Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste motorhelm test

Voor motorrijden heb je een motorhelm nodig. Hieronder vind je de beste motorhelmen uit de motorhelm test en aanbiedingen van honderden goede motorhelmen bij de beste winkels.


Beste motorhelm test

De beste motorhelmen uit de test

Een motorhelm moet natuurlijk je hoofd goed beschermen, maar een goede motorhelm zit ook comfortabel en natuurlijk wil je ook graag dat de motorhelm goed te betalen is. Hieronder de beste motorhelmen uit de test.


Soorten motorhelmen (met aanbiedingen)


Motorhelmen heb je in verschillende soorten. Zowel (deels) open motorhelmen als gesloten motorhelmen. Hieronder vind je de verschillende motorhelm soorten en aanbiedingen van honderden van deze motorhelmen.

Integraal motorhelm

Je hoofd verdwijnt in zijn geheel in een integraalhelm. Dit soort motorhelm biedt dan ook de meeste bescherming. Je schedel wordt beschermd, maar via een klep voor je gezicht zijn ook de neus, ogen afgedekt, en de zogenaamde kinbak, het afgesloten gedeelte onder de klep, beschermt je kin en kaak. 

Een integraal motorhelm beschermt je optimaal bij een val, maar bijvoorbeeld ook tegen slecht weer. Er is ook een nadeel, omdat een integraalhelm je zo afsluit komt er ook het minste lucht in helm binnen.


Jethelm

Zo goed als een integraal helm je gezicht beschermt, zo weinig bescherming biedt een jethelm. Dat is geen aanbeveling voor een jethelm, maar desondanks is de jet helm een populaire motorhelm bij motorliefhebbers. Dat komt door de stoere retro uitstraling van de jet motorhelm.

Maar doordat de jethelm geen enkele kinbescherming biedt beschermt deze wel de schedel, maar niet de onderkant van je gezicht. Daartegenover staat dus dus die coole uitstraling van dit soort motorhelm, en ook heb je met een jethelm meer vrijheid, meer wind in je gezicht en een beter zicht. In een jethelm zit je niet opgesloten zoals in een afgesloten integraalhelm.


Systeemhelm / modulaire helm

De systeem motorhelm is een combi van een jethelm en een integraalhelm. Je kunt deze motorhelm zowel als gesloten motorhelm (jethelm) als open motorhelm (integraalhelm) gebruiken. Je doet dit door het kinstuk naar achter te klappen.

De modulaire helm is een systeemhelm waarbij je de kinbescherming niet alleen kunt wegklappen maar helemaal kunt loshalen. 

Bij een modulaire helm of systeemhelm kun je het onderste deel van je gezicht vrijmaken om bijvoorbeeld wat te eten en drinken bij een stop zonder dat je de helm hoeft af te zetten. Wil je zonder onderstuk rijden? Let er dan op dat de motorhelm een P/J keuring heeft (dubbele homologatie). Alleen deze systeemhelmen zijn veilig open te gebruiken.


Crosshelm

Een crosshelm / motorcross helm is een integraalhelm die wordt gekenmerkt door een klep bovenop de motorhelm die uitsteekt. Dit speciale vorm van de kinbescherming van de cross helm zorgt voor meer zuurstof tijdens het rijden. Een ander kenmerk van een echte crosshelm is dat deze niet over een vizier beschikt. Daarom dien je er wel een crossbril bij te dragen.


Samenvatting:
Op zoek naar de beste motorhelm? Hierboven vind je de beste motorhelmen uit de test. Ook hebben we aanbiedingen van verschillende soorten helmen voor op de motor of scooter, de integraal motorhelm, de crosshelm, de jethelm, de systeemhelm en de modulaire helm voor op de motor.

Een reactie posten

0 Reacties