Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste scooter helm en goedkope scooterhelm kopen

 

Een goede helm voor op de scooter voor weinig geld? Hier overzicht van de beste scooterhelmen en een lijst met alle goedkope scooter helmen.

Beste helm scooter

Ook geven we tips voor bij het vinden en goedkoop kopen van de voor jou beste scooter helm.

Beste scooter helmen

We beginnen met twee overzichten. In het eerste overzicht vind je alle scooterhelmen die een waardering van 5 sterren hebben gehad. Dit is een lange lijst met goede helmen voor op de scooter, met alle specificaties, reviews, ervaringen, foto's en natuurlijk de prijzen.


Goedkope scooter helmen

In overzicht nummer twee vind je alle goedkope scooterhelmen (ongeacht hun score). In deze lijst vind je uitsluitend helmen voor op de scooter die onder de 70 euro worden aangeboden. Ook hier vind je alle reviews, specificaties, ervaringen en andere relevante informatie voor als je de voor jou beste scooterhelm zoekt.


Of je nu een goedkope scooterhelm zoekt of meer geld te besteden hebt. Bij het kiezen van de voor jou beste scooterhelm zijn er vele keuzemogelijkheden. Één daarvan is het kiezen van het model scooter helm.

Soorten scooterhelmen

Evenals bij een motorhelm kun je bij een scooterhelm kiezen voor een integraalhelm, een jethelm, een systeemhelm en een crosshelm.


Jopa scooterhelm integraal

Jopa scooterhelm integraal met zonnevizier


Integraalhelm scooter

Een integraalhelm is een helm die je hele hoofd omsluit. Dit maakt de integraalhelm tot de meest veilige helm voor op de scooter. Ook beschermt deze gesloten scooterhelm je tegen de kou en wind. Maar je zit wel "opgesloten" in zo'n scooter integraalhelm. Dat vindt niet iedereen aangenaam. Ook voor een brildrager is een integraalhelm op de scooter niet optimaal.

Systeemhelm scooter

Daarom wordt er door scooter rijders vaak gekozen voor een systeemhelm. Deze scooter helm lijkt op de integraalhelm, maar het kinstuk is opklapbaar. Zo kun je de helm open zetten. Ook bij het opzetten en afzetten, wat voor een brildrager erg plezierig is. De systeemhelm is de beste scooterhelm voor een brildrager, maar ook voor niet brildragers is dit vaak een comfortabele scooterhelm.

Vinz systeemhelm scooter

Vinz systeemhelm scooter

Crosshelm scooter

Een crosshelm is een integraalhelm met een sportieve uitstraling. Een crosshelm voor een scooter kies je voor het uiterlijk vertoon, maar een goede crosshelm voor de scooter is ook een veilige helm. Een echte crosshelm verschilt van de gewone integraalhelm door een vooruitstekende klep op de helm (een peak).

Jethelm scooter

De meeste vrijheid op de scooter biedt de jethelm. De jethelm is de beste scooterhelm als je zo min mogelijk helm om je hoofd wil hebben. De jethelm beschermt je schedel maar laat de kaak vrij. Dat maakt deze scooter helm wel minder veilig. Een jethelm voor op de scooter is vaak een retro scooterhelm om te zien.

Vito jethelm scooter

Vito jethelm scooter

Het vizier van de scooterhelm

Een scooter helm beschikt meestal over een helder vizier, een helmvizier dat je een zo'n mogelijk beeld van de omgeving geeft. Getinte en donkere scooter vizieren zijn in de minderheid.

Sommige van de beste scooterhelmen beschikken over een pinlock vizier. Een pinlock vizier is een flexibel vizier aan de binnenkant van de scooterhelm. Zo heeft je scooterhelm "dubbel glas" wat voorkomt dat het vizier van de helm beslaat.

Sluiting van de scooterhelm

De meeste scooterhelmen beschikken over een microlock sluiting, ook wel snelsluiting genoemd. Wat is een microlock sluiting? Een microlock sluiting is een sluiting van de helm die snel (vandaar snelsluiting) en makkelijk los te maken en vast te maken is. De microlock is een sluiting van metaal of kunststof die ook met handschoenen makkelijk los en vast gemaakt kan worden.


Beon helm scooter

Beon helm scooterDe tegenhanger van de microlock sluiting is de dubbel-D sluiting. Deze sluiting is verplicht in de motor racerij omdat de dubbele sluiting hermetisch vast zit. De dubbel-D sluiting van een scooterhelm werkt met een koortje dat je door 2 stalen ringen trekt. Het vastmaken en losmaken van deze helm sluiting gaat een stuk lastiger dan bij de microlock snelsluiting.

Daardoor (en ook door de hogere prijs) is de dubbel-D sluiting op de scooterhelm niet populair. Voor de veiligheid op de scooter volstaat een microlock scooterhelm ook.

Bij de bovenstaande beste scooterhelmen en de aanbiedingen van goedkope scooterhelmen kun je al deze helmen voor op de scooter vinden. Via selectiemogelijkheden kun je daar snel en makkelijk de voor jou beste helm scooter vinden en goedkoop kopen.

Zie ook:

Onderwerp:
Zoek je de beste helm scooter? Bovenaan vind je een overzicht met beste scooterhelmen, elke beste scooter helm heeft een 5 sterren waardering. Ook staat er boven een overzicht van goedkope scooterhelmen. De maximum prijs van een goedkope scooterhelm is daarbij op 70 euro gezet. Verder geven we hier informatie over de integraalhelm scooter, de jethelm scooter en de systeemhelm scooter en over de verschillende vizieren en sluitingen van goede scooterhelmen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *