schroevendraaier. Met zo'n haakse schroevendraaier kun je letterlijk om een hoekje schroeven. Ideaal als je boven de schroef geen ruimte hebt voor je hand en schroevendraaier.

Ook hoek schroevendraaiers / haakse schroevendraaiers zijn bij de aanbiedingen van de beste schroevendraaier bovenaan te vinden.

Ratelschroevendraaier

Ook de ratelschroevendraaier is heel geschikt voor het schroeven op plaatsen waar je er slecht bij kan. Bij een ratelschroevendraaier kun je het handvat draaien (als een ratel). Dit is handig op krappe plaatsen waar je geen ruimte genoeg hebt om de draaibeweging van een normale schroevendraaier te maken.

Magnetische schroevendraaier (magneet schroevendraaier)

De naam zegt het al, de magneet schroevendraaier is een magnetische schroevendraaier. Dat is natuurlijk erg handig bij het inschroeven van schroefjes want deze blijven bij het schroeven tegen de schroevendraaier aan geplakt zitten.

In het beste schroevendraaier / beste schroevendraaierset overzicht bovenaan kun je bij de opties van de schroevendraaier aangeven dat je alleen de magnetische schroevendraaiers wilt zien.

Geïsoleerde schroevendraaier

Je kunt bij deze schroevendraaier opties ook aangeven dat je een goede geïsoleerde schroevendraaier zoekt. Met deze geïsoleerde schroevendraaiers ben je tot 1000 volt beschermt als je in elektronica aan het schroeven bent. 

Merken goede schroevendraaiers en goede schroevendraaier sets

Goede schroevendraaiers en goede schroevendraaier sets worden gemaakt door diverse gereedschap fabrikanten. Onder andere door Stanley, Gedore, Bosch, Wera, Makita, Wiha, Black & Decker, Facom en Bahco maken goede schoevendraaiers en goede schroevendraaiersets.

Kijk boven voor alle goede schroevendraaiers, in alle soorten, en alle goede schroevendraaier sets.

Zie ook:
Zoek je de beste schroevendraaier of beste schroevendraaierset? Bovenaan vind je de beste schroevendraaiers in alle soorten, met de beste schroevendraaier sets en de beste schroevendraaiers (los). Ook de beste bit schroevendraaiers met bitjes kun je hier vinden.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Tip: Een magnetische punt is erg handig bij een schroevendraaier, want hoe vaak komt het wel niet voor dat je een klein schroefje op een ongelukkige plek laat vallen. Ook het handvat is iets om op te letten als je een schroevendraaier of schroevendraaierset koopt, want het is erg fijn als je de schroevendraaier goed vast kunt houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een goede schroevendraaier is belangrijk. Koop dus een goede schroevendraaier set en geen rommel van de Action. Van een slechte goedkope schroevendraaier draai je de kop al snel kapot als je een beetje kracht moet zetten. En een slecht passende schroevendraaier is ook voor je schroeven slecht.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.